Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
30 juni 2022 09:14
Del på Facebook
Årsmøtet i FRI Møre og Romsdal måtte holdes digitalt, etter anbefaling fra politiet. Det nye styret består av Aina M. H. Hauge, leder, Per Kåre Blomvik, nestleder, Regine Urtegård, nestleder, Vero Pedersen, styremedlem, Randi Krohn Alvestad, styremedlem, Audun Gautvik, varamedlem og Christina Beatrice Brevik, varamedlem (ikke til stede).
Årsmøtet i FRI Møre og Romsdal måtte holdes digitalt, etter anbefaling fra politiet. Det nye styret består av Aina M. H. Hauge, leder, Per Kåre Blomvik, nestleder, Regine Urtegård, nestleder, Vero Pedersen, styremedlem, Randi Krohn Alvestad, styremedlem, Audun Gautvik, varamedlem og Christina Beatrice Brevik, varamedlem (ikke til stede).
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å blåse liv i fylkeslaget til FRI Møre og Romsdal har vært planlagt i lang tid. Tilfeldigheten gjorde at det ekstraordinære årsmøtet ble avholdt bare få dager etter det som fremstår som en terroraksjon rettet mot skeive i Oslo.

FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold har vært en tydelig stemme og en premissleverandør for LHBT-rettigheter siden 1950-tallet. FRIs mål er et samfunn der alle åpent kan leve ut sin seksuelle orientering, kjærlighet, kjønnsidentitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert eller trakassert.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Etter en periode uten aktivitet i fylkeslaget hadde medlemmene sett frem til å fysisk møtes og avholde årsmøte. Dessverre måtte møtet flyttes til digitale flater, etter å ha fått en tydelig anbefaling fra politiet i Møre og Romsdal.

Preget av terroren

Flere av årsmøtedeltakerne hadde selv vært i Oslo i helgen, og var tett på hendelsene der.

– Det er klart at vi er sterkt preget av det som skjedde i Oslo. Politidirektør Benedikte Bjørneland sa til NRK at homofile må ta til etterretning at vi er en del av målet for ekstreme islamister. Dette er egentlig ikke noe nytt for oss. Bevisstheten om at vi er terrormål for nazister og religiøse ekstremister er konstant for mange skeive. Så selv om dette nå har blitt tydeliggjort på grusomt vis, så er det egentlig ikke noe nytt. Det er verdt å merke seg at politidirektøren på samme pressekonferanse uttalte at skeive må leve som normalt, understreker den nye lederen i FRI Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge.

Annonse
Annonse

Spesielt det å ha trygge sosiale møteplasser blir viktig fremover, og FRI Møre og Romsdal vil ha høyt fokus på å skape slike arenaer. I tillegg ønsker organisasjonen være en tydelig politisk kraft, og bidra til å sørge for at Møre og Romsdal skal være et godt sted å vokse opp, bo, gå på skole og arbeide i.

Rosa kompetanse

– Vi ønsker et tett samarbeid med kommuner og fylkeskommunen, og vi kan bidra med kompetanseheving til offentlige etater og næringslivet, sier Hauge. Hun håper at terskelen for å ta kontakt vil være lav for både de som ønsker å engasjere seg i FRI sitt arbeid, delta på organisasjonens arrangement, være samarbeidspartner eller har behov for å styrke sin kompetanse.

De fleste som bryter med normer for kjønn og seksualitet lever gode liv. Likevel opplever mange betydelige utfordringer knyttet til storsamfunnets manglende kunnskap om kjønns- og seksualitetsmangfold. Fortsatt er statistikken uhyggelig når det kommer til mobbing og psykisk uhelse, og for mange er det vanskelig å finne rom til å være hele seg i hverdagen.

FRI, gjennom Rosa kompetanse, tilbyr faglig bistand og undervisning om kjønns- og seksualitetsmangfold til skole- og barnehagesektoren, barnevernet, helse- og sosialsektoren, politi- og påtalemyndighet samt alle deler av arbeidslivet.

Ny giv

Etter at det for noen uker siden ble kjent at fylkeslaget skulle starte opp igjen har flere meldt seg inn, og den nye lederen forventer enda større medlemsvekst nå når FRI starter opp igjen med aktiviteter i fylket vårt.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse