Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 september 2021 09:55
Del på Facebook
KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad under partilederdebatten i Stortingets vandrehall valgnatten. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad under partilederdebatten i Stortingets vandrehall valgnatten. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vedgår ifølge Aftenposten at han gjorde grep for å slippe skatt på statsrådsboligen. Nå vil han betale den skatten han skylder.

Aftenposten skriver fredag at Ropstad la en plan for hvordan han kunne unngå skatt på statsrådsboligen gjennom å opplyse at han dekket utgifter på foreldrenes hus, noe han ikke gjorde. Ifølge avisa skulle Ropstad ha betalt 175.000 kroner i skatt.

Fra før er det kjent at han fikk gratis pendlerbolig av Stortinget samtidig som han eide og leide ut en leilighet på Lillestrøm.

Betalte 140.000

Da KrF-lederen ble statsråd i 2019, flyttet han til en statsrådsbolig og rapporterte til Statsministerens kontor (SMK), som ga beskjed om at han måtte skatte av fordelen av gratis bolig i Oslo hvis han ikke hadde utgifter til bolig på hjemstedet. Ropstad forteller at han ble overrasket, men at han betalte 140.000 kroner i skatt for 2019.

Ifølge Aftenposten inngikk Ropstad en avtale om at han skulle dekke noen av utgiftenes på foreldrenes hus, noe som ville gjøre at han slapp skatt på pendlerboligen, og dette oppga han ifølge avisa høsten 2020.

SMK mente ifølge avisa i desember 2020 å ha fått klarhet i spørsmål som Ropstad hadde stilt om saken.

Beklager dårlig vurdering

– Min avtale var å betale deler av de faste utgiftene hjemme i slutten av året. Statsministerens kontor hadde dialog med Skatteetaten. De informerte så meg om at de hadde endret oppfatning til at utgifter på hjemstedet ikke var avgjørende for om pendlerleiligheten var skattepliktig. Da ble jeg enig med mine foreldre om at jeg likevel ikke skulle betale, sier KrF-lederen i en skriftlig kommentar til NTB.

– Jeg beklager min dårlige vurdering i 2020. Jeg er nå i dialog med Skatteetaten for å betale det jeg skal betale, sier Ropstad.

(©NTB)

Fakta om Ropstad og pendlerboliger

• Aftenposten skrev 5. september i år at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fra 2010 ikke betalte skatt på fordelen av pendlerboligen som Stortinget betalte for. Samtidig var han folkeregistrert hos foreldrene på Sørlandet, og han eide også en bolig på Lillestrøm som han leide ut.

• Han har opplyst at Stortingets administrasjon var tydelig på at det ikke hadde noe å si for skattespørsmålet at han ikke hadde noen boutgifter hjemme i Agder, og Ropstad har ikke brutt noen regler ved å gjøre det slik.

• 17. september kunne Aftenposten melde at Ropstad vedgår at han tok grep for å slippe skatt på statsrådsboligen som han har hatt fra 2019. Det dreier seg ifølge avisa om 175.000 kroner, og Ropstad er i dialog med Skatteetaten om å betale skatten.

 

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 5 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse