Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
18 mars 2022 09:17
Del på Facebook
Foto: Kristiansund kommune
Foto: Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kultur-, næring- og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune fordeler 3.850.000 kroner til ulike formål innenfor friluftsliv, skriver fylkeskommunen.

Sanitærbygg på Runde, oppgradering av Kolvika friluftsområde i Kristiansund og randotrasé i Moldemarka er blant tiltakene som får støtte.

Annonse
Annonse

– Midlene er fordelt både til friluftslivanlegg, og til tiltak og arrangement som stimulerer direkte til friluftslivaktivitet, sier kulturdirektør Heidi-Iren Wedlog Olsen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Støtten som blir delt ut nå kommer i tillegg til spillemidler.

Annonse
Annonse

Anlegg og aktivitet

Cirka 2,5 millioner kroner går til å utvikle statlig sikret friluftsområde. Her har blant annet Tueneset, Spjelkavikelva og Hundsvær-Tyskholmen friluftslivområder i Ålesund, Julneset friluftslivområder i Molde og Kolvika friluftslivområder i Kristiansund fått midler. Midlene som kommer fra Miljødirektoratet kan brukes til å tilrettelegge i område som er sikret og båndlagt til friluftslivformål, forteller Olsen. Dette kan for eksempel være tiltak som opparbeiding av turstier og parkeringsplasser, utbedring av badeplasser og bygging av toalett.

1,4 millioner kroner er tildelt tiltak som stimulerer direkte til friluftslivaktivitet. Her er det friluftsråd og frivillige lag og organisasjoner som kan få tilsagn. Midlene er fordelt til turarrangement, friluftsleire, kurs og lignende.

Flere turgåere gir bedre folkehalsbånd

I tillegg vil fylkeskommunen utover våren også fordele kr. 500.000 til ulike enkle tilretteleggingstiltak som skilting, merking, og tilrettelegging av kulturminne og friluftslivområder. Å kombinere turer med kulturminneattraksjoner kan gi turopplevelsene en ekstra dimensjon og få enda flere ut. Det er også viktig at folk har tilgang på turmuligheter i nærheten av hvor de bor.

– Det å få flere til å gå mer på tur, er et av de enkleste og viktigste tiltakene for en bedre folkehalsbånd. Fylkeskommunen vil derfor også støtte prosjekt som har som mål å tilrettelegge for turløyper i nærheten av boligområder. Det skal bli stadig enklere og mer attraktivt for folk i Møre og Romsdal å gå på tur i hverdagen, sier Wedlog Olsen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 52 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenJeg er fullt klar over at fergeavløsningsmidler føler fergesambandet. Det betyr fortsatt at uten Møreaksen så vil kostnadene til fergefritt ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu driv med dobbel bokføring. 
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse