Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
03 juli 2021 21:29
Del på Facebook
Thomas Delaney slipper jubelen løs etter at Danmark sikret semifinalebilletten i fotball-EM. Han ga danskene en tidlig ledelse i 2-1-seieren over Tsjekkia. Foto: Naomi Baker / AP / NTB
Thomas Delaney slipper jubelen løs etter at Danmark sikret semifinalebilletten i fotball-EM. Han ga danskene en tidlig ledelse i 2-1-seieren over Tsjekkia. Foto: Naomi Baker / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark er semifinalist i årets EM etter å ha slått Tsjekkia 2-1. En tidlig scoring satte standarden i en jevn batalje i Baku. Nå våger danskene å drømme stort.

Før turneringen hadde flere eksperter troen på at Danmark kunne oppnå noe. Men det så tøft ut allerede i åpningskampen da de mistet Christian Eriksen.

Nå er de sensasjonelt klare for onsdagens semifinale mot England, og drømmen om en ny EM-tittel kan for alvor starte for de danske drengene. De vant sin hittil eneste i 1992 etter finaleseier mot Tyskland.

En beveget Simon Kjær inkluderte Eriksen i sine tanker etter lørdagens triumf.

– Det er kjempestort. Det er sinnssykt. Vi hadde ett mål, og det var at vi skulle til Wembley, sa Danmark-kapteinen og la til:

– At Christian har det bra, betyr at vi kan fortsette å presse på.

Trener Kasper Hjulmand var naturligvis også fornøyd, men tankene var allerede på neste kamp.

– Vi var veldig passive i starten av 2. omgang. Men vi er glade og nyter øyeblikket. Så blir det en viktig kamp onsdag, sa 49-åringen.

Praktmål

Kvartfinalen i Baku var bare fem minutter gammel da det eksploderte. Thomas Delaney kom seg fri i feltet på dødball og headet ballen kontant i mål.

Hjørnesparket kom fra Jens Stryger Larsen. Han var naturligvis fornøyd etter seieren.

– Vi lager historie nå som vi er i semifinalen. Det er mange år siden Danmark sist var der. Vi vet at Danmark er helt ville akkurat nå, sa han.

Danskene stilte uendret fra 4-0-seieren mot Wales. Leipzig-stjernen Yussuf Poulsen var tilbake på benken, men Kasper Dolberg, tomålsscoreren fra åttedelsfinalen, fikk ny tillit på topp.

Den sjansen kastet han ikke bort. Etter 42 minutter ga han danskene mer å juble for.

Joakim Mæhle kom oppover på venstrekanten før han leverte et fantastisk innlegg. Atalanta-backen skrudde innlegget med yttersiden av høyrefoten inn i feltet.

Martin Braithwaite bommet på første stolpe, men på bakerste ventet Dolberg. 23-åringen styrte inn sitt tredje mål på to kamper i EMs utslagsrunder.

Ny energi

I den aserbajdsjanske varmen sto første omgang for brukbare sjanser til begge lag. Temperaturmåleren hadde sneket seg opp til 30 plussgrader før avspark.

Tsjekkia kom ut etter pause med ny energi, og fikk umiddelbart flere gode muligheter. Kasper Schmeichel måtte flere ganger i aksjon for å forhindre redusering.

Tsjekkia fikk, etter mye om og men, hull på den danske byllen. Et innlegg fra Vladimír Coufal fant lagets toppscorer Patrik Schick, som med en god avslutning sendte ballen helt nede i hjørnet. Den var utakbart for Schmeichel.

Scoringen var Schicks femte i årets EM. Etter kampen hadde han blandede følelser.

– Det er en stor skuffelse. Vi gjorde det meste vi kunne for å oppnå suksess, men mot slutten mistet vi kraften, sa Schick og fortsatte:

– Målet var bra for min del, men alle er enige om at vi kunne gjort mer i dag. Vi kunne ha slått Danmark.

Etter reduseringen var det Tsjekkia som var mest aktiv. Danmark hadde nok med å forsvare seg den første halvdelen av andre omgang.

Holdt unna

Da kampen bikket 75 minutter, fikk danskene mer å jobbe med. Slitne tsjekkiske bein, og en trang for utligningsmål, ga danskene flere muligheter framover i kontringsrom.

Like etter kom Mæhle gjennom, men stortåa til keeper Vaclik holdt liv i Tsjekkias drøm om utligning.

Tsjekkerne presset på mot slutten, men klarte ikke å skape de største sjansene til å true dansk avansement.

Det ble derimot ikke flere mål i kampen, hvilket betyr at danskene er klare for semifinalen mot England på Wembley i London onsdag.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 23 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse