Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
05 september 2022 15:16
Del på Facebook
Raset som fredag kveld traff et hus i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag, gikk over E39 ved Hennset. Foto: Emilie Sørsdal / NTB
Raset som fredag kveld traff et hus i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag, gikk over E39 ved Hennset. Foto: Emilie Sørsdal / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anleggsarbeidene på E39 i Heim har startet opp igjen etter jordraset i Valsøyfjorden. Geoteknikere mener det er trygt å starte opp igjen.

– Geoteknikere har gått gjennom hele anleggsområdet lørdag og søndag og mener det er trygt å starte opp igjen, sier prosjektdirektør Ove Nesje i Statens vegvesen.

Annonse
Annonse

I en pressemelding opplyses det at totalentreprenøren jobber med å sikre selve rasstedet etter at politiet åpnet området for entreprenøren lørdag ettermiddag.

– Dette er viktig for å unngå at det går ytterligere ras ved væromslag. Det er meldt fint og tørt vær hele uka, men vi må gjøre sikringstiltak før det kommer mer nedbør, sier Nesje.

Traumatisk opplevelse

85 år gamle Bjørg Hendset døde da raset som var cirka 200 meter langt og 20 meter bredt tok huset hun bodde i. Hun hadde besøk av slekt og venner da skredet rammet.

Randi Fagerholt, seksjonsleder ved Orkland politistasjon, sier til NTB at politiet har avhørt to familiemedlemmer og to anleggsarbeidere som var på jobb da raset gikk.

Hun sier sønnen til avdøde, som var i huset da raset gikk, beskriver en traumatisk opplevelse med voldsomme krefter.

– Det var mye bevegelse i gulvet inne i huset. Han skjønner at det haster med å komme seg ut, sier Fagerholt.

Annonse
Annonse

Sammen med sin datteren og søster kom han seg i trygghet.

– Han var en av tre som kom seg ut av huset, mens avdøde og et to år gammelt barn ble værende igjen. De kom seg ikke ut, sier Fagerholt.

Toåringen som ble funnet inne i det rastatte huset, ble mandag utskrevet fra sykehus.

Stor sannsynlighet

Det pågikk gravearbeider i forbindelse med ny E39, rundt 50 meter ovenfor huset som ble tatt. Vegvesenet mener det er stor sannsynlighet for at gravearbeidet utløste skredet.

Søndag ble det oppnevnt en ekstern, uavhengig ekspertgruppe som skal undersøke jordskredet og konkludere rundt hva som har skjedd.

– Vi klarer ikke finne noen årsak til ulykken ved å ta avhør av folk. Der er vi avhengig av å innhente dokumentasjon underveis, fra blant annet Statens vegvesen, sier Fagerholt til NTB.

Hun sier videre at de må avvente hva ekspertgruppen kommer fram til, og vurdere underveis om de skal innhente annen dokumentasjon.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse