Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Jim Lo Scalzo / pool via AP / NTB
Foto: Jim Lo Scalzo / pool via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 2. mars.

Biden: Putin mer isolert enn noen gang

Under sin første tale som president om rikets tilstand, la Joe Biden i natt vekt på at sanksjonene fra Vesten vil ramme Russlands president Vladimir Putin hardt.

annonse

– Putin er nå mer isolert fra verden enn noen gang, sa Biden til Kongressen. Han kalte den russiske presidenten diktator. Biden kunngjorde også at USA stenger russiske fly ute fra amerikansk luftrom.

Fallskjermsoldater i Kharkiv

Russiske fallskjermsoldater har landet i Ukrainas nest største by Kharkiv, der det umiddelbart brøt ut sammenstøt, opplyste den ukrainske hæren tidlig i dag morges.

Der gikk de til angrep på en militær klinikk, men ble møtt av ukrainske styrker som kjempet tilbake, ifølge meldingene, som ikke er bekreftet fra uavhengig hold. I samme by traff et russisk rakettangrep en offentlig bygning i går, da ti personer ble ifølge ukrainske myndigheter drept.

Oljeprisen har passert 110 dollar

Prisen for et fat nordsjøolje passerte tidlig i dag morges 110,09 dollar, en oppgang på 4,88 prosent. Prisen på amerikansk lettolje steg 5,06 prosent til 108,64 dollar fatet.

Prisoppgangen utløses av frykt for forsyningsproblemer som følge av Russlands invasjon av Ukraina. USAs president Joe Biden varslet i natt norsk tid at USA skal sende ut 30 millioner fat fra landets reserver for å bidra til å stabilisere markedet.

Vogntog kjørte ut i elv

Et vogntog kjørte ut av veien og ned i en elv på E16 i Bulken i Voss natt til onsdag. Sjåføren er sendt til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent.

annonse

Årsaken til ulykken er ikke klart, men ifølge politiet skal det være svært glatt i området. E16 Bulken mellom Evanger og Voss er foreløpig stengt på grunn av ulykken.

14.919 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 14.919 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 2.830 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 2.629 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 877 færre enn samme dag forrige uke, og 229 færre enn mandag.

Nytt tap for Minnesota Wild

Minnesota Wild gikk på sitt fjerde strake tap i NHL-kampen i ishockey tirsdag. Mats Zuccarello gikk poengløs av banen da Wild tapte 1–5 for Calgary Flames.

Poengmessig er han likevel i ferd med å gjøre sin beste sesong med god margin.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 45 minutter siden Beskjed om å flytte?
@Terje Sundsbø👍👍👍👍👍
Terje Sundsbø 53 minutter siden Beskjed om å flytte?
@Hans-Peter KaaresenDer kom enda en klovn fra Sunnmøre – uten fnugg av saklige momenter. Det sier vel det meste.
Terje Sundsbø 54 minutter siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnDu er ikke sann! En fergefri forbindelse er 100% åpen hele tiden. Med ferge er den stengt 90% av tiden. Og ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøDu er ikke sann!  De har ferge på de to øyene, de vil ikke liden noen nød, de trenger IKKE ...
Hans-Peter Kaaresen 14 timer siden Beskjed om å flytte?
Dette er underholdning på høyt nivå.  Måtte bare radarparet Rasmussen/ Sundsbø fortsette å skrive sine morsomme innlegg.  Savner forresten Olga ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnOgså du vet at det er langt verre at flere tusen mennesker blir frarøvet et fergefritt fastlandssamband, enn at en ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte