Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
23 november 2022 14:19
Del på Facebook
Dugnadsgruppa Ramsailt ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund , noen dager før området forvandles til et levende og tradisjonsrikt julemarked. Fra venstre: Noralf Heggem, Ronald Johansen, Sissel Mjønes Bergsnev, Eva Halaas, Britt D'angelo og Tove Aksnes. Foto: Steinar Melby, KSU.NO
Dugnadsgruppa Ramsailt ved Mellemværftet, Vågen i Kristiansund , noen dager før området forvandles til et levende og tradisjonsrikt julemarked. Fra venstre: Noralf Heggem, Ronald Johansen, Sissel Mjønes Bergsnev, Eva Halaas, Britt D'angelo og Tove Aksnes. Foto: Steinar Melby, KSU.NO

Søndag den 27. november 2022 fra klokken 15:00–19:00, er det igjen klart for arrangementet Jul i Vågen. Dugnadsgruppa Ramsailt og Nordmøre Museum samarbeider om en rekke aktiviteter og tilbud for et tradisjonelt og gammeldags julearrangement den første søndagen i advent.

Vågen forvandles denne dagen til et levende og tradisjonsrikt julemarked og Nordmøre Museum sørger for å presentere og synliggjøre levende kulturhistorie i hele området fra Kulturfabrikken og ned til Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

annonse

Julemarkedet med salgsboder vil man finne veien fra Kulturfabrikken og innerst i Vågen. I tillegg vi det være nisser og nissetog, juletregange med julesanger og andre kulturelle underholdningsinnslag. Salgsbodene og markedet vil som tidligere inneholde varer og tilbydere innen håndarbeid, kunst, tradisjonelt håndtverk, lokalmat m.m.

– Det vil også bli muligheter for å kjøpe varm mat og annen mat, sier Tove Aksnes.

annonse

Rekord i antall salgsboder

– Det har aldri vært så mange salgsboder som i år. Vi teller bortimot 70 salgsboder og vi har fylt opp hele markedsområdet, sier Sissel Mjønes Bergsnev entusiastisk. Dette kommer ikke helt av seg selv og hun legger ikke skjul på at det har krevd sine timer for å få denne kabalen til å gå opp.

I fjor var første året dugnadsgruppa Ramsailt tok initiativ til å gjennomføre arrangementet som i år har invitert med Nordmøre museum som samarbeidspartner. Nordmøre museum har også tidligere vært med på bidra til dette tradisjonsrike arrangementet hvor man også har som målsetning å ta vare på og informere om vår kulturhistorie.

Ulike aktiviteter

  • Nordmøre Museum stiller med åpen smie, som har vært en av flere populære aktiviteter under tidligere arrangementer. Ved Mellemværftet blir det også servert gløgg. I følge Geir Aandahl, som tilfeldigvis sykler forbi under fotoseansen med Ramsailt, vil man også starte den gamle dampmaskinen fra sundbåten Presto for første gang på 50 år.
  • Gange rundt juletre
  • Åpne dører i Seilerforeningen
  • I smia vil det bli mulig også for barn å kunne smi sin egen lykkeamulett.
  • Blankmyra Gård arrangerer hesteridning og har også med dyr fra gården, blant annet kaniner og høns.
  • Underholdning blir det også mye av på markedet. Det kommer dansere fra Operaen i Kristiansund, barnekor som står for åpningen klokken 15:00, musikkorps, lesestund for de minste, sangere fra Scene Ung med mer.
  • Kaffebrenneriet - Handelshuset Patrick Volckmar har åpen kafe.
  • Aktiviteter for barn inne i Kulturfabrikken i regi av SpareBank 1 Nordmøre
  • med mer...

Leder av Ramsailt, Britt D'Angelo ønsker å benytte muligheten til å takke støttespillere og sponsorer som Braatthallen, NEAS, SpareBank 1 Nordmøre, Sunndal Sparebank, Operaen i Kristiansund, Kulturfabrikken, Sparebanken Møre, Elektroservice og Kristiansund kommune. Hun ønsker å rette en spesiell takk til Operaen i kristiansund for sin velvilje og positivitet til å stille opp. Takk også til Varde AS som stiller med spesiallaget juletrefot til julegrana som skal settes opp.

– Velkommen til et fantastisk tradisjonelt julearrangement og en koselig førjulsopplevelse på søndag. Kle dere godt i tilfelle værgudene ikke spiller helt på lag, sier Britt D'Angelo.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 17 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte