Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 oktober 2022 05:30
Del på Facebook
Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB
Foto: Bebeto Matthews / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 11. oktober:

Ukraina ber FN vedta resolusjon

Ukraina ba verdenssamfunnet fordømme Russlands annekteringer av deler av landet på møtet i FNs hovedforsamling i New York. Der er de 193 medlemslandene i FN samlet for å diskutere Russlands annekteringer av fire regioner i Ukraina.

Annonse
Annonse

Møtet ventes å vare helt til i morgen, som følge av det store antallet land som skal holde tale. Først da er det ventet at medlemslandene kan stemme over en resolusjon. Russlands ønske om å holde hemmelig avstemning er blitt avvist av et stort flertall av medlemmene.

OSSE-ledere fordømmer Russland

Ledere i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) fordømmer gårsdagens russiske rakettangrep mot flere byer i Ukraina og omtaler dem som terror.

– Disse avskyelige militærhandlingene viser fullstendig mangel på respekt for og brudd på folkeretten, inkludert den humanitære folkeretten, står det i en felles uttalelse fra OSSEs styreleder Zbigniew Rau, som er Polens utenriksminister, og OSSEs generalsekretær Helga Maria Schmid, fra Tyskland.

28 døde i Mellom-Amerika

Så langt er minst 28 mennesker i Mellom-Amerika døde enten som direkte følge av ekstremværet Julia eller som følge av indirekte årsaker utløst av uværet.

Annonse
Annonse

Julia ble nedgradert fra orkan da uværet traff Nicaraguas karibiske kyst søndag, men har som tropisk uværssenter fortsatt å gjøre skade på sin ferd gjennom Mellom-Amerika. I dag ventes Julia inn over det sørlige Mexico.

Dødstall stiger i Venezuela

Dødstallet etter helgens oversvømmelser og jordskred i Las Tejerias sørvest for Venezuelas hovedstad Caracas fortsetter å stige.

Så langt er 36 mennesker bekreftet omkommet. 56 andre er fortsatt savnet. Over 3.000 personer er involvert i rednings- og leteaksjonen, opplyser innenriksminister Remigio Ceballos.

Børsfall i Asia

Børsen i Tokyo åpnet med fall idet markedet stålsetter seg for flere renteøkninger i USA. Nikkei-indeksen falt 1,50 prosent i åpningshandelen. Den bredere Topix-indeksen startet med en nedgang på 1,09 prosent. På Hang Seng-indeksen i Hongkong var også utviklingen negativ, med en nedgang på 0,13 prosent.

Børsene på det kinesiske fastlandet gikk motsatt vei, med en oppgang på 0,1 prosent på hovedindeksen i Shanghai og 0,2 prosent på hovedindeksen i Shenzhen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse