Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 mars 2022 05:30
Del på Facebook
Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 10. mars

Meldinger om russiske angrep i flere byer

Lokale myndigheter melder om russiske angrep i flere byer i Ukraina i natt. Russiske krigsfly har bombet et område rundt byen Sumy nordøst i Ukraina, ifølge en melding fra Sumy-regionens administrasjonsleder Dmytro Zhywytskyj i Telegram-appen.

Boligområder er blitt beskutt i byen Okhtyrka sør for Sumy, og det er meldinger derfra om at en gassrørledning er truffet, skriver han. Myndighetene der bekrefter at minst tre sivile er drept – en 13 år gammel gutt og to kvinner.

Vakthold ved brannrammet boligblokk i Drammen

Politiet har gjennom natten holdt vakt ved den brannrammede boligblokken på Fjell i Drammen. Brannen startet på en balkong i niende etasje, og den spredte seg raskt til takkonstruksjonen.

Brannårsaken er fortsatt ukjent. De tekniske undersøkelsene starter trolig torsdag formiddag, opplyser politiet til NTB.

Representantenes hus vedtar hjelpepakke til Ukraina

Representantenes hus i USA gir grønt lys for en hjelpepakke på drøyt 120 milliarder kroner til Ukraina. Pakken må også vedtas i Senatet før president Joe Biden kan signere den og utbetale beløpet.

annonse

Vedtaket i Representantenes hus i natt norsk tid kom dagen etter at partiene i den amerikanske Kongressen var blitt enige om rammen for hjelpepakken.

7.884 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 7.884 koronasmittede i Norge. Det er 14.206 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 7.803 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 13.249, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Paralympics: Klar ledelse til Jesper Saltvik Pedersen

Jesper Saltvik Pedersen gjorde ingen store feil under krevende forhold og leder klart etter første omgang i storslalåm i Paralympics i Beijing.

Karmøybuen startet som nummer ni og økte hele veien nedover løypa. Han kom i mål med tiden 57.91. Han ligger 1.09 sekunder foran Jeroen Kampschreur fra Nederland og 2.11 sekunder foran Rene de Silvestro fra Italia.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnJeg har forstått at alle kan kommentere. Men kommentaren bør vanligvis være relatert til det som kommenteres. I dette tilfellet ...
Terje Sundsbø 5 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje G. FinnøyDer var også ansatte på helsefag på DH da transportfagstudentene foretok sine trafikktellinger, de hadde også sin arbeidsplass der. Hvilken ...
Terje Sundsbø 7 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Espen HeitmannTrafikken på de 3 fergestrekningene som erstattes med Møreaksen er dobbelt så stor som trafikken gjennom Romsdalen på Eksportveien. Dermed ...
@Terje SundsbøAng. denne trafikk tellingen som ble utført av studenter ved DH i Molde, der RR hadde sin arb. plass,Det finnes ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøHar du ikke forstått at alle kan kommentere? Og fordi noe er forutsatt, betur ikke det at det vil bli. Forutsetning ...
@Terje SundsbøTeksten forsvant og tar det derfor på nytt. Joda, seriøse konsulentfirmaer har integritet. Men når det gjelder Norstat-undersøkelsen der over ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte