Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
27 januar 2022 05:40
Del på Facebook
Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 27. januar.

Ti av elleve fylker mangler hurtigtester

Det nye testregimet krever svært mange hurtigtester. Innlandet er det eneste fylket i Norge som har nok, skriver NRK.

Det ble lagt fram nye regler mandag. De innebærer at nærkontakter til koronasmittede slipper å gå i karantene om de tar hurtigtest hver dag. Selvtestene deles ut gratis fra kommunene fra onsdag, men Helsedepartementet har erkjent at mange kommuner ikke har nok.

Statsforvalterne var i møte med Helsedirektoratet onsdag ettermiddag, og fylkeslege Anne Grethe Olsen i Troms og Finnmark forteller til NRK at kun Innlandet sa at de ikke mangler tester.

De fleste koronarestriksjonene avvikles i England

Påbud om munnbind og krav om vaksinepass i nattklubber og ved andre tilstelninger er blant koronareglene som avvikles i England fra natt til torsdag.

Antall smittede har falt kraftig de siste to ukene, og dermed avvikles de såkalte Plan B-tiltakene som ble innført i desember da statsminister Boris Johnson advarte mot en tidevannsbølge av omikron.

Likevel sier noen butikker at de fortsatt vil kreve munnbind av kundene, og munnbind vil fortsatt være påbudt på Londons kollektivtransport.

Lastebilprotest mot vaksinepass mellom USA og Canada

Canadisk politi gjør seg klar for tøffe tak når kolonner med lastebiler kjører inn i Ottawa i protest mot krav om vaksinepass for å krysse grensa til USA.

Ottawas politisjef Peter Sioly sier at protestlederne samarbeider, men at etterretning viser at «parallelle grupper» planlegger å dukke opp. Høyreradikale grupper har allerede hektet seg på.

Lastebilsjåførene protesterer mot et nytt krav om vaksinepass for å kjøre inn i Canada. USA har innført samme krav for lastebiler som skal inn i USA.

24.530 nye koronasmittede registrert siste døgn – 3.805 i Oslo

Det er registrert 24.530 nye koronatilfeller i Norge det siste døgnet. Det er 8.543 flere enn samme dag i forrige uke. Smittetrenden er stigende. I Oslo er det registrert 3.805 nye smittetilfeller, 466 flere enn samme dag i forrige uke.

Onsdag var 245 koronapasienter innlagt på sykehus, åtte færre enn dagen før. 51 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en nedgang på ni fra dagen før. Av disse får 36 behandlings med respirator.

Koronapasientene på intensivavdelingene utgjør 21 prosent av alle landets intensivpasienter.

Rundt 40 evakuert etter kraftig brann i bygård på Hamar

Det brant kraftig i en bygård i Hamar sentrum i natt. Politiet fikk melding om brannen klokka 22.53 onsdag. Det er ikke meldt om noen personskader, men til sammen ble rundt 40 personer evakuert på grunn av røyk, blant annet alle som bodde på et nærliggende hotell. Folk i området ble bedt om å lukke vinduet.

Torsdag morgen foregikk det etterslokking og kontroll. Det er uklart hva som forårsaket brannen. Politiet vil gjøre avhør av vitner og undersøkelser senere torsdag, men hadde på morgenkvisten ingen opplysninger om at noe kriminelt ligger bak.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse