Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 mars 2022 05:40
Del på Facebook
Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 9. mars.

Ukrainske myndigheter: 6.700 evakuert fra Sumy

Rundt 5.000 ukrainere og rundt 1.700 utenlandske studenter ble evakuert fra Sumy via en humanitær korridor tirsdag, ifølge ukrainske myndigheter.

Sumy er den første av fem utvalgte byer der opprettelse av humanitære korridorer har fungert. Byen ligger rundt 30 kilometer fra grensen mot Russland. Russiske styrker har angrepet byen i flere dager.

Valg er i gang i Sør-Korea

Valglokalene har åpnet i Sør-Korea, der landets befolkning i dag går til valg på ny president.

Rundt 44,2 millioner stemmeberettigede har anledning til å velge etterfølgeren til president Moon Jae-in. Moon, som har sittet fem år i presidentembetet, kan ikke stille til gjenvalg.

Flere branner i natt

Tre beboere ble sendt til sykehus med ukjent skadeomfang, og to fikk tilsyn på legevakten etter en brann i sentrum av Tønsberg. Seks personer ble evakuert i brannen som oppsto i et kombinert bolig- og næringsbygg.

I Kristiansund ble 40 beboere fra flere hus evakuert på grunn av en brann i to rekkehus. En mann i 30-årene ble kjørt til sykehus for undersøkelse etter å ha pustet inn røyk. Brannvesen har kontroll og driver etterslokking.

Artikkelen fortsetter under annonsen

10.217 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 10.217 koronasmittede i Norge, det er 4.702 færre enn samme dag i forrige uke, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 9.832 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 12.577, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Etterlengtet seier for Wild og Zuccarello

Minnesota Wild og Mats Zuccarello tok en etterlengtet seier i NHL i natt. Det skjedde da Zuccarellos gamleklubb New York Rangers ble slått 5-2.

Nordmannen spilte 16.03 minutter, hadde to skudd på mål og bidro med en glitrende pasning som førte til kampens siste mål.

USA sender luftvernraketter til Polen

USA sender to luftvernrakettsystemer til Polen. Hensikten er å beskytte Nato-allierte land under Russlands pågående invasjon i Ukraina, ifølge USA.

– Dette er et forsiktighetstiltak til forsvarsbruk og som understreker vår forpliktelse overfor artikkel fem, og skal på ingen måte være til støtte i offensive operasjoner, står det i en uttalelse fra USAs Europa-kommandos talsmann Adam Miller, med henvisning til Natos artikkel fem om at et angrep på ett medlemsland er et angrep på alle Nato-medlemmene.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte