Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 april 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs Telegram-kanal via AP / NTB
Foto: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs Telegram-kanal via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.


Kramatorsk-sårede er evakuert

Alle som ble såret i rakettangrepet mot jernbanestasjonen i Kramatorsk, er blitt evakuert til andre byer i Ukraina. Flesteparten av dem er sendt til Dnipro, samt noen til Kyiv, opplyser en lokal sykehustjenestemann i Kramatorsk.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Et rakettangrep rammet fredag en togstasjon i byen. Ifølge Ukraina ble 52 mennesker drept. De første opplysningene gikk ut på at 300 personer i tillegg ble såret, men antall sårede er nå nedjustert til 99. 80 av dem er voksne og 19 er barn. Tilstanden er alvorlig for 20 av de sårede, ifølge tjenestemannen.

– Bevis på angrep mot sivile

Den russiske tilbaketrekkingen fra Nord-Ukraina har etterlatt bevis på at sivile er blitt angrepet, ifølge britisk etterretning.

Bevisene omfatter massegraver, dødelig bruk av gisler som menneskelige skjold og minelegging av sivil infrastruktur, står det i en oppdatering.

Valg i Australia

Australia skal holde valg 21. mai. Det kunngjorde statsminister Scott Morrison i natt norsk tid. Australierne skal gå til valg på underhuset, samt halvparten av senatorene i nasjonalforsamlingens overhus.

– Dette valget handler om deg. Ingen andre. Det handler om landet vårt, og det handler om fremtiden vår, sa Morrison.

Annonse
Annonse

Mye fyll og bråk natt i natt

En rekke steder i landet har nattelivet vært preget av mye fyll, slåssing og folk som ikke følger politiets pålegg om å holde seg borte fra området. I Stavanger fikk politiet foresatte til å hente en gutt fra sentrum.

– Gutt (16) ble av politiet bedt om å avstå fra drikking av ølet som han var i ferd med å konsumere på Sølvberget. Han valgte å overse dette og vil bli anmeldt for drikking på offentlig sted, opplyser operasjonssentralen i Sørvest politidistrikt.

Russebil i kollisjon ved Lillesand

Elleve personer i en russebil og én i en personbil har vært involvert i en frontkollisjon ved Lillesand. Personbilisten mistenkes for ruskjøring.

Agder-politiet fikk melding om ulykken på Heldalsveien klokka 3.10. Føreren av personbilen ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet og deretter fraktet til akuttmottaket med uvisst skadeomgang.

Politiet slo til mot ulovlig utested i Oslo

Oslo-politiet har brutt opp en ulovlig fest i en kjeller på Grønland. 50-60 personer skal ha betalt seg inn. Politiet meldte om saken noe før klokka ett.

– Politiet er på stedet i et lokale på Grønland etter melding om ulovlig skjenking. Avdekket arrangert fest og salg av alkohol i lokale som ikke er godkjent for dette. Ansvarlig på stedet blir anmeldt, melder operasjonssentralen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøEg tar det for gitt at du har lest Klimautvalet sine 9 siderrs rapport om samferdsel. Der står det i ...
Geir Ole Sætremyr 22 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøJa det er Stortinget sitt privilegium å sette inn tiltak slik at Noreg når sine klimamål. Og det er ikkje ...
Terje Sundsbø 42 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Hans-Peter KaaresenSamferdsel prioriteres først av alt hos fylkespolitikerne – gratis ferge før skoler. Uten Møreaksen må fylket fortsatt drifte 2 ...
Terje Sundsbø 46 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrMiljøvennlig mobilitet betyr tilrettelegging for elbiler i distriktene – hvor offentlige transportmidler aldri kan bli et tilfredsstillende alternativ, verken økonomisk ...
Terje Sundsbø 47 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDet er Stortinget sitt privilegium å prioritere, herunder også hvordan de vil forsøke å nå klimamål. Slik som å redusere ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse