Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
30 desember 2022 05:30
Del på Facebook
Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten til 30. desember.

Droneangrep mot Kyiv

Innbyggerne i Ukrainas hovedstad Kyiv ble i natt oppfordret til å søke ly i tilfluktsrom idet flyalarmen ble utløst under et droneangrep.

Annonse
Annonse

Flyalarmen ble utløst ved 2-tiden i natt, dagen etter at Russland hadde utført det som omtales som det største luftangrepet siden krigens start i februar. Ukrainas president sier i sin daglige videotale at 54 russiske raketter og 11 droner ble avverget i gårsdagens angrep. Han sier også at det er strømbrudd i mesteparten av landets regioner.

Stoltenberg vil ha mer våpen til Ukraina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg oppfordrer Vesten til å sende mer våpen for å sikre fred i Ukraina.

– Det kan høres ut som et paradoks, men militærstøtte til Ukraina er den raskeste veien til fred, sier Stoltenberg i et nyttårsintervju med det tyske nyhetsbyrået DPA.

Kraftanalytiker tror på strømpris under 2 kroner resten av vinteren

Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt forventer en strømpris på under 2 kroner i snitt i Sør-Norge resten av vinteren. I desember har strømprisen i Sør-Norge svingt fra 6–7 kroner per kWt i starten av måneden til mellom 1 og 2 kroner i romjulen.

– Det er mye vind i Europa og vi kan importere masse strøm og spare på vannet i magasinene. Situasjonene er vesentlig bedre enn den har vært, sier Reier Lilleholt til Agderposten.

Salget av fjellhytter har falt 36 prosent i år

Frem til midten av desember var det omsatt 36 prosent færre fjellhytter her i landet enn i samme periode i fjor, ifølge Prognosesenteret.

Annonse
Annonse

– Prisene er på vei ned. De to største barrierene mot å kjøpe fritidsbolig akkurat nå, er høyere strømpriser og økte utlånsrenter, sier senioranalytiker Carl Christian Mathiesen i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

Totalt for alle typer hytter er det foreløpig omsatt 10.600 fritidsboliger. Det er 26 prosent færre enn samme periode i fjor.

Bidens signatur sikrer pengestøtte

USAs president Joe Biden har signert en lov som sikrer finansiering av landets føderale statsapparat for budsjettåret som løper fram til september 2023.

Finansieringen på 1,7 billioner dollar, nær 17.000 milliarder kroner, innebærer dermed at USA unngår nedstenginger av statsapparatet i denne perioden.

Nettkjendis pågrepet i Romania

Den britiske internettpersonligheten Andrew Tate, kjent for kvinnefiendtlige holdninger, er pågrepet sammen med broren sin i Romania, melder rumenske medier.

Brødrene etterforskes for menneskehandel, voldtekt og etablering av en organisert kriminell gruppe, fremgår det av en pressemelding fra rumensk politi.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse