Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 november 2021 09:31
Del på Facebook
Det er registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Trondheim kommune innfører påbud om munnbind på kollektivreiser med buss, og i butikker og kjøpesentre. St. Olavs hospital påbyr også munnbind.

Formannskapet i Trondheim kommune tok sin beslutning onsdag formiddag, skriver Adresseavisen.

Med virkning allerede samme dag ble det påbud om bruk av munnbind på kollektivreiser med buss, og i butikker og kjøpesentre der man ikke kan holde minst én meter til andre. Påbudet skal også gjelde på legesentre og legevakt.

Barn under tolv år og voksne som av helsemessige årsaker ikke kan bruke munnbind, er unntatt påbudet.

I tillegg videreføres blant annet påbudet om munnbind i drosjer, både for sjåfør og passasjer. Trafikklysmodellen fortsetter i grunnskolen. Dette gjelder i første omgang fram til 17. desember.

St. Olav strammer inn

Senere onsdag meldte også St. Olavs hospital at de strammer inn på smittevernreglene og innfører strengere retningslinjer for både pasienter og pårørende.

Det betyr at besøkende skal benytte munnbind under opphold på sykehuset, og polikliniske pasienter og dagpasienter skal benytte munnbind i sykehusets fellesarealer og venterom, skriver Adressa.

På sin hjemmeside skriver sykehuset at også ansatte bør benytte munnbind ved nærkontakt med pasienter i situasjoner hvor det ikke kan holdes avstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

175 nye smittetilfeller

Innstrammingene kommer etter en lengre periode med høye smittetall i kommunen.

Det siste døgnet er det registrert 175 nye smittetilfeller i Trondheim. Det er 145 flere enn dagen før, men tallene som kom tirsdag, var langt lavere enn hva det vanligvis har vært den siste tiden.

– Smittetallet i dag er langt høyere enn i går, uten at det dermed er grunn til å tro at dette er en reell forskjell, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Hun sier det ikke er sjelden at tallene er lavere mandager, noe som kan skyldes mindre testing i helgene, og lavere analysekapasitet på sykehuset i helgen. Ifølge Røsstad kan også en del av de positive prøvene være meldt etter at smittesporingsteamet avsluttet arbeidet på søndag, slik at disse først fremkommer på dagens tall.

– Det er derfor viktig at man ikke kun ser på smittetall for en dag, men må se utviklingen over flere dager. Bildet blir mest riktig om man sammenligner uke for uke, sier kommuneoverlegen.

Nytt koronadødsfall

Onsdag ligger 20 pasienter med covid-19 innlagt på St. Olavs hospital. Fire av pasientene ligger på intensivavdelingen – tre av disse er på intensiv med respirator.

Sykehuset opplyser også at det tirsdag var et nytt koronarelatert dødsfall ved sykehuset. Det er det 17. koronarelaterte dødsfallet ved sykehuset.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Terje SundsbøÅ jeg kunne sagt så mye, går ikke tom for saklige motargumenter. Gidder bare ikke kaste bort min tid og ...
@Anne Mari SandshamnRegistrerer din sedvanlige måte å svare på når du går tom for saklige motargumenter. Forøvrig en gjenganger fra de fleste ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte