Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
24 februar 2022 05:35
Del på Facebook
Arkivfoto: Aleksej Nikolskij / Sputnik / AP / NTB
Arkivfoto: Aleksej Nikolskij / Sputnik / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 24. februar.

Putin sier militær operasjon er i gang

Russlands president Vladimir Putin sier han har igangsatt en militær operasjon i Øst-Ukraina. Han truer andre land til å holde seg unna. Han sier han har gitt ordre til militæroperasjonen som svar på trusler fra Ukraina. Russiske medier melder at russiske styrker har gått i land i Odesa, og flere medier melder om kraftige eksplosjoner i Kyiv, Kharkiv og flere andre ukrainske byer.

Fjøsbrann stengte E6 og Dovrebanen

Dovrebanen og E6 ble stengt i flere timer ved Berkåk i Rennebu kommune på grunn av brann i et kyllingfjøs i natt. Det var ikke dyr i fjøset, men flere gasstanker på gården førte til eksplosjonsfare. Politiet meldte om brannen klokken 1.20. Kort tid etterpå ble flere naboer evakuert og det ble opprettet en sikkerhetssone på 300 meter.

Lastebilkolonne i USA

En kolonne med flere titall lastebiler med vaksinemotstandere bak rattet la onsdag i vei fra California mot Washington. Inspirert av protestene i Canada, sier arrangørene av den såkalte «Folkets kolonne» at de vil ha slutt på krav om munnbind, vaksiner og nedstengninger i kampen mot koronaviruset. Flere hundre ventes å ankomme hovedstaden 5. mars. Andre kolonner starter i Texas, North Dakota, Ohio og delstaten Washington.

17.385 nye koronasmittede

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 543 færre smittetilfeller enn samme dag i forrige uke.

Onsdag var 528 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før. 52 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 24 respiratorbehandling. Det er seks færre på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Avansement for Deilas New York City

New York City FC ble igjen noen nummer for store for Santos de Guápiles også i returoppgjøret i Concacafs mesterligasluttspill. Med 4–0 i nattens kamp og 2–0 i det første møtet, går New York-laget til kvartfinale med et samlet resultat på 6–0 over motstanderne fra Costa Rica.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse