Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Annika Byrde / NTB
Foto: Annika Byrde / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 25. oktober.

Ingen streik blant omsorgsarbeidere i rusfeltet

Nærmere fem timer på overtid ble partene enige, og dermed ble det ikke streik blant omsorgsarbeidere i private habiliterings- og rusomsorgsinstitusjoner. Partene er Fagforbundet og Fellesorganisasjonen og NHO Geneo.

Annonse
Annonse

Enigheten kom på plass 4.45 i natt, etter at den opprinnelige fristen gikk ut med midnatt. Minstelønnssatsene øker med opptil 36.612 kroner i året med virkning fra 1. mai 2022, opplyser Fagforbundet.

DPA: Russland har kalt inn Sikkerhetsrådet til møte

Russland har bedt om møte i FNs sikkerhetsråd om landets påstand om at Ukraina planlegger å bruke en såkalt skitten bombe for så å legge skylda på Russland. Det opplyser diplomatkilder til nyhetsbyrået DPA. De sier videre at Sikkerhetsrådet skal diskutere saken bak lukkede dører etter et møte om konflikten i Syria i dag.

Vestlige land, blant dem USA, Storbritannia og Frankrike – som alle er faste medlemmer i Sikkerhetsrådet – har blankt avvist påstanden, som Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu kom med i forrige uke.

Annonse
Annonse

Mer enn 300 tiltalt etter demonstrasjoner i Teheran

Iranske myndigheter har tatt ut tiltale mot mer enn 300 mennesker etter demonstrasjonene i landet de siste ukene. Demonstrasjonene ble utløst av at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt. Hun ble angivelig pågrepet for ha hatt på seg hijaben på feil måte.

Aktor Ali Salehi i Teheran sier at det er tatt ut tiltale mot 315 personer som har demonstrert i Teheran. Han legger til at det er tatt ut tiltale mot «fire opprørere for moharebeh», som betyr «krig mot gud», og kan innebære dødsstraff.

Fire palestinere skal være drept i israelske raid på Vestbredden

Fire palestinere ble drept og nesten 20 andre skadd i israelske raid på den okkuperte Vestbredden tidlig tirsdag, ifølge palestinske myndigheter. – Det er tre døde og 19 såret, tre av dem alvorlig, av israelsk ild i Nablus, heter det i en kort uttalelse fra det palestinske helsedepartementet. Senere meldte departementet at en annen palestiner var drept i Ramallah.

Det israelske forsvaret har bekreftet at de har gjennomført en stor aksjon i Nablus. De skriver videre at de raidet en leilighet som ble brukt som hovedkvarter og til å produsere eksplosiver.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 20 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse