Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 juni 2022 20:03
Del på Facebook
Amahl Pellegrino (t.h) ble den store helten da Bodø/Glimt slo Kristiansund i Eliteserien lørdag.Foto: Geir Olsen / NTB
Amahl Pellegrino (t.h) ble den store helten da Bodø/Glimt slo Kristiansund i Eliteserien lørdag.Foto: Geir Olsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amahl Pellegrino feiret 32-årsdagen med to mål da Bodø/Glimt vant 2-0 borte mot Kristiansund i Eliteserien. De reiste seg dermed etter 1-3-tapet mot Molde sist.

KBK og Bodø/Glimt hadde før lørdagens kamp møttes ved åtte anledninger i Eliteserien, uten at nordmøringene har gått fra det med tre poeng. Gultrøyene har vunnet serien to år på rad med bravur, men i år har Kjetil Knutsens menn slitt med formen.

Annonse
Annonse

Etter en tam første omgang, ble det skikkelig trykk de siste 45 minuttene. Bodø/Glimt tok føringen sju minutter ut i andre omgang, da et innlegg fra Hugo Vetlesen gikk via leggen til Pellegrino og i mål etter klabb og babb i feltet.

Drøye 20 minutter før slutt gjorde samme mann 2-0 fra skrått hold, godt hjulpet av dårlig keeperspill fra Serigne Mbaye i KBK-målet. Pellegrino, som spilte i KBK fra 2019 til 2020, feiret målene sine nøkternt.

– Selvfølgelig har jeg stor respekt for hele byen, alle menneskene som bor her og den fantastiske klubben. Jeg hadde ikke stått her i dag uten KBK, og det er derfor jeg ikke ønsker å feire, sa matchvinneren til Discovery etter kampen.

Bodø/Glimt ligger nå på 6.-plass på tabellen, åtte poeng bak ener Lillestrøm. Nedturen fortsetter for tabelljumbo KBK, som stadig har til gode å ta tre poeng i år.

Bodø/Glimt møter Aalesund hjemme i neste serierunde, mens KBK skal måle krefter med Rosenborg i Trondheim.

Ingen festfotball

Vetlesen hadde Bodø/Glimts første sjanse etter drøye ti minutter da han ble spilt alene foran mål av Pellegrino. KBKs sisteskanse Mbaye fikk avverget avslutningen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Gjestene fortsatte å kontrollere spillet mens Kristiansund ble spilt lave. Etter halvtimen spilt var Victor Boniface millimeter fra å gjøre 1-0 til Bodø/Glimt, men headingen ble stanset på streken. Ti minutter var samme mann på fære igjen, men nok en gang var Mbaye med på notene.

Sekunder før pausesignalet ropte hjemmepublikumet på straffe da Bendik Bye havnet i skvis mellom to Glimt-spillere i boksen. Dommer Daniel Higraff vinket spillet videre.

Pellegrino punkterte

I pausepraten etterlyste Kjetil Knutsen mer besluttsomhet og energi av sine menn. Det fikk han, for Glimt-spillerne gikk ut i et forrykende tempo. Etter 52 minutter fikk gjestene scoringen sin, da Pellegrino var sist på ballen med leggen etter at innlegget fra Vetlesen skapte kaos i feltet.

Etter scoringen kom KBK inn i kampen og halvveis i omgangen fikk vertene sin første store sjanse. Liridon Kalludra plukket opp et innlegg fra Snorre Nilsen på ti meter, men en kjemperedning fra Nikita Haikin hindret utligning.

I stedet skulle Pellegrino punktere kampen noen minutter senere da Glimt-kaptein Ulrik Saltnes fant 32-åringen på kanten. Pellegrino avsluttet fra kort og skrått hold og en uheldig Mbaye klarte å slå ballen i eget nett.

Etter 2-0-målet hadde både gultrøyene og vertene god sjanser til å pynte på målprotokollen, men ingen av lagene klarte å omsette de til mål.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 20 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse