Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 november 2021 09:31
Det er registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Trondheim kommune innfører påbud om munnbind på kollektivreiser med buss, og i butikker og kjøpesentre. St. Olavs hospital påbyr også munnbind.

Formannskapet i Trondheim kommune tok sin beslutning onsdag formiddag, skriver Adresseavisen.

Med virkning allerede samme dag ble det påbud om bruk av munnbind på kollektivreiser med buss, og i butikker og kjøpesentre der man ikke kan holde minst én meter til andre. Påbudet skal også gjelde på legesentre og legevakt.

Barn under tolv år og voksne som av helsemessige årsaker ikke kan bruke munnbind, er unntatt påbudet.

I tillegg videreføres blant annet påbudet om munnbind i drosjer, både for sjåfør og passasjer. Trafikklysmodellen fortsetter i grunnskolen. Dette gjelder i første omgang fram til 17. desember.

St. Olav strammer inn

Senere onsdag meldte også St. Olavs hospital at de strammer inn på smittevernreglene og innfører strengere retningslinjer for både pasienter og pårørende.

Det betyr at besøkende skal benytte munnbind under opphold på sykehuset, og polikliniske pasienter og dagpasienter skal benytte munnbind i sykehusets fellesarealer og venterom, skriver Adressa.

På sin hjemmeside skriver sykehuset at også ansatte bør benytte munnbind ved nærkontakt med pasienter i situasjoner hvor det ikke kan holdes avstand.

175 nye smittetilfeller

Innstrammingene kommer etter en lengre periode med høye smittetall i kommunen.

Det siste døgnet er det registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Det er 145 flere enn dagen før, men tallene som kom tirsdag, var langt lavere enn hva det vanligvis har vært den siste tiden.

– Smittetallet i dag er langt høyere enn i går, uten at det dermed er grunn til å tro at dette er en reell forskjell, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Hun sier det ikke er sjelden at tallene er lavere mandager, noe som kan skyldes mindre testing i helgene, og lavere analysekapasitet på sykehuset i helgen. Ifølge Røsstad kan også en del av de positive prøvene være meldt etter at smittesporingsteamet avsluttet arbeidet på søndag, slik at disse først fremkommer på dagens tall.

– Det er derfor viktig at man ikke kun ser på smittetall for en dag, men må se utviklingen over flere dager. Bildet blir mest riktig om man sammenligner uke for uke, sier kommuneoverlegen.

Nytt koronadødsfall

Onsdag ligger 20 pasienter med covid-19 innlagt på St. Olavs hospital. Fire av pasientene ligger på intensivavdelingen – tre av disse er på intensiv med respirator.

Sykehuset opplyser også at det tirsdag var et nytt koronarelatert dødsfall ved sykehuset. Det er det 17. koronarelaterte dødsfallet ved sykehuset.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte