fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
17 september 2021 11:00
– Det er høy aktivitet i alle våre områder som er elektro, automasjon, IT og sikkerhet, sier Alf Hjelmaas. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
– Det er høy aktivitet i alle våre områder som er elektro, automasjon, IT og sikkerhet, sier Alf Hjelmaas. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Ukens næringsprofil er Alf Hjelmaas (49), daglig leder i West Elektro,  som med sine 70 ansatte opererer innen fagfeltene elektro, automasjon, IT og sikkerhet. I tillegg er han styreleder i ON Ocean Network, et bedriftsnettverk med snart 50 medlemmer fra den regionale industriklyngen.

Om Alf Hjelmaas

Alf er født (1972) og oppvokst Kristiansund. 

Han er familisert,  har 3 barn og snill kone, som han selv sier. 

Etter å først utdanne seg som som elektriker, gikk ferden videre til ingeniørutdannelse innen automasjon.

Han kom tilbake til Kristiansund i 2003 idet barn nummer to var på vei, etter å ha vært utenbys i noen år for skolegang og jobb.

Han har vært daglig leder i West Elektro siden 2010.

Om West Elektro

West Elektro er en elektroentreprenør og har etter oppstarten i 1990 vært i kontinuerlig utvikling. Bedriften er en del av NEAS-konsernet og har i dag ca. 70 ansatte.  

Elektrobransjen er ikke den samme som den var for noen år siden. Fra tidligere å ha vært en tradisjonell el-installatør, er teknologileverandør en bedre egnet beskrivelse av det West Elektro er i dag .

Alt innen virksomheten dreier stadig mer mot digitalisering og teknologi. «Smarte» bygg, sensorer, Internet of Things, og så videre.  West Elektro har med andre ord flere ben å stå på og mulighetene i industrien er mange. 

West Elektro er en betydelig lærebedrift og har hele 10-12 lærlinger til enhver tid.

Hvordan går virksomheten for tiden? 

– Det er høy aktivitet i alle våre områder som er elektro, automasjon, IT og sikkerhet. Vi opererer både i prosjekt og servicemarkedet. Det som er fellesnevneren er at vi er på jakt etter nye ansatte som kan hjelpe oss og ta neste steg. Vi har for øyeblikket spesielt behov for prosjektleder og ressurser innen automasjon og IT.

– Viktige momenter for suksess er kompetanse og egenutvikling. Her har vi mange dyktige medarbeidere som vil drive selskapet fremover. Kjerneaktiviteten til West Elektro er arbeid med digitalisering og elektrifisering. På denne måten hjelper vi våre kunder å nå sine bærekraftsmål.

Kan du nevne tre fantastiske ting om det å være etablert på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

– Innovasjon, optimisme og samarbeid i regionen.

Kan du nevne tre ting i forhold til din bedrift som du kunne ønsket forbedret på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

– Jeg synes det er så mye positivt som skjer på Nordmøre og for å være ærlig så er jeg ikke så glad i vinklingen på spørsmålet. I West Elektro ønsker vi å fremsnakke regionen og gjøre vår del av jobben for å få regionen attraktiv.

– Vi er også sterkt involvert i  Ocean Network som er et bedriftsnettverk som jobber mot havnæringene med slagord «Vi er havservice». Her har vi spesielt fokus på å sikre nok kraft til regionen gjennom prosjektet «Kystkrafta» i tillegg til at vi jobber med å utvikle ressurser til bedriftene i prosjektet «Havkandidat». I Ocean Network er jeg styreleder.

Hvordan ser markedsmulighetene ut fremover og hvordan er troen på fremtiden?

– Framtidstroen er sterk og jeg er ikke i tvil om at vi befinner oss på en unik plass med hav rundt oss på alle kanter. Det skjer mye i elektrobransjen med teknologiutvikling. For oss er det store muligheter i det grønne skiftet både til næring og privatmarkedet.

– Havbruksnæringen er naturlig nok viktig for oss og vi ser en sterk vekst der for vår del hvor flere etterspør våre tjenester spesielt innen prosjektmarkedet hvor vi har leveransekraft og kompetanse gjennom hele leveransen.

– Campus vil øke attraktiviteten til regionen og knytte til oss mange spennende miljø. Koplingen mellom utdanning og næringsliv vil være en styrke.

– Vi er i stadig vekst og har økt antall ansatte med rundt 10 personer siste året. For å møte fremtidens krav må vi hele tiden oppgradere folk og være rustet på endringer. Dette er nødvendig i et samfunn som går stadig raskere men gir også enorme muligheter.

Har du et positivt budskap eller et motiverende slagord du ønsker å dele med oss andre på Nordmøre?

– Vi jobber bra på Nordmøre men vi skal i enda større grad samarbeide og dele kunnskap. På den måten kan vi høste i fellesskap.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 5 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte