Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 juli 2021 21:29
Thomas Delaney slipper jubelen løs etter at Danmark sikret semifinalebilletten i fotball-EM. Han ga danskene en tidlig ledelse i 2-1-seieren over Tsjekkia. Foto: Naomi Baker / AP / NTB
Thomas Delaney slipper jubelen løs etter at Danmark sikret semifinalebilletten i fotball-EM. Han ga danskene en tidlig ledelse i 2-1-seieren over Tsjekkia. Foto: Naomi Baker / AP / NTB

Danmark er semifinalist i årets EM etter å ha slått Tsjekkia 2-1. En tidlig scoring satte standarden i en jevn batalje i Baku. Nå våger danskene å drømme stort.

Før turneringen hadde flere eksperter troen på at Danmark kunne oppnå noe. Men det så tøft ut allerede i åpningskampen da de mistet Christian Eriksen.

Nå er de sensasjonelt klare for onsdagens semifinale mot England, og drømmen om en ny EM-tittel kan for alvor starte for de danske drengene. De vant sin hittil eneste i 1992 etter finaleseier mot Tyskland.

En beveget Simon Kjær inkluderte Eriksen i sine tanker etter lørdagens triumf.

– Det er kjempestort. Det er sinnssykt. Vi hadde ett mål, og det var at vi skulle til Wembley, sa Danmark-kapteinen og la til:

– At Christian har det bra, betyr at vi kan fortsette å presse på.

Trener Kasper Hjulmand var naturligvis også fornøyd, men tankene var allerede på neste kamp.

– Vi var veldig passive i starten av 2. omgang. Men vi er glade og nyter øyeblikket. Så blir det en viktig kamp onsdag, sa 49-åringen.

Praktmål

Kvartfinalen i Baku var bare fem minutter gammel da det eksploderte. Thomas Delaney kom seg fri i feltet på dødball og headet ballen kontant i mål.

Hjørnesparket kom fra Jens Stryger Larsen. Han var naturligvis fornøyd etter seieren.

– Vi lager historie nå som vi er i semifinalen. Det er mange år siden Danmark sist var der. Vi vet at Danmark er helt ville akkurat nå, sa han.

Danskene stilte uendret fra 4-0-seieren mot Wales. Leipzig-stjernen Yussuf Poulsen var tilbake på benken, men Kasper Dolberg, tomålsscoreren fra åttedelsfinalen, fikk ny tillit på topp.

Den sjansen kastet han ikke bort. Etter 42 minutter ga han danskene mer å juble for.

Joakim Mæhle kom oppover på venstrekanten før han leverte et fantastisk innlegg. Atalanta-backen skrudde innlegget med yttersiden av høyrefoten inn i feltet.

Martin Braithwaite bommet på første stolpe, men på bakerste ventet Dolberg. 23-åringen styrte inn sitt tredje mål på to kamper i EMs utslagsrunder.

Ny energi

I den aserbajdsjanske varmen sto første omgang for brukbare sjanser til begge lag. Temperaturmåleren hadde sneket seg opp til 30 plussgrader før avspark.

Tsjekkia kom ut etter pause med ny energi, og fikk umiddelbart flere gode muligheter. Kasper Schmeichel måtte flere ganger i aksjon for å forhindre redusering.

Tsjekkia fikk, etter mye om og men, hull på den danske byllen. Et innlegg fra Vladimír Coufal fant lagets toppscorer Patrik Schick, som med en god avslutning sendte ballen helt nede i hjørnet. Den var utakbart for Schmeichel.

Scoringen var Schicks femte i årets EM. Etter kampen hadde han blandede følelser.

– Det er en stor skuffelse. Vi gjorde det meste vi kunne for å oppnå suksess, men mot slutten mistet vi kraften, sa Schick og fortsatte:

– Målet var bra for min del, men alle er enige om at vi kunne gjort mer i dag. Vi kunne ha slått Danmark.

Etter reduseringen var det Tsjekkia som var mest aktiv. Danmark hadde nok med å forsvare seg den første halvdelen av andre omgang.

Holdt unna

Da kampen bikket 75 minutter, fikk danskene mer å jobbe med. Slitne tsjekkiske bein, og en trang for utligningsmål, ga danskene flere muligheter framover i kontringsrom.

Like etter kom Mæhle gjennom, men stortåa til keeper Vaclik holdt liv i Tsjekkias drøm om utligning.

Tsjekkerne presset på mot slutten, men klarte ikke å skape de største sjansene til å true dansk avansement.

Det ble derimot ikke flere mål i kampen, hvilket betyr at danskene er klare for semifinalen mot England på Wembley i London onsdag.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 4 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte