Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
14 juni 2021 10:27
Del på Facebook
Den patenterte og støvtette Roge-mansjetten er nå i ordinært salg. Foto: Roge AS
Den patenterte og støvtette Roge-mansjetten er nå i ordinært salg. Foto: Roge AS
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roge AS på Averøy lanserer ny patentert industrimansjett. Støvtett og med glidelås, skal denne industrimansjetten spare industrien for kostbare driftsstans og redusere støvproblemer.

Bak utviklingen står averøyselskapet Roge AS som har brukt tre år på å utvikle og teste produktet. Nå er det klart for en større lansering i markedet.

Norsk skreddersøm

Roge-mansjetten produseres i Norge og skreddersys i ulike materialer og størrelser. Den støvtette mansjetten leveres i neopren som standard og tåler temperaturer fra -50 til +90 grader. Mansjetten leveres også i andre materialer tilpasset krav til for eksempel temperatur og trykk. Både materiale og glidelås er støvtett. Sammen med klemmer på hver side av mansjetten sikrer det en støvtett installasjon.

Hindrer kostbare driftsstans

Roge-mansjettens geniale glidelås gjør den delbar og svært lett å montere. Det gir den mange bruksområder både i industrien og til andre formål.

– Skifting av mansjetter i en industribedrift har tradisjonelt ofte medført både demontering av deler og utstyr, samt en driftsstans. I påvente av et planlagt mansjettskifte er det ikke uvanlig at en lekk mansjett blir tettet midlertidig og at dette gir støvproblemer ved at den midlertidige løsningen ikke blir 100 prosent tett. Med en delbar mansjett med glidelås er et slikt skifte gjort på minutter og kan utføres av nesten hvem som helst i bedriften. Man trenger ikke å vente på en planlagt driftsstans eller bruke tid på demontering. Vi mener kort og godt vår løsning gir god totaløkonomi for industrien, sier teknisk sjef Roger Gjersvik.

ROGE2 Denne trioen lanserer nå Roge-mansjetten i det norske markedet. Fra venstre markedssjef Oddbjørn Roksvaag, daglig leder Geir Rugset og teknisk sjef Roger Gjersvik. Foto: Roge AS

Utviklet sammen med industrien

Roge-mansjetten er utviklet gjennom testing i en rekke industribedrifter.

– Etter hvert som vi utviklet produktet ble det testet fortløpende i industrien. Det gjorde at vi fikk tilbakemeldinger fra brukerne og produktet ble videreutviklet basert på tilbakemeldingene vi fikk. Det siste året har produktet vært ferdig utviklet og har vært installert i industrien for å teste holdbarhet og levetid. Vår første ferdigutviklede mansjett ble installert i november 2019 og står fortsatt. Det har gjort oss komfortabel med kvaliteten på den støvtette mansjetten, sier daglig leder Geir Rugset.

Lansert etter prøvesalg

– Vi har vært opptatt av å skynde oss langsomt. Først og fremst har vi vært opptatt av å skape et godt og gjennomarbeidet produkt som får tillit i markedet. Da produktet var ferdig utviklet og levetiden var bekreftet god nok, startet arbeidet med å skaffe den første forhandleren. Ingeniørfirmaet Gummi & Maskinteknikk i Trondheim har nå solgt produktet i Midt-Norge siden nyttår. Parallelt har vi bygget opp ordresystem og rutiner. Nå er vi klare til å gå ut i markedet med full tyngde, sier markedssjef Oddbjørn Roksvaag.

Startet i 2017

Oppfinnelsen så dagens lys på gården til Roger Gjersvik. Problemer med støv og skitt i kraftoverføringsakselen på traktoren gjorde at den oppfinnsomme bonden sydde sin egen mansjett med glidelås som gjorde det enkelt å skifte. Med oppfinnelsen forsvant traktorproblemene. Det gjorde at Gjersvik begynte å fundere på om dette kunne være noe for flere.

– Med min egen erfaring fra prosessindustrien så jeg at mansjetten kunne brukes til mange formål. Det var starten til etableringen av selskapet Roge og flere år med utvikling og testing av produktet, sier Gjersvik som i dag er teknisk sjef i selskapet.

Produktet ble patentsøkt og innehar nå norsk patent. Med produktets potensiale er det også søkt patent internasjonalt.

Internasjonale ambisjoner

Roge skal nå bygge opp et forhandlernett i Norge i første omgang, men selskapet har internasjonale ambisjoner med mansjetten og har søkt patent internasjonalt.

– Ja, vi har ambisjoner utover Norge. Vi tror det er et potensiale i mange bransjer og markedet for vårt produkt, sier markedssjef Oddbjørn Roksvaag.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse