Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 mars 2022 05:30
Del på Facebook
Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 10. mars

Meldinger om russiske angrep i flere byer

Lokale myndigheter melder om russiske angrep i flere byer i Ukraina i natt. Russiske krigsfly har bombet et område rundt byen Sumy nordøst i Ukraina, ifølge en melding fra Sumy-regionens administrasjonsleder Dmytro Zhywytskyj i Telegram-appen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Boligområder er blitt beskutt i byen Okhtyrka sør for Sumy, og det er meldinger derfra om at en gassrørledning er truffet, skriver han. Myndighetene der bekrefter at minst tre sivile er drept – en 13 år gammel gutt og to kvinner.

Vakthold ved brannrammet boligblokk i Drammen

Politiet har gjennom natten holdt vakt ved den brannrammede boligblokken på Fjell i Drammen. Brannen startet på en balkong i niende etasje, og den spredte seg raskt til takkonstruksjonen.

Brannårsaken er fortsatt ukjent. De tekniske undersøkelsene starter trolig torsdag formiddag, opplyser politiet til NTB.

Representantenes hus vedtar hjelpepakke til Ukraina

Representantenes hus i USA gir grønt lys for en hjelpepakke på drøyt 120 milliarder kroner til Ukraina. Pakken må også vedtas i Senatet før president Joe Biden kan signere den og utbetale beløpet.

Annonse
Annonse

Vedtaket i Representantenes hus i natt norsk tid kom dagen etter at partiene i den amerikanske Kongressen var blitt enige om rammen for hjelpepakken.

7.884 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 7.884 koronasmittede i Norge. Det er 14.206 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 7.803 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 13.249, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Paralympics: Klar ledelse til Jesper Saltvik Pedersen

Jesper Saltvik Pedersen gjorde ingen store feil under krevende forhold og leder klart etter første omgang i storslalåm i Paralympics i Beijing.

Karmøybuen startet som nummer ni og økte hele veien nedover løypa. Han kom i mål med tiden 57.91. Han ligger 1.09 sekunder foran Jeroen Kampschreur fra Nederland og 2.11 sekunder foran Rene de Silvestro fra Italia.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrDøgnåpne veier og fastlandssamband er viktigere for lokalt næringsliv enn rassikring av vinterstengte turistveier. Du bør lese kronikken av Rasmussen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøFramleis blir det drive veivedlikehold mellom fergeleiene.  Eksempelvis på strekninga E39 Lavik til Festøy, via fergesambandet Anda til Lote.  Du ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er vurdert, og ønskt, men er det konkludert?
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStrekningen Nyhamna-Molde er vurdert som kritisk infrastruktur. Kjerringsundet vil bli en del av dette. Du forutsetter at dette ene og ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEg forventer meir nøktern framstilling.Kjerringsundet:Med utgangspunkt i KS2 basert på 2021 prisar vil sambandet koste 4,9 mrd Med 20 prosent prisstigning ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStaten bidrar med det meste også på Møreaksen. For Kjerringsundet er det i tillegg Aukra kommune som bidrar. Fylkespolitikerne ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse