Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 september 2021 05:30
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 7. september.

1.204 nye koronasmittede registrert siste døgn – 418 i Oslo

I løpet av det siste døgnet ble det registrert 1.204 koronasmittede i Norge, som er 145 færre enn samme dag i forrige uke.

Den siste uka ble det i snitt registrert 1.440 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.236, så trenden er dermed stigende. Samtidig ble det registrert 418 nye tilfeller i Oslo.

Hjemvendte flyktninger tortureres i Syria

Mange syriske flyktninger som har returnert til hjemlandet, blir satt i fengsel, forsvinner, tortureres og voldtas av sikkerhetsstyrker, ifølge Amnesty International.

I rapporten dokumenterer Amnesty menneskerettighetsbrudd som sikkerhetsstyrker har begått mot 66 syrere, inkludert 13 barn, som har vendt hjem siden 2017. Amnesty sier den viser at Syria ennå ikke er trygt å vende tilbake til.

Oslos helsebyråd mener massetestingen burde startet tidligere

Det er i Oslo fremdeles mest smitte blant de yngste aldersgruppene. Mandag startet kommunen med massetesting i skolene. Tusenvis av elever skal testet to ganger i uka, noe som gleder Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap). Han mener likevel at massetestingen burde startet tidligere, noe som ville bidratt til en brems av smitteøkningen.

– Dermed kunne vi isolert også de smittede, og smittetallene kunne vært lavere, mener Steen.

Blinken i Doha for krisesamtaler om Afghanistan

USAs utenriksminister Antony Blinken møtte Qatars emir for krisesamtaler om Afghanistan etter at Taliban hevdet å ha tatt full kontroll over landet. Blinken reiste til Qatar sammen med forsvarsminister Lloyd Austin.

I møtet med emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani takket Blinken for «Qatars ekstraordinære støtte til å fasilitere en trygg transitt for amerikanske statsborgere og afghanere i fare» mens USA gjennomførte en kaotisk tilbaketrekking fra Afghanistan. I alt 55.000 personer ble evakuert via Qatar.

Forsker bekymret over misfornøyde skoleelever

Det er stadig flere elever som er misfornøyde på skolen, ifølge Ungdata-undersøkelsen. Forskeren bak undersøkelsen er bekymret over at andelen stadig stiger hvert år.

– Den generelle trivselen i norsk skole er høy. Men når vi sammenstiller elevenes svar og ser utviklingen over tid, gir dette et tydelig bilde: Det er en klar negativ trend som bekymrer oss, sier forsker Anders Bakken, som er leder for Ungdatasenteret NOVA ved Oslo Met.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 1 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 15 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 21 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 22 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte