Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
05 desember 2021 21:03
Del på Facebook
– Folk trenger hjelp raskt og trygghet for økonomien kortsiktig, men vi må også løse problemet på lang sikt, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Annika Byrde / NTB
– Folk trenger hjelp raskt og trygghet for økonomien kortsiktig, men vi må også løse problemet på lang sikt, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Annika Byrde / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen vil sannsynligvis øke bostøtten ytterligere for å hjelpe folk med de høye strømregningene. Men finansministeren vil gjøre mer.

– Vi har satt av 3,2 milliarder kroner i statsbudsjettet for å avhjelpe situasjonen gjennom lavere elavgift, økte midler til Enova og økt bostøtte. De lavere avgiftene trer i kraft 1. januar, mens Enova-midlene er mer langsiktige. Men vi mener vi må gjøre mer, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NTB.

Regjeringen har jobbet gjennom helgen med å finne ut hvilke ordninger som skal gjelde for dem som har problemer med å betale strømregningen. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier de vil komme med en avklaring før jul.

– Det er en situasjon som treffer veldig mange. Det er en situasjon vi ikke har hatt på 25 år. Nå skal vi komme med hjelp til dem som rammes spesielt hardt, sier Støre til TV 2.

En ytterligere økning i bostøtten er sannsynlig, ifølge Vedum.

– Vi må gjøre mer for dem som har det tøffest, men vi ser samtidig på grep for flere da dette er en tematikk som er viktig for et bredere lag. Folk trenger hjelp raskt og trygghet for økonomien kortsiktig, men vi må også løse problemet på lang sikt, sier finansministeren.

Strømhjelp til jul

Også statsministeren har trukket fram en ny økning i bostøtten som et mulig grep.

– Bostøtte er et godt grep, men vi må gå videre enn det, sier han til NRK.

annonse

SV mener at i hvert fall de aller svakest stilte må få hjelp allerede før jul.

– Vi vil ha på plass et system så raskt som mulig, men vi kan jo tenke oss en totrinnsrakett hvor man først betaler ut til dem som trenger det aller mest, sier stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) til TV 2.

Støre vil ikke komme med detaljer søndag, men sier til NRK at regjeringen vil bruke de siste to ukene før Stortinget stenger for å komme med ordninger.

– Hvis mulig, vil det komme med penger. Vi skal se på det, men ordningen må være god og fungere. Det må vi forsikre oss om, sier Støre.

Ikke godt nok

– Det er svært urovekkende at statsministeren ikke gir et klart svar på om han vil gi økt støtte før jul eller bare legge fram en klar plan før jul. Folk trenger penger nå. Da hjelper det ikke å sette i gang et byråkratisk maskineri eller i verste fall risikere at folk blir gjeldsslaver hos inkassobyråene.

Det skriver Sofie Marhaug, andre nestleder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget for Rødt, i en epost til NTB.

Marhaug påpeker at Nav trekker fra bostøtten for å beregne sosialhjelpen, slik at mange i praksis ikke får økt økonomisk støtte.

– I tillegg når ordningen svært få. I november stemte både regjeringen og Høyre ned forslag om å stanse den avkortingen av bostøtten og å utvide bostøtten slik at flere husstander med lav inntekt og høye boutgifter kvalifiserer til å motta støtte, skriver hun.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Rune Kristiansen 12 timer siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte