Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: ASI / Nasa via AP / NTB
Foto: ASI / Nasa via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 27. september.

Nasa-fartøy har truffet asteroide i forsvarstest

Nasas fartøy Dart traff i natt asteroiden Dimorphos. Det kan bety at jorda i framtida kan være i stand til å redde seg selv fra kosmiske objekter med kurs mot planeten. Hensikten med forsøket er å se om man kan endre en asteroides kurs ved å sende et romfartøy inn i den i høy hastighet. Manøveren blir sett på som en avgjørende prøve på vår evne til å stoppe kosmiske objekter fra å ødelegge livet på jorda.

– Treff er bekreftet for verdens første planetariske forsvarstestoppdrag, sto det skrevet på Nasas direktesending, mens ingeniører og forskere fra romfartsorganisasjonen brøt ut i jubel.

FN-utsending slår alarm om humanitær katastrofe i Haiti

FNs Haiti-utsending beskriver situasjonen i landet som en humanitær katastrofe. Desperasjonen har «nådd nye nivåer» etter to uker med voldelige opptøyer. Det har vært omfattende demonstrasjoner, opptøyer og plyndring i landet etter at statsminister Ariel Henry 11. september kunngjorde at drivstoffsubsidier må opphøre fordi de er for dyre. Regjeringen makter ikke å bekjempe mektige kriminelle gjenger eller tilby innbyggerne grunnleggende tjenester.

– En økonomisk krise, en gjengkrise og en politisk krise har sammenfalt og skapt en humanitær katastrofe, sa FN-utsendingen Helen La Lime i et krisemøte i FNs sikkerhetsråd.

Trykkfall i Nord Stream 1 etter gasslekkasje i Nord Stream 2

Trykket har falt i gassrørledningen Nord Stream 1, opplyste operatøren i går kveld. Det skjer etter at det ble observert en lekkasje i Nord Stream 2 tidligere. Tyske myndigheter opplyser til nyhetsbyrået at de ikke vet hva som forårsaket trykkfallet.

Nord Stream 1 er den gamle gassrørledningen som har fraktet gass fra Russland til Tyskland. I går ble det også meldt om et plutselig trykkfall i Nord Stream 2, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen. På kort tid falt trykket fra 105 bar til 7 bar. Like etter kunngjorde den danske sjøfartsmyndigheten Søfartsstyrelsen at det var observert en gasslekkasje sørøst for øya Bornholm i Østersjøen, der ledningen går. Det er uklart hva som har forårsaket lekkasjen.

annonse

Kraftig nedgang i ulykker med elsparkesykkel

Tallet på skadde i ulykker med elsparkesykkel i Oslo falt med nær 80 prosent fra juli i fjor til juli i år. I mellomtiden har det blitt innført promillegrense.

Det er avisa Vårt Oslo som har fått tallene fra Skadelegevakten. I gjennomsnitt behandlet legevakten 14,5 skadde elsparkesyklister daglig i juli 2021. I samme måned i år hadde det falt til tre i gjennomsnitt per dag.

Skadd mann funnet utendørs i Trondheim

En mann er funnet med alvorlige skader utendørs på Bakklandet i Trondheim. Det er ikke kjent hva som har skjedd. Trøndelag politidistrikt meldte om saken rett etter klokka 1.30 natt til tirsdag.

Til Adresseavisen opplyser innsatsleder Margrethe Wenseth at mannen er alvorlig skadd og er fraktet til St. Olavs hospital.

Brann i barnehage i Bergen trolig påsatt

Det brant i natt i en lekehytte i en barnehage i Fyllingsdalen i Bergen. Mye tyder på at den er påsatt, ifølge politiet. Ingen er pågrepet i saken.

Meldingen om brannen i barnehagen i Nebbestølen kom klokka 1.31. Brannen var slukket rundt 20 minutter senere, opplyser Vest politidistrikt.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Rune Kristiansen 17 timer siden Folket er ikke til for staten
Frp skuffer ikke. Å kutte mottak av kvoteflyktninger er ikke mindre enn umenneskelig og dette tankesettet gjennomsyres partiet av. 50 øre ...
Anne Mari Sandshamn 5 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 7 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 7 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte