Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Jim Lo Scalzo / pool via AP / NTB
Foto: Jim Lo Scalzo / pool via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 2. mars.

Biden: Putin mer isolert enn noen gang

Under sin første tale som president om rikets tilstand, la Joe Biden i natt vekt på at sanksjonene fra Vesten vil ramme Russlands president Vladimir Putin hardt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Putin er nå mer isolert fra verden enn noen gang, sa Biden til Kongressen. Han kalte den russiske presidenten diktator. Biden kunngjorde også at USA stenger russiske fly ute fra amerikansk luftrom.

Fallskjermsoldater i Kharkiv

Russiske fallskjermsoldater har landet i Ukrainas nest største by Kharkiv, der det umiddelbart brøt ut sammenstøt, opplyste den ukrainske hæren tidlig i dag morges.

Der gikk de til angrep på en militær klinikk, men ble møtt av ukrainske styrker som kjempet tilbake, ifølge meldingene, som ikke er bekreftet fra uavhengig hold. I samme by traff et russisk rakettangrep en offentlig bygning i går, da ti personer ble ifølge ukrainske myndigheter drept.

Oljeprisen har passert 110 dollar

Prisen for et fat nordsjøolje passerte tidlig i dag morges 110,09 dollar, en oppgang på 4,88 prosent. Prisen på amerikansk lettolje steg 5,06 prosent til 108,64 dollar fatet.

Prisoppgangen utløses av frykt for forsyningsproblemer som følge av Russlands invasjon av Ukraina. USAs president Joe Biden varslet i natt norsk tid at USA skal sende ut 30 millioner fat fra landets reserver for å bidra til å stabilisere markedet.

Vogntog kjørte ut i elv

Et vogntog kjørte ut av veien og ned i en elv på E16 i Bulken i Voss natt til onsdag. Sjåføren er sendt til sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent.

Annonse
Annonse

Årsaken til ulykken er ikke klart, men ifølge politiet skal det være svært glatt i området. E16 Bulken mellom Evanger og Voss er foreløpig stengt på grunn av ulykken.

14.919 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 14.919 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 2.830 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 2.629 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 877 færre enn samme dag forrige uke, og 229 færre enn mandag.

Nytt tap for Minnesota Wild

Minnesota Wild gikk på sitt fjerde strake tap i NHL-kampen i ishockey tirsdag. Mats Zuccarello gikk poengløs av banen da Wild tapte 1–5 for Calgary Flames.

Poengmessig er han likevel i ferd med å gjøre sin beste sesong med god margin.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse