Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 15. januar.

Nok en nasjonal smitterekord

Det er registrert 12.360 nye koronatilfeller det siste døgnet, noe som er nok en nasjonal rekord. Den forrige smitterekorden ble satt torsdag da 11.825 smittetilfeller ble registrert.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 8.773 tilfeller per dag. Fredag lå 252 koronapasienter innlagt på norske sykehus, ni flere enn dagen før. 78 av pasientene lå på intensivavdeling, og av dem fikk 58 respiratorbehandling.

I Oslo er det registrert 3.282 nye smittetilfeller siste døgn. Det er 2.220 flere enn samme dag forrige uke, og 1.087 flere enn torsdag.

Zuccarello i historisk form – ledet Wild til storseier

Mats Zuccarello scoret to mål og leverte en målgivende da hans Minnesota Wild slo Anaheim Ducks 7-3. Nordmannen scoret sitt mål nummer 150 og 151 i NHLs grunnspill.

Zuccarello er i sitt livs form og står med imponerende 30 målpoeng på 28 kamper. Det er et snitt han aldri tidligere i karrieren har vært i nærheten av.

Oppfordrer til bruk av sikrere munnbind i USA

USAs folkehelseinstitutt CDC oppfordrer amerikanerne til å bruke munnbind av typen N95 og KN95. Til nå har det vært mangel på denne type munnbind i USA, og de har i stor grad vært forbeholdt helsepersonell.

Men disse munnbindene blir sett på som sikrere enn vanlige munnbind mot koronavirus, og de er bedre til å filtrere virus fra luften, mener CDC. Amerikanske myndigheter skal i ukene som kommer dele ut munnbind gratis til befolkningen.

annonse

Ecuador utvider Galapagos-verneområde

Ecuador har etablert et nytt 60.000 kvadratkilometer stort marint reservat som strekker seg fra Galápagosøyene til Costa Ricas nasjonalpark Kokosøya for å beskytte livet i havet. Det nye reservatet slås sammen med det eksisterende verneområdet rundt Galápagosøyene.

– Havene er enorme reguleringsmekanismer for det globale klimaet. Å ta vare på havene er ikke naiv idealisme. Det er livsnødvendig, sa president Guillermo Lasso da han kunngjorde nyheten sammen med USAs tidligere president Bill Clinton og Colombias president Ivan Duque.

Straffutmåling for Ghislaine Maxwell i juni

Straffutmålingen for Jeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell skal finne sted 28. juni. Det varsler dommer Alison J. Nathan.

60 år gamle Maxwell ble 29. desember kjent skyldig i å ha medvirket til overgrep av flere jenter helt ned i 14-årsalderen. Forholdene skal ha funnet sted mellom 1994 og 2004. Epstein, som lenge var Maxwells partner, tok sitt eget liv i fengsel mens han ventet på sin rettssak. Maxwell kan bli sittende i fengsel livet ut.

Elsparkesyklist alvorlig skadd i Stavanger

En person ble alvorlig skadd i en ulykke der en bil og en elsparkesykkel var involvert natt til lørdag. Politiet fikk melding om ulykken klokken 0.09.

– Personen på elsparkesykkelen er kjørt til Stavanger universitetssjukehus med alvorlig skade. Politiet arbeider på stedet for å kartlegge hendelsesforløp og mulig årsak, skriver politiet på Twitter.

Det ble gjennomført vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
@Bjørn JacobsenDa får vi håpe at politikerne på Stortinget ser at Møreaksen bør prioriteres foran Hordfast på Fergefri E39.
Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte