Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ukrainske myndigheter / AP / NTB
Foto: Ukrainske myndigheter / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 22. oktober.

Vestlige land ber FN om dronegransking

Frankrike, Storbritannia, Tyskland og USA ber FNs generalsekretær António Guterres og FNs sikkerhetsråd om uavhengig gransking av det som skal være bruk av iranske droner i Ukraina. Hvis Russland bruker iranske droner, er det i strid med Sikkerhetsrådets resolusjoner, mener de. Russland avviser både påstandene og kravet.

Annonse
Annonse

Sunak foreløpig tory-favoritt

Storbritannias tidligere finansminister Rishi Sunak har fått 100 stemmer fra toryenes folkevalgte i Parlamentet. Dermed har han nok stemmer til å bli nominert som lederkandidat for Det konservative parti. Tidligere statsminister Boris Johnson nyter også stor støtte, men har foreløpig ikke nådd grensen på 100 stemmer. Hver kandidat må ha minst 100 stemmer innen mandag ettermiddag for å kunne gå videre i nominasjonskampen.

Siste dag av Kinas partikongress

Den siste dagen av Kinas partikongress startet i natt norsk tid. De rundt 2.000 delegatene ventes å godkjenne en grunnlovsendring som lar president Xi Jinping fortsette for en tredje periode. Derimot er det knyttet større spenning til den øvrige sammensetningen av partiledelsen. 200 medlemmer av sentralkomiteen skal utpekes, der 25 medlemmer i politbyrået utgjør kjernen. Det er uklart når kunngjøringene kommer. Ifølge nyhetsbyrået AP er det ventet at den nye ledelsen blir presentert i morgen.

Annonse
Annonse

39-åring dømt for drapsforsøk

En 39 år gammel mann er dømt til seks år og tre måneders fengsel for drapsforsøk etter at hans fraseparerte kone ble stukket med kniv i fjor. Dommen er anket. Mannen hadde kontaktforbud da han i august i fjor oppsøkte kvinnen, som ble påført flere knivstikk. Han forklarte at selv om han hadde holdt kniven, var det hun som hadde gjort det slik at hun ble skadet. Det trodde ikke retten på, skriver Stavanger Aftenblad.

Høyre kan bli med på oljeskatteendring

Regjeringen har foreslått å stramme inn de midlertidige oljeskattereglene som ble vedtatt tidlig i pandemien og som mange mener har vært for rause, skriver Dagens Næringsliv. Betingelsene for at Høyre skal være med på et forlik om endringene er at det ikke kommer flere endringer og at oljeselskapene får mer tid til å legge fram utbyggingsplaner som dekkes av de midlertidige reglene.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 13 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse