Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
10 november 2021 08:05
Del på Facebook
Det siste døgnet er det registrert 2.126 koronasmittede i Norge. Det er 500 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste antall smittede registrert i Norge siden pandemien startet. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Det siste døgnet er det registrert 2.126 koronasmittede i Norge. Det er 500 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste antall smittede registrert i Norge siden pandemien startet. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Det siste døgnet er det registrert 2.126 koronasmittede i Norge. Det er 500 flere enn samme dag i forrige uke og ny smitterekord.

Antall smittede er det høyeste som er registrert her i landet siden pandemien brøt ut.

Forrige rekord ble satt 1. november, da med 1.973 tilfeller, viser tallene fra Folkehelseinstituttet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.467 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.098, så trenden er stigende.

Vaksineeffekten ikke nok mot smitten

Vaksineeffekten er ikke nok til å snu smitteøkningen, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Dessverre ser vi at smittetallene fortsetter å stige, selv om vi er litt usikre på om flere nå tester seg, og at vi dermed fanger opp flere av mørketallene. Når vi se på sykehusinnleggelser de siste ukene, er tendensen likevel klar; det blir stadig flere covid-19-pasienter som trenger behandling. Vaksineeffekten er ikke nok til å snu trenden nå, sier Nakstad til NTB.

– Vi må hjelpe til ved å følge lokale råd, holde oss hjemme ved sykdom og vaksinere oss slik vi blir anbefalt. Bare da vil vi klare å beholde den normale hverdagen vi ønsker oss gjennom vintersesongen, fortsetter han.

Kan komme tiltak

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet sier at de jobber med råd.

– Jeg kan bekrefte at vi jobber intensivt med råd til regjeringen om tiltak fremover. Her gjør vi sammen med Helsedirektoratet både vurderinger av måter å få dagens tiltak til å virke bedre på, og vurderinger av nye tiltak, sier hun til NTB.

Helsedirektør Bjørn Guldvog gikk tirsdag ut og sa at det nå er nødvendig å gå gjennom hele tiltakskjeden og se om det er nødvendig å justere på tiltakene.

annonse

Han varslet at det vil komme råd om nasjonale tiltak. Han nevnte stikkprøvekontroller på grensen og tiltak rundt uvaksinert helsepersonell med pasientkontakt.

– Vi har gitt et oppdrag til etatene våre om å fortløpende vurdere behovet for regionale og nasjonale tiltak. Dersom vi får anbefalinger om dette, vil vi raskt ta stilling til det, har helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tidligere sagt til NTB.

Sykehusinnleggelser

Tirsdag var 187 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve færre enn dagen før.

45 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 19 på respirator. Det er fire færre på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 8,1 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 220.513 personer testet positivt.

Til nå har 4.213.336 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.758.932 personer har fått andre dose.

Dødsfall

Til sammen er 924 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,7 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 4 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte