Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
11 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Michael Probst / AP / NTB
Foto: Michael Probst / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten, 11. november.

Rapport: Kraftig økning i CO2-utslipp i år

Globale CO2-utslipp fra fossile kilder er ventet å øke med 1 prosent i 2022, ifølge rapport som Global Carbon Project offentliggjør fredag. De siste ti årene har økningen i snitt vært 0,6 prosent årlig.

Annonse
Annonse

– Utslippstallene vi presenterer, er en sterk påminnelse om at til tross for alle løftene er de globale CO2-utslippene fra fossile kilder mer enn 5 prosent høyere enn i 2015 da Parisavtalen ble vedtatt, sier Glen Peters, som er forskningsleder ved Cicero Senter for klimaforskning og del av lederteamet i Global Carbon Project.

Demokrat vant guvernørvalget i Oregon

Demokraten Tina Kotek vant valget som guvernør i Oregon mot en republikaner og en uavhengig tidligere demokrat. Hun vant med rundt 47 prosent mot 43,5 prosent til utfordreren Christine Drazan. Uavhengige Betsy Johnson kapret rundt 9 prosent.

Kotek og Maura Healey, som er nyvalgt guvernør i Massachusetts, blir USAs to første åpent lesbiske guvernører.

Datatilsynet: Bergen kan ha brutt loven med koronaregister

Datatilsynet sier at Bergen kommune kan har brutt loven da de registrerte omfattende informasjon om innbyggerne i et eget dokument uten at noen visste det, skriver Bergensavisen.

Annonse
Annonse

– Vi mener at en så stor kommune som Bergen burde være godt rustet til å ha stor bevissthet rundt personvernkrav. At det ikke er gjort en vurdering av personvernkonsekvenser (DPIA), kan være et lovbrudd, sier juridisk rådgiver Susanne Lie i Datatilsynet.

USA sender Ukraina militært utstyr for 400 millioner dollar

USA sender en ny pakke med militært utstyr til en verdi av 400 millioner dollar til Ukraina. Ifølge Pentagon vil den nye pakken betå av ammunisjon, blant annet til Himars-rakettene, og for første gang, fire mobile luftvernsystemer av typen Avenger.

Pakken inkluderer også blant annet Stinger-raketter, raketter til luftvernsystemet Hawk, ammunisjon til haubitser, 100 kjøretøyer av typen Humvee, vinterutstyr og 20 millioner runder ammunisjon til håndvåpen.

Trump går til angrep på DeSantis

Tidligere president Donald Trump går til frontalangrep på Florida-guvernør Ron DeSantis som seiler opp som mulig presidentkandidat etter valgskredet tirsdag. På sitt eget sosiale medium Truth Social kaller Trump DeSantis en middelmådighet med gode medierelasjoner og beskylder ham for manglende lojalitet.

– Fake News spør ham om han stiller opp hvis president Trump stiller opp, og han sier: «Jeg fokuserer kun på guvernørvalgkampen, jeg ser ikke inn i framtiden». Når det kommer til lojalitet og klasse, er ikke det riktig svar, sier Trump.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse