Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Jim Lo Scalzo / pool via AP / NTB
Foto: Jim Lo Scalzo / pool via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 2. mars.

Biden: Putin mer isolert enn noen gang

Under sin første tale som president om rikets tilstand, la Joe Biden i natt vekt på at sanksjonene fra Vesten vil ramme Russlands president Vladimir Putin hardt.

– Putin er nå mer isolert fra verden enn noen gang, sa Biden til Kongressen. Han kalte den russiske presidenten diktator. Biden kunngjorde også at USA stenger russiske fly ute fra amerikansk luftrom.

Fallskjermsoldater i Kharkiv

Russiske fallskjermsoldater har landet i Ukrainas nest største by Kharkiv, der det umiddelbart brøt ut sammenstøt, opplyste den ukrainske hæren tidlig i dag morges.

Der gikk de til angrep på en militær klinikk, men ble møtt av ukrainske styrker som kjempet tilbake, ifølge meldingene, som ikke er bekreftet fra uavhengig hold. I samme by traff et russisk rakettangrep en offentlig bygning i går, da ti personer ble ifølge ukrainske myndigheter drept.

Oljeprisen har passert 110 dollar

Prisen for et fat nordsjøolje passerte tidlig i dag morges 110,09 dollar, en oppgang på 4,88 prosent. Prisen på amerikansk lettolje steg 5,06 prosent til 108,64 dollar fatet.

Prisoppgangen utløses av frykt for forsyningsproblemer som følge av Russlands invasjon av Ukraina. USAs president Joe Biden varslet i natt norsk tid at USA skal sende ut 30 millioner fat fra landets reserver for å bidra til å stabilisere markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vogntog kjørte ut i elv

Et vogntog kjørte ut av veien og ned i en elv på E16 i Bulken i Voss natt til onsdag. Sjåføren er sendt til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent.

Årsaken til ulykken er ikke klart, men ifølge politiet skal det være svært glatt i området. E16 Bulken mellom Evanger og Voss er foreløpig stengt på grunn av ulykken.

14.919 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 14.919 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 2.830 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 2.629 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 877 færre enn samme dag forrige uke, og 229 færre enn mandag.

Nytt tap for Minnesota Wild

Minnesota Wild gikk på sitt fjerde strake tap i NHL-kampen i ishockey tirsdag. Mats Zuccarello gikk poengløs av banen da Wild tapte 1–5 for Calgary Flames.

Poengmessig er han likevel i ferd med å gjøre sin beste sesong med god margin.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte