Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 juni 2022 14:58
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte Gulen og Hyllestad kommune i Vestland fylke tirsdag. LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid var også med på besøket.Foto: Bjørnar Morønning / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte Gulen og Hyllestad kommune i Vestland fylke tirsdag. LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid var også med på besøket.Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) la tirsdag fram fem punkter som skal gjøre Norge til en av verdens ledende nasjoner innen havvind.

Det var under statsministerens bedriftsbesøk i Gulen og Hyllestad kommuner i Vestland at Støre snakket om planen som skal gjøre Norge til en av verdens ledende nasjoner innen havvind, skriver VG.

Sammen med partene i arbeidslivet har regjeringen utviklet fem prinsipper for hvordan de vil forme en ny næring for Norge innen havvind.

Dette går blant annet ut på at næringen skal utvikles etter den norske modellen, bidra til flere arbeidsplasser til havs og i leverandørindustrien, samt bidra med kraft som muliggjør ny grønn industri på land.

Ifølge Støre skal norsk havvindkraft også eksporteres.

– Vi planlegger å skape så mye kraft at ikke alt skal til Norge. Vi må koble oss til nett til andre land og også operere med toveiskabler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire av elleve vindturbiner montert

Med seg hadde Støre LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid.

Trioen begynte besøket med en tur til Equinors vindturbinprosjekt Hywind Tampen i Gulen kommune. Her monteres vindturbiner som etter hvert skal plasseres ut i havet og knyttes til Snorre- og Gullfaksfeltet.

Fire av de elleve vindturbinene til Norges første havvindpark er nå montert og rager 190 meter over Fensfjorden. De skal slepes ut i Nordsjøen og klargjøres for flytende kraftproduksjon til havs, skriver Equinor på sine nettsider.

Avslutter i fiskefartøy

Støre, Følsvik og Almlid skal også besøke verftet Havyard Leirvik i Hyllestad kommune, der de skal få omvisning på verftet og om bord i en ferge.

Besøket avsluttes med en tur om bord i et fiskefartøy sammen med Norges Fiskarlag. Begge disse besøkene er også knyttet til havvindsatsingen.

Regjeringen har som ambisjon at det skal produseres nesten like mye ny kraft fra havvind som det Norge produserer av kraft i dag, og planlegger for 30 GW havvind innen 2040.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Om noen savner et lite historisk tilbakeblikk, så kan dette være noe: https://www.tk.no/kritiske-sporsmal-til-ordforer-kjell-neergaard/o/5-51-940257
jon ingar eik 13 timer siden Møreaksen og tillit
SVV har angående lojal, er kun det til seg selv, og sine kameraderi kammerater lokalt, ansvar til jordskjelv, sikkerhet, og ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Møreaksen og tillit
De jordskjelvene våknet jeg av i natt. Var rett ekkelt. 
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenGodt skrevet Rolf Erik :) 
Terje Sundsbø 14 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
@Vidar Hölm Nå er det vel ikke så mange på Nordmøre som har raskere vei til St. Olav i Trondheim enn til ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Til alle dere som lurer på reisetider: Slike beregninger har Lise Lillebrygfjeld Halse ved Høgskolen i Molde og kollega med Ingrid ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte