fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
Steinar Melby
14 juni 2021 10:27
Den patenterte og støvtette Roge-mansjetten er nå i ordinært salg. Foto: Roge AS
Den patenterte og støvtette Roge-mansjetten er nå i ordinært salg. Foto: Roge AS

Roge AS på Averøy lanserer ny patentert industrimansjett. Støvtett og med glidelås, skal denne industrimansjetten spare industrien for kostbare driftsstans og redusere støvproblemer.

Bak utviklingen står averøyselskapet Roge AS som har brukt tre år på å utvikle og teste produktet. Nå er det klart for en større lansering i markedet.

Norsk skreddersøm

Roge-mansjetten produseres i Norge og skreddersys i ulike materialer og størrelser. Den støvtette mansjetten leveres i neopren som standard og tåler temperaturer fra -50 til +90 grader. Mansjetten leveres også i andre materialer tilpasset krav til for eksempel temperatur og trykk. Både materiale og glidelås er støvtett. Sammen med klemmer på hver side av mansjetten sikrer det en støvtett installasjon.

Hindrer kostbare driftsstans

Roge-mansjettens geniale glidelås gjør den delbar og svært lett å montere. Det gir den mange bruksområder både i industrien og til andre formål.

– Skifting av mansjetter i en industribedrift har tradisjonelt ofte medført både demontering av deler og utstyr, samt en driftsstans. I påvente av et planlagt mansjettskifte er det ikke uvanlig at en lekk mansjett blir tettet midlertidig og at dette gir støvproblemer ved at den midlertidige løsningen ikke blir 100 prosent tett. Med en delbar mansjett med glidelås er et slikt skifte gjort på minutter og kan utføres av nesten hvem som helst i bedriften. Man trenger ikke å vente på en planlagt driftsstans eller bruke tid på demontering. Vi mener kort og godt vår løsning gir god totaløkonomi for industrien, sier teknisk sjef Roger Gjersvik.

ROGE2 Denne trioen lanserer nå Roge-mansjetten i det norske markedet. Fra venstre markedssjef Oddbjørn Roksvaag, daglig leder Geir Rugset og teknisk sjef Roger Gjersvik. Foto: Roge AS

Utviklet sammen med industrien

Roge-mansjetten er utviklet gjennom testing i en rekke industribedrifter.

– Etter hvert som vi utviklet produktet ble det testet fortløpende i industrien. Det gjorde at vi fikk tilbakemeldinger fra brukerne og produktet ble videreutviklet basert på tilbakemeldingene vi fikk. Det siste året har produktet vært ferdig utviklet og har vært installert i industrien for å teste holdbarhet og levetid. Vår første ferdigutviklede mansjett ble installert i november 2019 og står fortsatt. Det har gjort oss komfortabel med kvaliteten på den støvtette mansjetten, sier daglig leder Geir Rugset.

Lansert etter prøvesalg

– Vi har vært opptatt av å skynde oss langsomt. Først og fremst har vi vært opptatt av å skape et godt og gjennomarbeidet produkt som får tillit i markedet. Da produktet var ferdig utviklet og levetiden var bekreftet god nok, startet arbeidet med å skaffe den første forhandleren. Ingeniørfirmaet Gummi & Maskinteknikk i Trondheim har nå solgt produktet i Midt-Norge siden nyttår. Parallelt har vi bygget opp ordresystem og rutiner. Nå er vi klare til å gå ut i markedet med full tyngde, sier markedssjef Oddbjørn Roksvaag.

Startet i 2017

Oppfinnelsen så dagens lys på gården til Roger Gjersvik. Problemer med støv og skitt i kraftoverføringsakselen på traktoren gjorde at den oppfinnsomme bonden sydde sin egen mansjett med glidelås som gjorde det enkelt å skifte. Med oppfinnelsen forsvant traktorproblemene. Det gjorde at Gjersvik begynte å fundere på om dette kunne være noe for flere.

– Med min egen erfaring fra prosessindustrien så jeg at mansjetten kunne brukes til mange formål. Det var starten til etableringen av selskapet Roge og flere år med utvikling og testing av produktet, sier Gjersvik som i dag er teknisk sjef i selskapet.

Produktet ble patentsøkt og innehar nå norsk patent. Med produktets potensiale er det også søkt patent internasjonalt.

Internasjonale ambisjoner

Roge skal nå bygge opp et forhandlernett i Norge i første omgang, men selskapet har internasjonale ambisjoner med mansjetten og har søkt patent internasjonalt.

– Ja, vi har ambisjoner utover Norge. Vi tror det er et potensiale i mange bransjer og markedet for vårt produkt, sier markedssjef Oddbjørn Roksvaag.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Lars Svein Valderhaug 15 minutter siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
Og her har Sundsbø trykka på repeatknappen igjen ja, og svarer i liten grad på det aktuelle innholdet, som vanlig. ...
Terje Sundsbø 54 minutter siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
Møreaksen er billigere, raskere, har større samfunnsnytte enn Romsdalsaksen, og Møreaksen oppfyller målsettingen med fergefri E39 – å knytte næringslivet ...
Ketil Strand Andersen 16 timer siden Studie: Hetebølger skyldes rask global oppvarming
Stusser på dette med rask global oppvarming. I følge flere grafer for global temperatur, så er temperaturen relativt lav i ...
Vidar Hölm 20 timer siden Rødts forvrengning i sykehussaken
Det blir bare dumt at Rødt Ksu skal diskutere med SP om hvem som er best i denne saken. Alle ...
skal selvfølgelig være "flertallet i dagens Storting" :-(
Det er jo ingen sammenheng mellom det Kristiansen konkluderer med og de argumentene han nevner. Det er jo Ap og ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 173 comments
  • Lars Svein Valderhaug 112 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 27 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte