Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
28 desember 2022 14:32
Del på Facebook
Fra venstre: Setteformann Frode Olsen, Geir A. Sæther, Kåre Bøe fra Nordmøre Myntsamlerforening, direktør Eigunn Stav Sætre fra Stiftelsen Nordmøre museum. 
Fra venstre: Setteformann Frode Olsen, Geir A. Sæther, Kåre Bøe fra Nordmøre Myntsamlerforening, direktør Eigunn Stav Sætre fra Stiftelsen Nordmøre museum. 
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmøre Myntsamlerforening har gjennomført utallige myntauksjoner og verdivurderinger siden de ble stiftet i 1990, men nå er en æra over.

Foreningen har valgt å avvikle og med det slår vedtektenes paragrafer om opphør inn, hvor det står at klubbens aktiva skal gå til Stiftelsen Nordmøre museum og fordeles etter avviklingsstyrets ønsker.

Følgende fordeling er bestemt:

  1. Gamle Kvernes Bygdemuseum, Averøy, vil motta en verdifull typesamling av sedler satt i perm med videre brukt i Norge, samt en pengegave i størrelsesorden 25 000 kr.
  2. Nordmøre museum, avdeling Kristiansund, vil motta en nesten komplett innrammet sundbåtpollettsamling med en anslått verdi på ca. 30 000 kr, noen hundre sundbåtpolletter, en mindre innrammet medaljesamling, samt en pengegave i størrelsesorden 25 000 kr.
  3. Nordmøre museum, avdeling Tingvoll i Tingvoll-lia, vil motta en verdifull typesamling av norske mynter med videre. satt i perm, samt en pengegave i størrelsesorden 25 000 kr.

Det ble også gitt 6 800 kroner til Frelsesarmeen avdeling Kristiansund.

Selv om foreningen avvikles, kommer de tidligere styremedlemmene fortsatt til å samle på mynter og polletter og annet som er representativt for Nordmøre. Stiftelsen Nordmøre museum er svært takknemlig for gaven, som er et verdifullt bidrag til museets samling.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 17 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse