Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 september 2021 20:14
Torgil Gjertsen kom inn og utlignet for Kristiansund før Snorre Strand Nilsen avgjorde for hjemmelaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Torgil Gjertsen kom inn og utlignet for Kristiansund før Snorre Strand Nilsen avgjorde for hjemmelaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

KBK tok ledelsen mot Haugesund før de ble liggende under, men to minutter før slutt sørget Snorre Strand Nilsen for 3–2 og tre poeng for KBK.

Med et av Eliteseriens beste hjemmelag mot et av Eliteseriens dårligste bortelag trodde mange på hjemmeseier da KBK jaktet nye poeng i kampen om medalje, men hjemmelaget måtte kjempe for seieren.

Høyreback Snorre Strand Nilsen ble matchvinnerhelten til slutt.

– Det var mye glede og mye lettelse. Det var utrolig deilig. KBK på hjemmebane, da er det alltid tre poeng som står i huet. Vi viser igjen at vi har et veldig sterkt lag som klarer å fighte oss tilbake når vi ligger under, sa han til Discovery etter kampen.

KBK tok ledelsen etter drøyt åtte minutters spill da Sander Kartum dukket opp i boksen og smalt inn sitt fjerde mål for sesongen, men de ble etter hvert liggende under til langt ut i kampen.

For Haugesund gikk opp til 2–1 etter mål fra Benjamin Tiedemann Hansen og Niklas Sandberg. Sondre Liseth hadde to annullerte mål på stillingen 1–1, men det var KBK som tok siste stikk etter at innbytter Torgil Gjertsen hadde utlignet kvarteret før slutt.

For i det 88. minutt scoret Strand Nilsen vinnermålet da KBK presset på for å sikre seieren. Like før hadde Kristoffer Velde brent en stor sjanse for Haugesund.

To scoringer og to annullerte mål

Det ble en fartsfylt åpning på kampen, med mål i begge ender etter det hadde gått drøyt 20 minutter. Kartums åpningsmål kom etter et langt innkast som ble stusset ned i feltet til den tidligere Stjørdals/Blink-profilen som satte inn 1–0.

KBK la et godt press på bortelaget, med flere cornere etter rundt et kvarters spill, men det var Haugesund som sto for kampens neste mål. En presis dødball fra Kristoffer Velde ble stusset inn i mål av Tiedemann Hansen.

Mål preger fotballkamper og Haugesund tok initiativet i kampen. Etter 28 minutter satt Liseth ballen i mål, men Haugesund-spilleren ble avvinket for en veldig knepen offside.

Sju minutter senere ble nok et mål annullert for Haugesund. Nok en gang var det Liseth som fikk ballen i mål og nok en gang ble det avvinket for offside. Denne gangen var det offside på Tiedemann Hansen i en duell i forkant av skuddet til Liseth.

Snudde kampen

Kristiansund avsluttet en forrykende 1. omgang best, men det var Haugesund som endelig skulle få juble for gyldig mål like etter pause.

For i det 50. minutt var det aldri snakk om noen offside da Sandberg fikk ballen ute på høyrekanten. 26-åringen dro seg flott inn i banen og avsluttet enda bedre med et skrudd skudd via borterste stolpe og inn.

Det var langt færre sjanser å spore i 2. omgang, men med et snaut kvarter igjen å spille kjempet Kristiansund seg tilbake. En retur fra keeper datt ned igjen i feltet, der Gjertsen dukket opp og snek ballen inn via et par Haugesund-bein.

– Føler vi er bedre

Velde kunne avgjort for Haugesund med ti minutter av ordinær tid, men alene med keeper chippet kantspilleren ballen over mål.

Missen ble skjebnesvanger, for Kristiansund sikret seier i sluttminuttene nok en gang. Som mot Haugesund sist helg kom vinnermålet helt på tampen.

– Hadde vi vunnet hadde vi vært skikkelig med også. Det er noe jævla piss. Jeg føler vi er bedre enn de, men du må ha marginer med deg, og det har vi ikke i dag, sa Haugesunds Niklas Sandberg.

Kristiansund skal til Oslo for å spille mot KFUM i cupen onsdag, med et nytt bortemøte mot Brann neste helg i Eliteserien. Haugesund er allerede ute av cupen og må vente til neste søndag før de kan spille neste kamp mot Odd i ligaen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte