Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 juni 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 19. juni.

Mann døde i motorsykkelulykke i Hallingdal

En mann i 60-årene mistet livet i en trafikkulykke på Torpo i Ål kommune i Hallingdal i går kveld. Motorsykkelen mannen kjørte ble funnet 900 meter unna ulykkesstedet på riksvei 7. Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 19.46 lørdag kveld.

Annonse
Annonse

– Den omkomne er fra Hallingdal, sier operasjonsleder Ottar Steinstø i Sørøst politidistrikt til NTB. Han ønsket i natt ikke å si noe om hendelsesforløpet.

To alvorlig skadd i båtulykke utenfor Kragerø - mistenker promillekjøring

Båteieren som politiet søkte etter i forbindelse med en båtulykke i skjærgården utenfor Kragerø i natt, har meldt seg, opplyser politiet som mistenker ham for promillekjøring.

I alt tre personer ble skadd da to fritidsbåter kolliderte i Bærøyfjorden utenfor Kragerø like etter klokken 1 i natt. To av de tre er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Den ene har hodeskader og den andre har beinbrudd, opplyser politiet.

Stoltenberg: Krigen kan vare i flere år

Nato-sjef Jens Stoltenberg tror det kan ta flere år før krigen i Ukraina er over. I et intervju med den tyske søndagsavisen Bild am Sonntag sier han at det derfor er viktig å ikke gi slipp på støtten til Ukraina, selv om kostnadene er høye.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Stoltenberg sier også at forsendelser av mer moderne våpen og utstyr vil øke sannsynligheten for at Ukraina vil være i stand til å drive russiske styrker ut av Donbas-regionen.

Demonstrasjoner i Ecuador fortsetter

Demonstrasjoner med krav om billigere drivstoff i Ecuador fortsetter i flesteparten av landets 24 provinser, inkludert de tre provinsene der president Guillermo Lasso har innført unntakstilstand.

Demonstrasjonene ble startet av aktivister tilhørende landets urbefolkning tidligere i uken og har siden fått støtte fra blant annet studenter og arbeidere. Så langt er minst 83 personer blitt skadd i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene og 40 er blitt pågrepet. Lasso har møtt urbefolkningsledere i et forsøk på å få slutt på demonstrasjonene, men samtalene har brutt sammen.

Støtter nytt stort rentehopp i USA

Styremedlem Christopher Waller i USAs sentralbank sier han vil støtte et stort rentehopp på neste rentemøte i juli. Han ser da for seg enda en økning på 0,75 prosentpoeng.

Økningen vil i så fall være like stor som renteoppgangen sentralbanken i USA kunngjorde før helgen. Da sa sentralbanksjef Jerome Powell at det er mulig at det blir en ny økning på 0,75 prosentpoeng også på neste måneds rentemøte.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse