Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
08 juli 2022 15:36
Del på Facebook
«Vasco da Gama» kommer tilbake til Kristiansund. Foto: Bahnfrend / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
«Vasco da Gama» kommer tilbake til Kristiansund. Foto: Bahnfrend / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ventet flere cruiseskip til Kristiansund de neste ukene. Det blir flest tyske cruiseturister, men også britiske og amerikanske cruisepassasjerer kommer for å oppleve Nordmøre.

Mandag 11. juli har «World Navigator» fra Atlas Ocean Voyages førstegangsanløp. Skipet ankommer fra Geiranger klokken 09.00, og skal ligge på Storkaia helt frem til klokken 22.00. Anløpet er en del av et 16-netters cruise fra Dublin til Tromsø.

Annonse
Annonse

«World Navigator» er søsterskip til «World Explorer» og «World Voyager», som begge har vært i Kristiansund tidligere i sommer. Det er portugisiske Mystic Cruises som eier alle skipene, som seiler under ulike brands på ulike markeder. Atlas Ocean Voyages er det amerikanske brandet, mens Nicko Cruises (World Voyager) er det tyske. Skipet er 129 meter, 9 900 bruttotonn og har kapasitet til 196 passasjerer.

Hvor mange passasjerer som vil være om bord er det for tidlig å si noe om.

– Vi har sett at cruiseskipene til nå har hatt en del ledig kapasitet. Vi får ikke nærmere informasjon om antallet passasjerer og mannskap før dagen i forveien, forklarer markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

«Amera» med tyskere

Mandag 18. juli har «Amera» fra tyske Phoenix Reisen meldt inn anløp. Også dette er et førstegangsanløp, selv om skipet har vært i Kristiansund tidligere under navnet «Prinsendam» for rederiet Holland America Line. «Amera» er 205 meter og 39 000 bruttotonn, og har kapasitet til 835 passasjerer. Skipet skal ligge på Storkaia mellom klokken 08.00 og 14.00.

De tyske cruiseturistene er på et 16 netters cruise ut fra Bremerhaven for å oppleve norske fjorder og Svalbard.

«Vasco da Gama» tilbake

Søndag 24. juli er «Vasco da Gama» fra tyske Nicko Cruises tilbake i Kristiansund. Skipet var her 23. juni, og skal komme tilbake to ganger i oktober. 219 meter lange «Vasco da Gama» skal ligge på Storkaia fra klokken 07.00 til 23.00, og har kapasitet til 1520 passasjerer. Cruise varer i 14 netter og skal helt til Nordkapp. Gjestene vil også oppleve fjordene og Lofoten, før de returnerer til Kiel.

Annonse
Annonse

– Cruiseanløp på søndager er ikke ideelt, da det generelt er mindre som skjer i byen, men vi håper på fint vær, og at gjestene benytter seg av de tilbudene vi har. Det er mulighet for å dra til Grip, og både Klippfiskmuseet og Kaffebrenneriet holder åpent. Jeg må også nevne Huset med det rare, som holder ekstraåpent når det cruiseskip i byen, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Det er også enkelte spisesteder som har åpent søndager.

– Skipene får tilsendt informasjon fra oss med forslag til aktiviteter, severdigheter, shopping, spisesteder og åpningstider. Vi har også oppslag og sentrumskart i vaktbua på kaia. Det er viktig å informere turistene om hva de kan oppleve, og legge til rette for at det skapes verdier lokalt, sier Indergaard.

Mange vil dra på organiserte utflukter til for eksempel Atlanterhavsveien og Kvernes stavkirke, men siden skipet skal ligge fra tidlig morgen til sen kveld, så blir det tid for alle å
oppdage byen på egen hånd.

Luksuriøse «Seven Sea Navigator»

Onsdag 27. juli blir det anløp fra det amerikanske luksusrederiet Regent Seven Seas. «Seven Sea Navigator» var her sist i 2019, og kommer tilbake i august. Skipet, som er 171 meter og 28 800 bruttotonn, har kapasitet til 490 gjester. Det skal ligge på Storkaia mellom klokken 08.00 og 21.00.

«Seven Seas Navigator» er på 94 dager langt verdenscruise. Skipet forlot New York den 7. juni og er ikke tilbake før 9. september. På cruiset er gjestene innom en lang rekke destinasjoner i tillegg til Norge: Canada, Grønland, Island, Færøyene, Skottland, Irland, England, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Portugal, Spania, Azorene og Bermuda.

Prisen? Fra 600 000 kroner og oppover per person. Skipet er angivelig fullbooket.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse