Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ukrainas nødredningsetat / AP / NTB
Foto: Ukrainas nødredningsetat / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 9. oktober.

Nytt angrep i Zaporizjzja

Et høyhus i industribyen Zaporizjzja er truffet i et russisk angrep, ifølge guvernør Oleksandr Starukh. Avisen Kyiv Independent siterer ham på at bygningen er påført ødeleggelser i nattens angrep, og han sier at det er ofre.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Men han har ikke oppgitt om det dreier seg om drepte eller sårede, og han har heller ikke kommet med tall eller andre detaljer. Meldingen om angrepet kom bare få timer etter at ukrainske myndigheter oppjusterte dødstallet etter torsdagens rakettangrep mot en boligblokk i samme by, til 17 drepte.

Soldat drept i Jerusalem

En 19 år gammel kvinnelig israelsk soldat er drept og tre andre soldater såret i et skyteangrep i Jerusalem. Angrepet skjedde ved en sperring nær flyktningleiren Shuafat i Øst-Jerusalem. Israelsk politi sier at angriperen gikk ut av en bil og åpnet ild mot soldatene.

Gjerningsmannen løp inn i flyktningleiren etter angrepet, ifølge politiet. Spesialstyrker med bistand fra et helikopter igangsatte søk etter ham. Letingen etter ham fortsatte gjennom natten, mens en palestiner ble pågrepet, mistenkt for å ha medvirket til angrepet.

Hurtigtog Oslo-Stockholm kan gi 1 million færre flyreiser

En studie viser at en hurtigtogsforbindelse mellom Oslo og Stockholm kan føre til at én million flyreiser vil erstattes med tog.

Jernbanedirektoratet og det svenske Trafikverket har studert mulighetene for en raskere toglinje mellom de to hovedstedene. De kommer de fram til at en åpning i 2040, kan føre til at så mye som én million flyreiser vil erstattes med tog. Kostnadene er imidlertid så store at bygging av en ny toglinje ikke vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt.

Politiet: Skudd mot bil i Oslo sentrum

Det kan ha blitt avfyrt ett skudd mot bilen til en mann som ble truet av tre andre menn i Oslo sentrum natt til søndag. Hendelsen skjedde i Calmeyers gate og politiet fikk melding om saken ved 2-tiden.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt opplyser at det er to fornærmede menn i saken. Tre andre personer har løpt fra stedet.

Annonse
Annonse

– Vi er litt usikre på når dette har skjedd, men bilen har et hull som kan være forenlig med et kulehull.

Mann knivstukket på buss i Stavanger

En mann er sendt til sykehus etter at han ble knivstukket på en buss i Stavanger sentrum sent lørdag kveld. Gjerningspersonen er på frifot.

Politiet fikk melding om hendelsen rett før midnatt natt til søndag.

– Det var bussjåføren som varslet nødetatene. Mannen er sendt til sykehus og det er det vi kan si om saken nå. Vi avhører vitner på stedet, sier operasjonsleder Roger Litlatun Sørvest politidistrikt til NTB.

Ingen er pågrepet i saken, opplyser han.

Orkan nærmer seg Nicaragua

Det tropiske uværet Julia ble i natt oppgradert til orkan da det lå i Karibia utenfor Nicaraguas østkyst.

Prognosen fra det amerikanske orkanvarslingssenteret (NHC) går ut på at Julia kommer til å treffe land i løpet av de kommende timene og deretter flytte seg over land gjennom dagen, før Julia følger nær eller langs stillehavskysten videre mot Mexico. Kraftig regn kan utløse styrtflod og jordskred på ferden gjennom Mellom-Amerika og videre inn i det sørlige Mexico i begynnelsen av uken.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse