Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
07 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 7. januar.

Ny smitterekord i Oslo

Det er registrert 2.170 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.291 flere enn samme dag forrige uke, og 95 flere enn onsdag, viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. Den forrige smittetoppen i Oslo var 6. januar. Da ble det ble registrert 2.075 tilfeller.

I hele Norge ble det siste døgn registrert 7.879 koronasmittede, noe som er 3.861 flere enn samme dag i forrige uke og 506 færre enn forrige døgn.

Kasakhstan sier 26 «væpnede kriminelle» er drept

I alt 26 «væpnede kriminelle» er drept og 18 såret, mens mer enn 3.000 er pågrepet, opplyser innenriksdepartementet i Kasakhstan, ifølge Ria Novosti. Det meldes av TV-kanalen Khabar 24, skriver det statlige, russiske nyhetsbyrået.

Landet har de siste dagene vært preget av opptøyer og demonstrasjoner som har blitt slått hardt ned på av myndighetene. Flere titalls demonstranter og minst 18 politifolk skal være drept, og flere hundretalls skadd.

Colorado-skogbrann forårsaket skader for 4,5 milliarder

Skogbrannen i Colorado forrige uke ødela 1.084 hus og andre bygg. De økonomiske skadene anslås til 513 millioner dollar, opplyser myndighetene i delstaten. Det tilsvarer litt i underkant av 4,6 milliarder norske kroner. Skogbrannen er den verste i Colorado noensinne og rammet et område på 24 kvadratkilometer.

annonse

Tidligere har myndighetene estimert at minst 991 hus og andre bygg ble ødelagt, men tallet ble oppjustert torsdag etter ytterligere gjennomgang av forstadsområdet mellom byene Denver og Boulder. To mennesker er savnet, og det er gjort funn av levninger på ett sted.

Hovland nummer 13 på Hawaii

Viktor Hovland startet første runde av årets første golfturnering, Tournament of Champions på Hawaii, godt, men falt på resultatlisten etter ujevnt spill.

Nordmannen ligger på en delt 13.-plass med 69 slag, fire under par. Det er fire slag opp lederen av turneringen, som avsluttes søndag.

Trump vil lansere medieplattform i februar

Donald Trumps mediegruppe tar sikte på å lansere appen «Truth Social» 21. februar. Plattformen skal ha lignende funksjoner som Facebook. Det går fram av en liste i Apples appbutikk.

Den 75 år gamle tidligere presidenten er permanent utestengt fra Twitter, plattformen han foretrakk å kommunisere via både før han ble president og i tiden i Det hvite hus. Han er i tillegg utestengt fra Facebook og YouTube etter stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, da en horde av støttespillerne hans tok seg inn i kongressbygningen i et forsøk på å stanse godkjenningen av Joe Bidens seier i presidentvalget.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Espen HeitmannFaktisk tar du feil – bare en liten del av trafikken som krysser Romsdalsfjorden skal videre, kun 25% krysser også ...
@Terje SundsbøDet er bare en liten ting, du legger til grunn at det er 14 minutter kortere kjøretid mellom Ålesund og ...
@Rolf Erik PedersenMener du virkelig at Norconsult ikke har utredet Romsdalsaksen? Fikk du ikke med deg «skandaleoppslaget» i TK om at Statens ...
Rolf Erik Pedersen 8 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu snakker så pent om fakta, Sundsbø. Men klarer du å etterleve dette selv? Den økonomiske belastingen er mye mindre en ...
@Anne Mari SandshamnDe som ser dette fra begge sider har konkludert med at Møreaksen er best. Også Nye Veier AS har skrotet ...
@Rolf Erik PedersenRyfast-tunnelene har vært en stor suksess, og motstanderne har stilnet. Som ved alle de andre undersjøiske fergeavløsningsprosjektene.Det er ikke Statens ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte