Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 mars 2022 05:40
Del på Facebook
Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 9. mars.

Ukrainske myndigheter: 6.700 evakuert fra Sumy

Rundt 5.000 ukrainere og rundt 1.700 utenlandske studenter ble evakuert fra Sumy via en humanitær korridor tirsdag, ifølge ukrainske myndigheter.

Annonse
Annonse

Sumy er den første av fem utvalgte byer der opprettelse av humanitære korridorer har fungert. Byen ligger rundt 30 kilometer fra grensen mot Russland. Russiske styrker har angrepet byen i flere dager.

Valg er i gang i Sør-Korea

Valglokalene har åpnet i Sør-Korea, der landets befolkning i dag går til valg på ny president.

Rundt 44,2 millioner stemmeberettigede har anledning til å velge etterfølgeren til president Moon Jae-in. Moon, som har sittet fem år i presidentembetet, kan ikke stille til gjenvalg.

Flere branner i natt

Tre beboere ble sendt til sykehus med ukjent skadeomfang, og to fikk tilsyn på legevakten etter en brann i sentrum av Tønsberg. Seks personer ble evakuert i brannen som oppsto i et kombinert bolig- og næringsbygg.

I Kristiansund ble 40 beboere fra flere hus evakuert på grunn av en brann i to rekkehus. En mann i 30-årene ble kjørt til sykehus for undersøkelse etter å ha pustet inn røyk. Brannvesen har kontroll og driver etterslokking.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

10.217 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 10.217 koronasmittede i Norge, det er 4.702 færre enn samme dag i forrige uke, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 9.832 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 12.577, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Etterlengtet seier for Wild og Zuccarello

Minnesota Wild og Mats Zuccarello tok en etterlengtet seier i NHL i natt. Det skjedde da Zuccarellos gamleklubb New York Rangers ble slått 5-2.

Nordmannen spilte 16.03 minutter, hadde to skudd på mål og bidro med en glitrende pasning som førte til kampens siste mål.

USA sender luftvernraketter til Polen

USA sender to luftvernrakettsystemer til Polen. Hensikten er å beskytte Nato-allierte land under Russlands pågående invasjon i Ukraina, ifølge USA.

– Dette er et forsiktighetstiltak til forsvarsbruk og som understreker vår forpliktelse overfor artikkel fem, og skal på ingen måte være til støtte i offensive operasjoner, står det i en uttalelse fra USAs Europa-kommandos talsmann Adam Miller, med henvisning til Natos artikkel fem om at et angrep på ett medlemsland er et angrep på alle Nato-medlemmene.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse