Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2021 12:48
Del på Facebook
Statsminister Erna Solberg (H) på en tidligere pressekonferanse om gjenåpningen av Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Statsminister Erna Solberg (H) på en tidligere pressekonferanse om gjenåpningen av Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste trinnet i regjeringens gjenåpningsplan blir ikke gjennomført foreløpig. Usikkerhet knyttet til deltavarianten av koronaviruset er årsaken.

– Helsedirektoratet og FHI anbefaler at vi ikke går videre til trinn 4 nå. Vi støtter dette. En overgang til neste trinn kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august, sa statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse mandag.

Det ble klart på en pressekonferanse om koronasituasjonen og gjenåpning mandag ettermiddag. Planen er at når trinn fire til slutt settes i verk, går man over til en såkalt beredskapsfase. Der vil det blant annet være aktuelt med innreiserestriksjoner for å stanse nye virusvarianter.

Det ble også klart at det gjøres noen justeringer i trinn tre. Blant annet åpnes det for arrangementer med noe flere deltakere enn før: fra 5.000 til 7.000 på utendørsarrangement der det benyttes koronasertifikat, og alle har faste, tilviste plasser. Kravet om innslippsstopp ved midnatt på slike arrangementer fjernes, skriver regjeringen i en pressemelding.

Planlegger vaksinering for 16- og 17-åringer

Skoler, barnehager og SFO må forberede seg på gult nivå i områder med mye smitte. For 16- og 17-åringer ble det imidlertid kjent at regjeringen planlegger å tilby dem koronavaksine i høst. En endelig beslutning vil bli tatt i september, og vaksineringen vil i så fall begynne når hele befolkningen over 18 år er fullvaksinert.

I slutten av juli er planen å gjøre noen lettelser i innreiserestriksjonene. Alle arbeidsreisende i EØS-området vil da få slippe inn i landet, med mindre de er fra land med svært høyt smittetrykk. Det vil også bli mulig for voksne barn av folk bosatt i Norge å besøke familie.

Fram til nå har familiemedlemmer i nedstigende linje over 21 år ikke hatt mulighet til dette. I tillegg kan ektefeller og barn av arbeidsreisende ektefeller og barn av arbeidsreisende EØS-borgere slippe inn i landet. Det er ikke kjent nøyaktig når dette vil tre i kraft.

Advarte om utsettelse

Allerede i forrige uke advarte helseminister Bent Høie (H) om at trinn fire kunne bli utsatt.

På trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan kan blant annet universiteter og høyskoler gå tilbake til en stor grad av fysisk undervisning, breddeidretten kan holde på stort sett som normalt, kravet om bordservering oppheves, og et økt antall personer kan være til stede på arrangementer.

Det vil fortsatt eksistere generelle smitteverntiltak og være aktuelt med innreiserestriksjoner. Statsministeren avviser imidlertid at dette er slutt på pandemien i Norge.

– Du vil ikke få meg til å erklære at pandemien er over, sier hun.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse