Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 18. oktober.

Hver tredje Nav-ansatt har opplevd trusler eller vold

En omfattende undersøkelse av sikkerheten for Nav-ansatte viser at en av tre har opplevd trakassering, trusler eller vold det siste året, skriver Bergensavisen. Brorparten av hendelsene det fortelles om gjelder trakassering og trusler – både ansikt til ansikt, digitalt og på telefon – mens under 1 prosent av de ansatte har opplevd fysisk vold, skriver avisen, som har fått tilgang til den foreløpige rapporten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

To av tre vil beholde monarkiet

I en spørreundersøkelse InFact har gjort for Dagbladet svarer 67,7 prosent ja på spørsmålet om de vil beholde monarkiet i Norge. Historiker Trond Norén Isaksen, som har skrevet bøker om monarkiets historie, sier det er påfallende at støtten har falt ganske mye siden forrige meningsmåling om monarkiet. Da NRK stilte det samme spørsmålet i 2017, var støtten til monarkiet på 81 prosent.

Truss beklager og fortsetter

Storbritannias statsminister Liz Truss beklager det raske og omfattende forsøket på økonomiske reformer. – Jeg ønsker å påta meg ansvar og si beklager for feilene jeg har gjort. Vi gikk for langt og for raskt, sier hun til BBC. Truss legger til at hun fortsatt planlegger å lede Det konservative parti gjennom neste valg.

Annonse
Annonse

Australia trekker Jerusalem-anerkjennelse

Australias regjering varslet i dag at den ikke lenger anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Dermed gjør myndighetene helomvending etter den tidligere konservative regjeringens beslutning. Byens status bør ikke besluttes via unilaterale avgjørelser, men være en avgjørelse som fattes i forhandlinger mellom Israel og palestinerne, uttaler utenriksminister Penny Wong i arbeiderpartiregjeringen i Canberra.

FIS planlegger felles VM i alpint og nordiske grener

Fra 2024 vil Det internasjonale skiforbundet arrangere felles VM for alpint og nordiske grener hvert fjerde år, sier FIS-sjef Johan Eliasch. I et intervju med sveitsiske SkiActu forteller han om planene om å samle alle grenene FIS administrerer i ett mesterskap, som skal arrangeres hvert fjerde år, skriver langrenn.com. Nyvinningen skal få navnet FIS Games – FIS-lekene – og Eliasch tror det har potensial til å bli større enn VM, både økonomisk og med tanke på publikum.

Hjemmetap for Minnesota Wild

Colorado Avalanche tok kontroll fra start og endte med 6-3-seier da de besøkte Minnesota Wild og norske Mats Zuccarello. Gjestene fra Colorado gikk i ledelsen etter tre og et halvt minutt da Ben Meyers satte inn 1-0. Deretter holdt de unna for Wild, som tross et par utligninger, aldri fikk overtaket. Selv ikke da Wild tok ut keeper Filip Gustavsson på tampen, klarte de å presse Avalanche på retretten. Zuccarello noterte seg for en assist og drøyt 21 minutter på isen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse