Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 januar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 15. januar.

Nok en nasjonal smitterekord

Det er registrert 12.360 nye koronatilfeller det siste døgnet, noe som er nok en nasjonal rekord. Den forrige smitterekorden ble satt torsdag da 11.825 smittetilfeller ble registrert.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 8.773 tilfeller per dag. Fredag lå 252 koronapasienter innlagt på norske sykehus, ni flere enn dagen før. 78 av pasientene lå på intensivavdeling, og av dem fikk 58 respiratorbehandling.

I Oslo er det registrert 3.282 nye smittetilfeller siste døgn. Det er 2.220 flere enn samme dag forrige uke, og 1.087 flere enn torsdag.

Zuccarello i historisk form – ledet Wild til storseier

Mats Zuccarello scoret to mål og leverte en målgivende da hans Minnesota Wild slo Anaheim Ducks 7-3. Nordmannen scoret sitt mål nummer 150 og 151 i NHLs grunnspill.

Zuccarello er i sitt livs form og står med imponerende 30 målpoeng på 28 kamper. Det er et snitt han aldri tidligere i karrieren har vært i nærheten av.

Oppfordrer til bruk av sikrere munnbind i USA

USAs folkehelseinstitutt CDC oppfordrer amerikanerne til å bruke munnbind av typen N95 og KN95. Til nå har det vært mangel på denne type munnbind i USA, og de har i stor grad vært forbeholdt helsepersonell.

Men disse munnbindene blir sett på som sikrere enn vanlige munnbind mot koronavirus, og de er bedre til å filtrere virus fra luften, mener CDC. Amerikanske myndigheter skal i ukene som kommer dele ut munnbind gratis til befolkningen.

Ecuador utvider Galapagos-verneområde

Ecuador har etablert et nytt 60.000 kvadratkilometer stort marint reservat som strekker seg fra Galápagosøyene til Costa Ricas nasjonalpark Kokosøya for å beskytte livet i havet. Det nye reservatet slås sammen med det eksisterende verneområdet rundt Galápagosøyene.

– Havene er enorme reguleringsmekanismer for det globale klimaet. Å ta vare på havene er ikke naiv idealisme. Det er livsnødvendig, sa president Guillermo Lasso da han kunngjorde nyheten sammen med USAs tidligere president Bill Clinton og Colombias president Ivan Duque.

Straffutmåling for Ghislaine Maxwell i juni

Straffutmålingen for Jeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell skal finne sted 28. juni. Det varsler dommer Alison J. Nathan.

60 år gamle Maxwell ble 29. desember kjent skyldig i å ha medvirket til overgrep av flere jenter helt ned i 14-årsalderen. Forholdene skal ha funnet sted mellom 1994 og 2004. Epstein, som lenge var Maxwells partner, tok sitt eget liv i fengsel mens han ventet på sin rettssak. Maxwell kan bli sittende i fengsel livet ut.

Elsparkesyklist alvorlig skadd i Stavanger

En person ble alvorlig skadd i en ulykke der en bil og en elsparkesykkel var involvert natt til lørdag. Politiet fikk melding om ulykken klokken 0.09.

– Personen på elsparkesykkelen er kjørt til Stavanger universitetssjukehus med alvorlig skade. Politiet arbeider på stedet for å kartlegge hendelsesforløp og mulig årsak, skriver politiet på Twitter.

Det ble gjennomført vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse