Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
20 august 2021 05:30
Del på Facebook
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 20. august.

FN-rapport: Klimaendringer setter 1 milliard barn i fare

Verdens barnefond, Unicef, slapp i natt sin klimarisikoindeks for barn for første gang. I rapporten kommer det fram at en milliard barn rundt om i verden er i ekstrem fare på grunn av klima- og miljøtrusler i sårbare lokalsamfunn.

Det er blitt samlet inn og analysert fakta om barn i 163 land i verden, og ifølge Unicef er barn ekstra sårbare for skadevirkninger av klimaendringer. Blant annet har barn større risiko for å dø eller komme til skade fysisk eller psykisk, advares det mot.

– Selv om ingen barn er ansvarlige for stigende globale temperaturer, er det de som må betale den høyeste prisen. Barna fra de landene som er minst ansvarlige for klimaendringer vil lide aller mest, sier direktør i Unicef, Henrietta Fore.

685 nye koronatilfeller registrert

Det er registrert 685 koronasmittede i Norge det siste døgnet. Det er 62 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 549 koronasmittede per dag, mot 490 foregående uke.

I Oslo er det registrert 147 nye koronasmittede siste døgn. Det er 38 over snittet de sju foregående dagene. Oslo har registrert over 100 smittetilfeller hver dag denne uka.

Ruud vant i Cincinnati – klar for kvartfinale

Tennisproffen Casper Ruud tok en overlegen seier mot Diego Schwartzman i åttedelsfinalen av ATP Masters-turneringen i Ohio i natt. Ruud vant 6-4, 6–3 og var aldri truet.

I kvartfinalen venter Alexander Zverev, som for tiden er rangert som verdens femte beste tennisspiller. Ruud er til sammenligning ranket som nummer elleve.

Flere evakueringsfly har landet i Danmark

Torsdag kveld landet dagens andre fly med evakuerte fra Afghanistan i København. To andre fly har i løpet av natta tatt av fra henholdsvis Islamabad i Pakistan og Dubai, begge med retning København, går det fram av FlightRadar24.

Tidligere torsdag landet et fly med 84 evakuerte. Det er uklart hvor mange som er om bord i de siste flyene, men på bilder fra flyplassen ser det ut til at flere busser står klare til å ta dem imot.

Sydney stenges ned ut september

En nesten to måneder lang nedstengning i Sydney, Australias største by, blir forlenget ut september. I tillegg blir det obligatorisk for alle å bruke munnbind på offentlig område. Kun personer som trener utendørs, får unntak. Det opplyser delstatsminister Gladys Berejiklian, skriver Sydney Morning Herald.

Det ble registrert 642 nye smittetilfeller og fire nye dødsfall i delstaten New South Wales, som rommer Sydney, fredag. Det er tredje dag på rad med mer enn 600 nye tilfeller.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse