Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 april 2022 20:40
Del på Facebook
Én person er kritisk skadd etter å ha blitt tatt av et snøskred onsdag. Samme dag ble tre andre personer tatt av skred. Bildet er fra nødetatenes arbeid med å hente ut personer fra et skred i Balsfjord i slutten av mars. Arkivfoto: Maja Meyer/ Forsvaret / NTB
Én person er kritisk skadd etter å ha blitt tatt av et snøskred onsdag. Samme dag ble tre andre personer tatt av skred. Bildet er fra nødetatenes arbeid med å hente ut personer fra et skred i Balsfjord i slutten av mars. Arkivfoto: Maja Meyer/ Forsvaret / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen fire personer ble tatt av snøskred i Møre og Romsdal og Finnmark onsdag, og antallet skred var langt høyere. Og faren er fortsatt langt fra over.

Onsdag ettermiddag ble en mann tatt av et snøskred ved Grøtdalstind i Ørsta. Han blir beskrevet som kritisk skadd og er fløyet til Ålesund sykehus, opplyser operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.13. Et redningshelikopter landet på stedet tjue minutter senere.

Tidligere på dagen ble en mann i 30-årene tatt av skred ved Steinberget i Rauma. Vedkommende var bevisst da nødetatene kom i kontakt med ham, og ble siden brakt til traumemottak, opplyser Bratland.

Ifølge NRK er han lettere skadd.

Like etter at skredene på Vestlandet fant sin slutt, meldte politiet i Troms om et skred i Tamokdalen i Balsfjord kommune. Der ble to personer hentet med luftambulanse etter å ha blitt pådratt «lettere til mildere» skader.

Sju skred på to timer

– Dette er en dag hvor vi har måttet bruke absolutt alt av redningsressurser sett opp mot snøskred, sier Bratland om dagens trykk.

Annonse
Annonse

Redningshunder, Røde Kors' skredgrupper, Norsk Folkehjelp, redningshelikopter, luftambulanse, lavinehunder og egne politiressurser ble satt inn i arbeidet.

Operasjonslederen anslår at de har mottatt mellom tolv og tretten meldinger om snøskred i Møre og Romsdal i løpet av dagen. Bare mellom klokka 15.11 og 17.13 kom det inn melding om sju snøskred som var utløst av skiløpere.

– Noen av meldingene gikk på at noen var skredtatt, andre var uvisse. Noe av det som var spesielt, var at det gikk tre skred i Rauma, med en radius på om lag to kilometer. Det ene skredet tok med seg en person, sier Bratland.

Skredfaren fortsetter

Politiet og Hovedredningssentralen ba onsdag folk om å holde seg unna skredterreng, siden skredfaren betegnes som høy.

– Folk må bare benytte fjellet og naturen, men det er viktig å innhente så mange opplysninger som mulig, og å gjøre gode lokale vurderinger. Er du i tvil så er du ikke i tvil, men finner et annet alternativ eller lar være, sier Bratland.

Det er fortsatt betydelig snøskredfare mange steder fram til fredag. Det oransje farevarslet gjelder for store deler av Troms og Finnmark og Møre og Romsdal. På store deler av Nord-Norge og Vestlandet er det også moderat fare i dagene som kommer.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Geir M Punnerud 16 timer siden Møreaksen sjanselaus i NTP
Om dette blir realisert, at Ma aldri blir bygd, er musikk for mine ører.
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu må studere innleiinga til plandokumentet og sjå SVV sitt 0-alternativ. Der ligg svaret.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse