Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
30 juni 2022 09:14
Del på Facebook
Årsmøtet i FRI Møre og Romsdal måtte holdes digitalt, etter anbefaling fra politiet. Det nye styret består av Aina M. H. Hauge, leder, Per Kåre Blomvik, nestleder, Regine Urtegård, nestleder, Vero Pedersen, styremedlem, Randi Krohn Alvestad, styremedlem, Audun Gautvik, varamedlem og Christina Beatrice Brevik, varamedlem (ikke til stede).
Årsmøtet i FRI Møre og Romsdal måtte holdes digitalt, etter anbefaling fra politiet. Det nye styret består av Aina M. H. Hauge, leder, Per Kåre Blomvik, nestleder, Regine Urtegård, nestleder, Vero Pedersen, styremedlem, Randi Krohn Alvestad, styremedlem, Audun Gautvik, varamedlem og Christina Beatrice Brevik, varamedlem (ikke til stede).

Å blåse liv i fylkeslaget til FRI Møre og Romsdal har vært planlagt i lang tid. Tilfeldigheten gjorde at det ekstraordinære årsmøtet ble avholdt bare få dager etter det som fremstår som en terroraksjon rettet mot skeive i Oslo.

FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold har vært en tydelig stemme og en premissleverandør for LHBT-rettigheter siden 1950-tallet. FRIs mål er et samfunn der alle åpent kan leve ut sin seksuelle orientering, kjærlighet, kjønnsidentitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert eller trakassert.

Etter en periode uten aktivitet i fylkeslaget hadde medlemmene sett frem til å fysisk møtes og avholde årsmøte. Dessverre måtte møtet flyttes til digitale flater, etter å ha fått en tydelig anbefaling fra politiet i Møre og Romsdal.

Preget av terroren

Flere av årsmøtedeltakerne hadde selv vært i Oslo i helgen, og var tett på hendelsene der.

– Det er klart at vi er sterkt preget av det som skjedde i Oslo. Politidirektør Benedikte Bjørneland sa til NRK at homofile må ta til etterretning at vi er en del av målet for ekstreme islamister. Dette er egentlig ikke noe nytt for oss. Bevisstheten om at vi er terrormål for nazister og religiøse ekstremister er konstant for mange skeive. Så selv om dette nå har blitt tydeliggjort på grusomt vis, så er det egentlig ikke noe nytt. Det er verdt å merke seg at politidirektøren på samme pressekonferanse uttalte at skeive må leve som normalt, understreker den nye lederen i FRI Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge.

Spesielt det å ha trygge sosiale møteplasser blir viktig fremover, og FRI Møre og Romsdal vil ha høyt fokus på å skape slike arenaer. I tillegg ønsker organisasjonen være en tydelig politisk kraft, og bidra til å sørge for at Møre og Romsdal skal være et godt sted å vokse opp, bo, gå på skole og arbeide i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosa kompetanse

– Vi ønsker et tett samarbeid med kommuner og fylkeskommunen, og vi kan bidra med kompetanseheving til offentlige etater og næringslivet, sier Hauge. Hun håper at terskelen for å ta kontakt vil være lav for både de som ønsker å engasjere seg i FRI sitt arbeid, delta på organisasjonens arrangement, være samarbeidspartner eller har behov for å styrke sin kompetanse.

De fleste som bryter med normer for kjønn og seksualitet lever gode liv. Likevel opplever mange betydelige utfordringer knyttet til storsamfunnets manglende kunnskap om kjønns- og seksualitetsmangfold. Fortsatt er statistikken uhyggelig når det kommer til mobbing og psykisk uhelse, og for mange er det vanskelig å finne rom til å være hele seg i hverdagen.

FRI, gjennom Rosa kompetanse, tilbyr faglig bistand og undervisning om kjønns- og seksualitetsmangfold til skole- og barnehagesektoren, barnevernet, helse- og sosialsektoren, politi- og påtalemyndighet samt alle deler av arbeidslivet.

Ny giv

Etter at det for noen uker siden ble kjent at fylkeslaget skulle starte opp igjen har flere meldt seg inn, og den nye lederen forventer enda større medlemsvekst nå når FRI starter opp igjen med aktiviteter i fylket vårt.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Bjørn Arild Reed Jacobsen 5 timer siden Kunnskapsløse Frank Sve slår til igjen
Å legge seg ut med Rasmussen er ingen enkel oppgave. Der folk synser, tror og påstår uverifiserte "sannheter" møter RR ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Når det gjelder selve reisetidene, kan det være greit å benytte relevante målepunkt. Jeg har brukt disse punktene:Hjelset: https://goo.gl/maps/r9DxyE6dAyRWc4Pu6Kristiansund: https://goo.gl/maps/2oE9cz1jA3vn1QEM8Jeg ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
En oppklaring om nærhet. Hvilket sykehus vil en ambulansesjåfør velge: det som er nærmest i antall kilometer, eller det som ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Kunnskapsløse Frank Sve slår til igjen
Siden Frank Sve mener at Romsdalsaksen er et risikofritt alternativ, så må han ha full tillit til de som har ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Hjelset nærmest for store deler av Nordmøre
Om noen savner et lite historisk tilbakeblikk, så kan dette være noe: https://www.tk.no/kritiske-sporsmal-til-ordforer-kjell-neergaard/o/5-51-940257
jon ingar eik 1 dager siden Møreaksen og tillit
SVV har angående lojal, er kun det til seg selv, og sine kameraderi kammerater lokalt, ansvar til jordskjelv, sikkerhet, og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte