Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 september 2022 23:31
Del på Facebook
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum må ta til takke med en Sp-oppslutning på fattige 4,6 prosent i TV 2s nye partimåling. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum må ta til takke med en Sp-oppslutning på fattige 4,6 prosent i TV 2s nye partimåling. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet faller på TV 2s nye partimåling og får en oppslutning på bare 4,6 prosent. Ikke siden 2014 har partiet vært lavere på en TV 2-måling.

Partiet fortsetter å falle, og septembermålingen er et fall på 2,2 prosentpoeng fra augustmålingen. Dermed er partiet på størrelse med Venstre, som ligger på 4,5 prosent.

Annonse
Annonse

Arbeiderpartiet klatrer på sin side med forsiktige 0,4 prosentpoeng til 20,8 prosent. Likevel er det et godt stykke opp til Høyre, som stiger med 0,6 prosentpoeng til 27,8 prosent.

Den negative Sp-trenden skaper bekymring hos flere Sp-ordførere, som mener det kanskje er på tide å diskutere regjeringsdeltakelsen.

– Hvis regjeringssamarbeidet er så kostbart for Senterpartiet som det ser ut som nå, bør vi ta en vurdering på det. Det håper jeg vi gjør før landsmøtet neste år, for det blir i så fall for tett på valget, sier Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen (Sp).

Han får støtte av Bardu-ordfører Toralf Heimdal (Sp), som mener Ap nærmest har vetorett i regjeringen og at dette bidrar til å forklare nedgangen.

Annonse
Annonse

– Det er ingen vits i å sitte i regjering om man ikke klarer få fram politiske endringer. Nå er det relativt lite av det, sier Heimdal.

Mandatfordelingen gir solid borgerlig flertall med 89 plasser på Stortinget, selv om KrF fortsatt er under sperregrensen.

Partienes oppslutning (endring fra august i parentes):

Ap: 20,8 (+0,4), Høyre 27,8 (+0,6), Senterpartiet 4,6 (-2,2), Frp: 14,1 (+0,9), SV: 8,4 (-1,5), Rødt: 8,2 (+1,2), Venstre: 4,6 (-0,4), MDG: 3,7 (+0,1), KrF: 3,5 prosent (+0,2) og andre partier: 4,5 (+0,7).

Målingen har 976 respondenter og ble tatt opp av Kantar fra 29. august til 2. september. Feilmarginen ligger er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse