Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2022 09:21
Del på Facebook
I Norge er det nå 200.000 dollarmillionærer, det vil si personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Foto: Terje Pedersen / NTB
I Norge er det nå 200.000 dollarmillionærer, det vil si personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere nordmenn har verdier for mer enn én million dollar. I Norge er det nå 200.000 dollarmillionærer – og de blir stadig rikere, ifølge en ny rapport.

Antall norske dollarmillionærer økte med 7,4 prosent fra 2020 til 2021, ifølge konsulentselskapet Capgeminis rapport World Wealth Report 2022.

Annonse
Annonse

Dollarmillionærer defineres som personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Én million dollar tilsvarer om lag 10 millioner kroner.

Ifølge rapporten har Norge nå 200.000 dollarmillionærer. På verdensbasis ligger Norge på 20. plass i antall dollarmillionærer, opp én plass fra 2020.

– Tallene fra årets rapport bekrefter at Norge er et velstående land med en velfungerende økonomi. Den viser også hvor fort norsk økonomi spretter tilbake etter en krise. Velstående nordmenn har klart seg bra gjennom pandemien og kommet ut sterkere når markedene igjen har beveget seg oppover, sier Ingrid Lehne, rådgiver innen bank og finans i Capgemini Invent.

Norske dollarmillionærer økte formuen

Som i fjor er det USA som topper listen, fulgt av Japan, Tyskland og Kina. Disse fire landene har samlet nesten 64 prosent av alle verdens dollarmillionærer.

Sammenlignet med antall innbyggere har Norge nesten 40 ganger så mange dollarmillionærer (3,6 prosent) som Brasil (0,09 prosent) og 2,3 ganger så mange som Sverige (1,6 prosent).

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Norske dollarmillionærer økte sine formuer med 8,3 prosent, noe som samsvarer med det globale snittet på 8 prosent.

Blant de aller rikeste – såkalte ultraformuende som har en formue på minst 30 millioner dollar – steg formuen gjennomsnittlig over 8 prosent, og denne kategorien har også økt med 9,6 prosent i antall.

Færre investerte i kryptovaluta

På verdensbasis har 70 prosent av dollarmillionærene investert i digitale eiendeler og kryptovaluta, mot 74 prosent i fjorårets rapport.

– I en mer usikker økonomi er det naturlig at en del investorer søker mot det trygge og går tilbake til tradisjonelle former for investering. Reguleringen rundt digitale eiendeler har også vært uklar i mange markeder, inkludert Norge, og det kan nok forklare den negative utviklingen, sier Lehne.

Konsulentselskapet Capgemini gir årlig ut sin Word Wealth Report, som viser utviklingen i antallet dollarmillionærer i verden i tillegg til den generelle utviklingen for dollarmillionærer og ultraformuende i verden.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse