Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 august 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 3. august.

Ny verdensrekord og OL-gull for Warholm

Karsten Warholm tok gull i 400 meter hekk under OL i Tokyo og satte ny verdensrekord i samme slengen. 25-åringen fra Ulsteinvik løp inn til tiden 45,94.

Det er Warholms første olympiske tittel. Han satte den forrige verdensrekorden med 46,70 under Bislett Games i Oslo 1. juli.

Mann pågrepet etter knivstikking i Oslo

I natt pågrep politiet en mann som er mistenkt for å ha knivstukket en kvinne i Fagerheimgata på Grünerløkka i Oslo. Kvinnen er ikke livstruende skadd, ifølge politiet.

– Mannen er brakt inn av politiet, og han er noe, men ikke veldig godt kjent av oss. Det er ingen relasjon mellom ham og kvinnen, etter det vi vet per nå, og angrepet kan sies å framstå som noe uprovosert, forteller innsatsleder Brian Skotnes til NTB.

311 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 311 koronasmittede i Norge. Det er 19 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 309 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 223, så trenden er stigende.

USA gir bort 500 millioner Pfizer-doser

Pfizer skal på oppdrag fra USAs regjering produsere 500 millioner doser av sin koronavaksine. Dosene skal doneres til andre land.

Oppdraget har en pris på rundt 3,5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner. Arbeidet skal være ferdig innen året er omme, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Bolsonaro etterforskes for påstander om valgfusk

Brasils valgmyndighet TSE skal etterforske om president Jair Bolsonaros påstander om valgfusk i det kommende valget utgjør en trussel for demokratiet i landet.

Bolsonaro ønsker å bli gjenvalgt i 2022 og har fremmet påstander om at landets valgsystem er sårbart for juks. Kritikerne hans mener han forsøker å så tvil om valget. Ifølge en gruppe nåværende og tidligere høyesterettsdommere som tjenestegjør i TSE, er det ikke dokumentert noen tilfeller av valgfusk siden det elektroniske systemet ble innført i 1996.

Hviterussisk aktivist savnet i Ukraina

Vitalj Sjisjov, som leder den hviterussiske eksilgruppen BDU, dro på joggetur i Ukrainas hovedstad Kiev mandag morgen, men kom ikke tilbake. Siden har det ikke vært mulig å få tak i ham via mobiltelefon, skriver organisasjonen på kommunikasjonsplattformen Telegram.

Menneskerettsorganisasjonen Vjasna skriver på samme plattform at Sjisjov ifølge venner skal ha blitt forfulgt av «fremmede» mens han var ute og jogget nylig. BDU har hjulpet flere hviterussere som har flyktet fra undertrykkelse i hjemlandet.

Flere henrettelser i Saudi-Arabia etter G20-formannskapet

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har igjen økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20. I løpet av årets første halvår ble 40 personer henrettet i kongeriket, heter det i en rapport publisert av Amnesty i natt. I 2020 ble 27 personer henrettet, ni av dem etter at kongeriket ga fra seg formannskapet 1. desember.

– Så snart G20-søkelyset på Saudi-Arabia avtok, gjenopptok myndighetene den hensynsløse forfølgelsen av folk som tør å uttrykke meningene sine fritt eller kritisere regjeringen, sa Lynn Maalouf i Amnestys Midtøsten-avdeling.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse