Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2022 09:21
Del på Facebook
I Norge er det nå 200.000 dollarmillionærer, det vil si personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Foto: Terje Pedersen / NTB
I Norge er det nå 200.000 dollarmillionærer, det vil si personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Foto: Terje Pedersen / NTB

Stadig flere nordmenn har verdier for mer enn én million dollar. I Norge er det nå 200.000 dollarmillionærer – og de blir stadig rikere, ifølge en ny rapport.

Antall norske dollarmillionærer økte med 7,4 prosent fra 2020 til 2021, ifølge konsulentselskapet Capgeminis rapport World Wealth Report 2022.

annonse

Dollarmillionærer defineres som personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Én million dollar tilsvarer om lag 10 millioner kroner.

Ifølge rapporten har Norge nå 200.000 dollarmillionærer. På verdensbasis ligger Norge på 20. plass i antall dollarmillionærer, opp én plass fra 2020.

– Tallene fra årets rapport bekrefter at Norge er et velstående land med en velfungerende økonomi. Den viser også hvor fort norsk økonomi spretter tilbake etter en krise. Velstående nordmenn har klart seg bra gjennom pandemien og kommet ut sterkere når markedene igjen har beveget seg oppover, sier Ingrid Lehne, rådgiver innen bank og finans i Capgemini Invent.

Norske dollarmillionærer økte formuen

Som i fjor er det USA som topper listen, fulgt av Japan, Tyskland og Kina. Disse fire landene har samlet nesten 64 prosent av alle verdens dollarmillionærer.

Sammenlignet med antall innbyggere har Norge nesten 40 ganger så mange dollarmillionærer (3,6 prosent) som Brasil (0,09 prosent) og 2,3 ganger så mange som Sverige (1,6 prosent).

annonse

Norske dollarmillionærer økte sine formuer med 8,3 prosent, noe som samsvarer med det globale snittet på 8 prosent.

Blant de aller rikeste – såkalte ultraformuende som har en formue på minst 30 millioner dollar – steg formuen gjennomsnittlig over 8 prosent, og denne kategorien har også økt med 9,6 prosent i antall.

Færre investerte i kryptovaluta

På verdensbasis har 70 prosent av dollarmillionærene investert i digitale eiendeler og kryptovaluta, mot 74 prosent i fjorårets rapport.

– I en mer usikker økonomi er det naturlig at en del investorer søker mot det trygge og går tilbake til tradisjonelle former for investering. Reguleringen rundt digitale eiendeler har også vært uklar i mange markeder, inkludert Norge, og det kan nok forklare den negative utviklingen, sier Lehne.

Konsulentselskapet Capgemini gir årlig ut sin Word Wealth Report, som viser utviklingen i antallet dollarmillionærer i verden i tillegg til den generelle utviklingen for dollarmillionærer og ultraformuende i verden.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøMoroklompen...  Det finnes vel masse info på vegvesen, eller andre instanser som filket,regjering mm... Man må vel bare lete, tenker ...
Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJusst precis.  Realisme... Hvordan hadde det gått med gårdsbrukene, butikkene, bedriftene og ikke minst turismen ute på de små øyene, ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte