Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 juni 2022 14:58
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte Gulen og Hyllestad kommune i Vestland fylke tirsdag. LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid var også med på besøket.Foto: Bjørnar Morønning / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte Gulen og Hyllestad kommune i Vestland fylke tirsdag. LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid var også med på besøket.Foto: Bjørnar Morønning / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) la tirsdag fram fem punkter som skal gjøre Norge til en av verdens ledende nasjoner innen havvind.

Det var under statsministerens bedriftsbesøk i Gulen og Hyllestad kommuner i Vestland at Støre snakket om planen som skal gjøre Norge til en av verdens ledende nasjoner innen havvind, skriver VG.

Annonse
Annonse

Sammen med partene i arbeidslivet har regjeringen utviklet fem prinsipper for hvordan de vil forme en ny næring for Norge innen havvind.

Dette går blant annet ut på at næringen skal utvikles etter den norske modellen, bidra til flere arbeidsplasser til havs og i leverandørindustrien, samt bidra med kraft som muliggjør ny grønn industri på land.

Ifølge Støre skal norsk havvindkraft også eksporteres.

– Vi planlegger å skape så mye kraft at ikke alt skal til Norge. Vi må koble oss til nett til andre land og også operere med toveiskabler.

Fire av elleve vindturbiner montert

Med seg hadde Støre LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid.

Annonse
Annonse

Trioen begynte besøket med en tur til Equinors vindturbinprosjekt Hywind Tampen i Gulen kommune. Her monteres vindturbiner som etter hvert skal plasseres ut i havet og knyttes til Snorre- og Gullfaksfeltet.

Fire av de elleve vindturbinene til Norges første havvindpark er nå montert og rager 190 meter over Fensfjorden. De skal slepes ut i Nordsjøen og klargjøres for flytende kraftproduksjon til havs, skriver Equinor på sine nettsider.

Avslutter i fiskefartøy

Støre, Følsvik og Almlid skal også besøke verftet Havyard Leirvik i Hyllestad kommune, der de skal få omvisning på verftet og om bord i en ferge.

Besøket avsluttes med en tur om bord i et fiskefartøy sammen med Norges Fiskarlag. Begge disse besøkene er også knyttet til havvindsatsingen.

Regjeringen har som ambisjon at det skal produseres nesten like mye ny kraft fra havvind som det Norge produserer av kraft i dag, og planlegger for 30 GW havvind innen 2040.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse