Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 oktober 2022 13:26
Del på Facebook
Regjeringens skatteintensjon gjelder folks inntektr, ikke på formue, utbytte eller  nye skatter. Nå gjelder det heller ikke for bilavgifter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Regjeringens skatteintensjon gjelder folks inntektr, ikke på formue, utbytte eller  nye skatter. Nå gjelder det heller ikke for bilavgifter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Regjeringen innrømmer at husholdningene får en skatteskjerpelse på 1,3 milliarder kroner i statsbudsjettet – når man regner med nye elbilavgifter.

Tidligere har Arbeiderpartiet presisert at skatteløftet ikke gjelder for skatt på formue, utbytte eller helt nye skatter. Nå gjelder det heller ikke for bilavgifter, skriver Aftenposten lørdag.

annonse

I sitt skatteløfte lovte Arbeiderpartiet at «samlet skatte- og avgiftsnivå for folks inntekter skal være uendret. Hvis en avgift øker, skal en annen skatt eller avgift settes tilsvarende ned», heter det.

I statsbudsjettet heter det at husholdningene som gruppe skjermes ved at «skatt og avgift på løpende inntekt og forbruk reduseres med 2,5 mrd. kroner». Men for å komme til det tallet, har regjeringen holdt en del skatter og avgifter utenfor.

annonse

Regjeringen ser bort fra utbytteskatt, formuesskatt – og kjøpsavgifter på bil samt innføring av merverdiavgift for de dyreste elbilene. I 2023-budsjettet skrur regjeringen nemlig opp en del avgifter på elbiler. Den nye engangsavgiften gjør hver elbil 17.500 kroner dyrere i snitt. I tillegg kommer moms på kjøpesummen over 500.000 kroner.

Statssekretær Erlend Grimstad (Sp) i Finansdepartementet sier at de ikke regnet med bilavgifter siden folk ikke kjøper bil så ofte.

– Bil er slik sett ikke en del av husholdningenes løpende forbruk. Vi mener det er rimelig å tolke disse avgiftene utenfor skatteintensjonen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 23 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte