fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 september 2021 20:14
Aliou Coly feier etter å ha gitt Kristiansund seieren på overtid mot Strømsgodset. Foto: Javad Parsa / NTB
Aliou Coly feier etter å ha gitt Kristiansund seieren på overtid mot Strømsgodset. Foto: Javad Parsa / NTB

Aliou Coly ga Kristiansund en etterlengtet seier på tur i Eliteserien søndag. To minutter på overtid sikret han 2-1 borte mot Strømsgodset.

Senegaleseren kunne sette ballen i et åpent mål. I forkant gjorde Godset-keeper Viljar Myhra en sterk redning, men greide ikke å stoppe Coly fra å løpe inn KBKs vinnerscoring.

Noen minutter før hadde Fred Friday vært centimeter unna å ta Strømsgodset i ledelsen, men han nådde akkurat ikke fram til ballen.

– Tre poeng føles veldig godt. Jeg er så glad for å dra herfra med seier. Tabellen er tett og jevn, og denne seieren setter oss i en god posisjon, sa matchvinner Coly til Discovery etter kampen.

Borteseieren var Kristiansunds første på seks kamper. Den forrige kom i slutten av mai. Overtidsdramaet sendte laget opp i 32 poeng, som holder til en tredjeplass på tabellen. Etter 18 runder er KBK kun fire poeng bak serieleder Molde.

Fartsfylt

Tidligere i 2. omgang hadde Kristoffer Tokstad trøkket inn 1-1 for vertene ved bakerste stolpe. Det kom på hans tredje store sjanse i kampen.

Kristiansund scoret det eneste målet i en fartsfylt første omgang. Det kom på en sikker straffe fra Bendik Bye i det 20. minutt. Myhra kastet seg riktig vei, men nådde ikke bort til ballen.

Muligheten fra krittmerket oppsto etter Kreshnik Krasniqis felling av Jesper Isaksen. Det kunne fort vært flere mål på Marienlyst før hvilen, men gode blokkeringer og solid keeperspill i begge ender sto i veien.

– Vi bør ha bedre uttelling på de sjansene vi skaper. Flere av dem var store, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery i pausen.

Vippet

Noen minutter etter sidebytte fortsatte vertene å sløse. Tokstad kom alene med Sean McDermott og sendte ballen svakt til side for mål fra ti meter. Kort tid etter revansjerte han bommen med sin 1-1-scoring.

Resten av kampen sto og vippet, men på tampen var det Kristiansund som lyktes med sin sluttoffensiv.

Tapet brøt Godsets gode trend. Drammenserne sto med to strake trepoengere før søndagens oppgjør og hadde vunnet fire av sine seks siste ligakamper. Laget er nummer ni på tabellen med 25 poeng.

Strømsgodset har sin neste seriekamp hjemme mot Sarpsborg 25. september, men skal noen dager før møte Stabæk i cupen. Førstkommende lørdag tar Kristiansund imot Haugesund.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte