Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 6. september.

Staten har tjent nesten 11 milliarder ekstra i moms på strøm i år

Staten har tjent over 21,5 milliarder kroner i moms på strøm hittil i år. I samme periode i fjor var tallet 11 milliarder, altså drøye halvparten. Nå vil flere ha momsfritak også i Sør-Norge.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Siden vi allerede har momsfritak for strøm i Nord-Norge, så bør det ikke være vanskelig å implementere for alle innbyggere, sier finansprofessor Espen Gaarder Haug ved Handelshøyskolen NMBU til NRK. Han peker på at land som Tyskland og Spania nylig har kuttet momsen på strøm og gass.

Hvert femte barn i Somalia risikerer sultedøden

1,5 millioner barn, en femdel av Somalias barn, risikerer alvorlig underernæring og sultedød innen oktober om ikke verdenssamfunnet handler, melder Redd Barna.

Samtidig melder FN at Somalia er på randen av hungersnød for annen gang det siste tiåret, og at tiden renner ut for å redde liv i det tørkeherjede landet.

– Sult står for døra, og vi får nå siste advarsel, sa sjefen for FNs kontor for humanitære saker (OCHA), Martin Griffiths, på en pressekonferanse i Mogadishu.

En av drapsmennene i Canada funnet død

En av mennene som mistenkes for drapsorgien i Saskatchewan i Canada søndag morgen, er funnet død, opplyser politiet.

Politiet sier at undersøkelser av liket viser synlige skader, og at 31-åringen ikke har tatt sitt eget liv. Den andre av de to etterlyste, som politiet sier er brødre, er fortsatt på frifot.

Russland har tatt inn 158 milliarder dollar på energieksport

Russland har tjent 158 milliarder dollar (1.580 milliarder kroner) på eksport av energi siden invasjonen av Ukraina i februar. Halvparten kommer fra EU.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Kraftig økte priser på energi gjør at Russlands inntekter fra eksport av energi er langt høyere i fjor, enda volumet er gått ned, opplyser den finske tenketanken Center for Research on Energy and Clean Air (CREA).

Organisasjonen skriver at eksport av fossil energi har bidratt med 43 milliarder euro til den russiske statskassen siden invasjonen, noe som er med på å finansiere krigen.

Nadal slått ut av US Open

Rafael Nadal ble mandag slått ut av åttedelsfinalen i US Open i tennis av amerikaneren Frances Tiafoe. Spanjolen har fra før i år vunnet Australian Open og French Open, men måtte trekke seg fra Wimbledon på grunn av en skade. Tiafoes seier setter punktum for Nadals seiersrekke på 22 kamper.

24-åringen Tiafoe, som er ranket som nummer 22 i verden, vant med settsifrene 6-4, 4-6, 6–4 og 6–3 i den fjerde rundet i US Open.

Samfunnshuset i Karasjok fikk store skader i brann

Like før midnatt ble det meldt om brann i samfunnshuset i Karasjok. Flammene slo opp fra taket da brannvesenet kom fram, og bygningen har fått store skader.

Vaktleder Jarleif Sørensen på 110-sentralen i Finnmark sier til NTB at de fikk melding via en automatisk brannvarsler klokken 23.53.

Klokken 4.30 meldte brannmannskapene i Karasjok at de hadde kontroll på stedet. Da hadde de fått bistand i slokkearbeidet både fra Porsanger fra Karigasniemi i Finland.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse