Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
08 november 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 8. november.

Ny brann i Oslo – politiet mistenker ildspåsettelse

Politiet i Oslo mistenker at en brann i St. Halvards gate i Gamlebyen i Oslo sent søndag kveld var påsatt. Brannen ble slukket etter midnatt og ingen ble skadd.

Natt til søndag brant det i et kafélokale i en bygård i Oslogate på St. Halvards plass, også det i Gamlebyen. Politiet mistenker at også denne brannen var påsatt.

998 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 998 koronasmittede i Norge. Det er 371 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.367 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 966, så trenden er stigende.

Det er registrert 240 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 109 flere enn samme dag forrige uke, og 72 flere enn lørdag.

Seier i Zuccarellos korona-comeback

Mats Zuccarello var tilbake på isen for Minnesota Wild da de søndag slo New York Islanders med 5–2 og tok sin tredje strake seier. Zuccarello har mistet fire kamper etter koronasmitte.

Nordmannen markerte seg grundig i kampen selv om han denne gangen ikke noterte seg verken for mål eller målpoeng. Wild leder nå sin avdeling i NHL etter søndagens kamp.

Biden kaller Nicaragua-valget en farse

Nicaraguas president Daniel Ortega og hans kone, visepresident Rosario Murillo, er nærmest garantert å sikre seg gjenvalg for en fjerde presidentperiode på rad etter at alle rivalene er fengslet eller i eksil.

Valglokalene stengte i natt. Samtidig sendte USAs president Joe Biden ut en uttalelse der presidenten kaller valget en farse. Valget var verken fritt eller rettferdig, sier Biden.

Rekordhøy smittespredning i Tyskland

Tyskland registrerte i siste sjudagersperiode 201,1 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Det er det høyeste antallet siden koronapandemien startet, viser tall som tyske helsemyndigheter la fram tidlig i dag morges.

Det tidligere høyeste tallet var på 197,6 tilfeller per 100.000 innbyggere, i desember i fjor da den andre smittebølgen var på det mest omfattende.

Amy Winehouses kjole solgt for over 2 millioner kroner

Kjolen som Amy Winehouse brukte på sin siste konsert før hun døde i 2011, er solgt på auksjon for nærmere 2,1 millioner kroner.

Den grønne og svarte kjolen, som til slutt gikk for 243.200 dollar, var del av 800 eiendeler etter Winehouse som gikk under hammeren hos auksjonshuset Julien's i California i helgen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse