Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 7. oktober.

Biden: Trusselen om atomkrig er tilbake for første gang siden den kalde krigen

Verden risikerer «atomvåpen-ragnarok» for første gang siden den kalde krigen, sier USAs president Joe Biden.

Annonse
Annonse

– Vi har ikke stått overfor muligheten for ragnarok siden Kennedy og Cubakrisen i 1962, sa Biden på et demokratisk kampanjearrangement i New York torsdag. Han la til at Putin «ikke spøker» når han truer med å bruke atomvåpen. Videre sa Biden at «vi prøver å finne ut hva som er Putins avkjøringsrampe».

– Hvor finner han en vei ut, spurte Biden retorisk.

Tresifret antall døde etter orkanen Ian i USA

Antall dødsfall som knyttes til orkanen Ians herjinger i forrige uke, har økt til minst 101. Kun Orkanen Katrina har krevd flere menneskeliv i Fastlands-USA etter år 2000. Det er registrert 92 dødsfall i Florida, ifølge delstatens helsemyndigheter. I tillegg er det registrert fem i North Carolina og ett i Virginia, pluss tre på Cuba.

Ian traff Floridas golfkyst 28. september etter å ha herjet på Cuba dagen før. Der førte den til enorme regnbyger og vindhastigheter på opp til 67 meter i sekundet. Gater ble gjort om til elver, hele nabolag ble jevnet med jorden og båter ble revet løs fra fortøyninger og slengt rundt omkring.

USA sier de har drept IS-topper i separate aksjoner i Syria

USA har i to separate aksjoner drept tre IS-topper i Syria, ifølge USAs sentralkommando (Centcom). Centcom meldte først at de drepte IS-toppen Rakkan Wahid al-Shammri i et raid nordøst i Syria onsdag.

I den andre aksjonen ble IS-toppen Abu-Hasham al-Umawi og en annen høytstående IS-kriger tilknyttet ham drept i et luftangrep nord i landet, skriver Centcom.

– Dette angrepet vil svekke IS' evne til å destabilisere regionen og angripe våre styrker og partnere, general Michael «Erik» Kurilla, som leder Centcom, i en uttalelse.

Annonse
Annonse

Ingen helikopterpenger i årets forsvarsbudsjett

Det er ikke satt av penger til nye helikoptre i forsvarsbudsjettet for neste år. Men forsvarssjefen kan få dra kortet om det handler om nasjonale sikkerhetsinteresser.

Regjeringen vil bevilge 75,8 milliarder kroner til Forsvaret. Det er en økning på 6,8 milliarder kroner sammenlignet med årets budsjett. Men budsjettet foreslår ingen løsninger for nye stridsvogner eller helikoptre til Sjøforsvaret.

EU skal bidra til å tegne opp grense mellom Armenia og Aserbajdsjan

En sivil EU-utsending skal etableres i Armenia for å hjelpe til i arbeidet med å tegne opp grensa til Aserbajdsjan, kunngjorde partene fredag etter møter.

Armenias statsminister Nikol Pasjinian og Aserbajdsjans president Ilham Alijev møttes sammen med EU-president Charles Michel og Frankrikes president Emmanuel Macron i Praha torsdag. Etter møtet ble det kunngjort at en sivil EU-utsending skal dra til Armenia for å hjelpe til med å tegne opp grensene mot Aserbajdsjan.

– Målet med dette oppdraget er å bygge tillit og, gjennom dets rapporter, å bidra til grensekommisjonene, står det i uttalelsen.

Zuccarello med mål og assist da Wild fortsatte sesongoppkjøringen

Mats Zuccarello noterte seg for ett mål og en assist da hans Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks i treningskamp i natt.

Nordmannen spilte ikke i Wilds to foregående kamper, men var på isen i drøyt 18 minutter mot Blackhawks. Wild serieåpner hjemme mot Zuccarellos gamleklubb New York Rangers 13. oktober. De spiller sin siste oppkjøringskamp mot Dallas Stars lørdag. .

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse