Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
17 september 2021 11:00
Del på Facebook
– Det er høy aktivitet i alle våre områder som er elektro, automasjon, IT og sikkerhet, sier Alf Hjelmaas. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
– Det er høy aktivitet i alle våre områder som er elektro, automasjon, IT og sikkerhet, sier Alf Hjelmaas. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukens næringsprofil er Alf Hjelmaas (49), daglig leder i West Elektro,  som med sine 70 ansatte opererer innen fagfeltene elektro, automasjon, IT og sikkerhet. I tillegg er han styreleder i ON Ocean Network, et bedriftsnettverk med snart 50 medlemmer fra den regionale industriklyngen.

Om Alf Hjelmaas

Alf er født (1972) og oppvokst Kristiansund. 

Han er familisert,  har 3 barn og snill kone, som han selv sier. 

Etter å først utdanne seg som som elektriker, gikk ferden videre til ingeniørutdannelse innen automasjon.

Han kom tilbake til Kristiansund i 2003 idet barn nummer to var på vei, etter å ha vært utenbys i noen år for skolegang og jobb.

Han har vært daglig leder i West Elektro siden 2010.

Om West Elektro

West Elektro er en elektroentreprenør og har etter oppstarten i 1990 vært i kontinuerlig utvikling. Bedriften er en del av NEAS-konsernet og har i dag ca. 70 ansatte.  

Elektrobransjen er ikke den samme som den var for noen år siden. Fra tidligere å ha vært en tradisjonell el-installatør, er teknologileverandør en bedre egnet beskrivelse av det West Elektro er i dag .

Alt innen virksomheten dreier stadig mer mot digitalisering og teknologi. «Smarte» bygg, sensorer, Internet of Things, og så videre.  West Elektro har med andre ord flere ben å stå på og mulighetene i industrien er mange. 

West Elektro er en betydelig lærebedrift og har hele 10-12 lærlinger til enhver tid.

Hvordan går virksomheten for tiden? 

– Det er høy aktivitet i alle våre områder som er elektro, automasjon, IT og sikkerhet. Vi opererer både i prosjekt og servicemarkedet. Det som er fellesnevneren er at vi er på jakt etter nye ansatte som kan hjelpe oss og ta neste steg. Vi har for øyeblikket spesielt behov for prosjektleder og ressurser innen automasjon og IT.

– Viktige momenter for suksess er kompetanse og egenutvikling. Her har vi mange dyktige medarbeidere som vil drive selskapet fremover. Kjerneaktiviteten til West Elektro er arbeid med digitalisering og elektrifisering. På denne måten hjelper vi våre kunder å nå sine bærekraftsmål.

Kan du nevne tre fantastiske ting om det å være etablert på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

– Innovasjon, optimisme og samarbeid i regionen.

Kan du nevne tre ting i forhold til din bedrift som du kunne ønsket forbedret på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

– Jeg synes det er så mye positivt som skjer på Nordmøre og for å være ærlig så er jeg ikke så glad i vinklingen på spørsmålet. I West Elektro ønsker vi å fremsnakke regionen og gjøre vår del av jobben for å få regionen attraktiv.

– Vi er også sterkt involvert i  Ocean Network som er et bedriftsnettverk som jobber mot havnæringene med slagord «Vi er havservice». Her har vi spesielt fokus på å sikre nok kraft til regionen gjennom prosjektet «Kystkrafta» i tillegg til at vi jobber med å utvikle ressurser til bedriftene i prosjektet «Havkandidat». I Ocean Network er jeg styreleder.

Hvordan ser markedsmulighetene ut fremover og hvordan er troen på fremtiden?

– Framtidstroen er sterk og jeg er ikke i tvil om at vi befinner oss på en unik plass med hav rundt oss på alle kanter. Det skjer mye i elektrobransjen med teknologiutvikling. For oss er det store muligheter i det grønne skiftet både til næring og privatmarkedet.

– Havbruksnæringen er naturlig nok viktig for oss og vi ser en sterk vekst der for vår del hvor flere etterspør våre tjenester spesielt innen prosjektmarkedet hvor vi har leveransekraft og kompetanse gjennom hele leveransen.

– Campus vil øke attraktiviteten til regionen og knytte til oss mange spennende miljø. Koplingen mellom utdanning og næringsliv vil være en styrke.

– Vi er i stadig vekst og har økt antall ansatte med rundt 10 personer siste året. For å møte fremtidens krav må vi hele tiden oppgradere folk og være rustet på endringer. Dette er nødvendig i et samfunn som går stadig raskere men gir også enorme muligheter.

Har du et positivt budskap eller et motiverende slagord du ønsker å dele med oss andre på Nordmøre?

– Vi jobber bra på Nordmøre men vi skal i enda større grad samarbeide og dele kunnskap. På den måten kan vi høste i fellesskap.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrDa har du endelig erkjent at Kjerringsundet ikke er uavhengig av Møreaksen, men faktisk avhengig av Møreaksen. Og at fastlandssambandene ...
@Terje SundsbøDu har framleis ikkje lest KS2 for Kjerringsundet.  Dei var usikre på om Aukra var kredittverdige fram til 2070, eller ...
@Geir Ole SætremyrFinansieringen av Kjerringsundet er ikke uavhengig av Møreaksen. Uten fastlandsforbindelse for Otrøya eller Gossen, så vil trafikken og bompengene bli ...
@Terje SundsbøØkonomisk uavhengig når der gjeld finansiering. Og, for å vere nøyaktig skal byggekostnaden dekkast av opplåning mot tilbakebetaling gjennom innkreving av ...
@Geir Ole SætremyrDu sier at Kjerringsundet har felles byggeledelse med Møreaksen, og kan ikke bygges uten tunnelmassen fra Møreaksen. Hvordan kan du ...
@Terje SundsbøJa, der er eigen KS2 for Kjerringsundsambandet. Datert 2022 basert på 2021 prisar. Totalkostnad 4,9 mrd. Eigen økonomi, men med ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse