Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 september 2021 05:30
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 7. september.

1.204 nye koronasmittede registrert siste døgn – 418 i Oslo

I løpet av det siste døgnet ble det registrert 1.204 koronasmittede i Norge, som er 145 færre enn samme dag i forrige uke.

Den siste uka ble det i snitt registrert 1.440 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.236, så trenden er dermed stigende. Samtidig ble det registrert 418 nye tilfeller i Oslo.

Hjemvendte flyktninger tortureres i Syria

Mange syriske flyktninger som har returnert til hjemlandet, blir satt i fengsel, forsvinner, tortureres og voldtas av sikkerhetsstyrker, ifølge Amnesty International.

I rapporten dokumenterer Amnesty menneskerettighetsbrudd som sikkerhetsstyrker har begått mot 66 syrere, inkludert 13 barn, som har vendt hjem siden 2017. Amnesty sier den viser at Syria ennå ikke er trygt å vende tilbake til.

Oslos helsebyråd mener massetestingen burde startet tidligere

Det er i Oslo fremdeles mest smitte blant de yngste aldersgruppene. Mandag startet kommunen med massetesting i skolene. Tusenvis av elever skal testet to ganger i uka, noe som gleder Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap). Han mener likevel at massetestingen burde startet tidligere, noe som ville bidratt til en brems av smitteøkningen.

– Dermed kunne vi isolert også de smittede, og smittetallene kunne vært lavere, mener Steen.

Blinken i Doha for krisesamtaler om Afghanistan

USAs utenriksminister Antony Blinken møtte Qatars emir for krisesamtaler om Afghanistan etter at Taliban hevdet å ha tatt full kontroll over landet. Blinken reiste til Qatar sammen med forsvarsminister Lloyd Austin.

I møtet med emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani takket Blinken for «Qatars ekstraordinære støtte til å fasilitere en trygg transitt for amerikanske statsborgere og afghanere i fare» mens USA gjennomførte en kaotisk tilbaketrekking fra Afghanistan. I alt 55.000 personer ble evakuert via Qatar.

Forsker bekymret over misfornøyde skoleelever

Det er stadig flere elever som er misfornøyde på skolen, ifølge Ungdata-undersøkelsen. Forskeren bak undersøkelsen er bekymret over at andelen stadig stiger hvert år.

– Den generelle trivselen i norsk skole er høy. Men når vi sammenstiller elevenes svar og ser utviklingen over tid, gir dette et tydelig bilde: Det er en klar negativ trend som bekymrer oss, sier forsker Anders Bakken, som er leder for Ungdatasenteret NOVA ved Oslo Met.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 42 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse