Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
12 januar 2023 11:28
Del på Facebook
FIKK PRISEN ÅRETS REGIONBYGGER 2022: F.v. fylkesordfører Line Hatmosø Hoem og de tre daglige lederne; Lene Trude Solheim i Næringsforeningen Ålesundregionen, Ole Rugset i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum og Britt Flo i Molde Næringsforum. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
FIKK PRISEN ÅRETS REGIONBYGGER 2022: F.v. fylkesordfører Line Hatmosø Hoem og de tre daglige lederne; Lene Trude Solheim i Næringsforeningen Ålesundregionen, Ole Rugset i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum og Britt Flo i Molde Næringsforum. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Molde Næringsforum og Næringsforeningen Ålesundregionen er «Årets regionbygger 2022».

Tre stolte daglige ledere fikk prisen til stående applaus onsdag under Nyttårkonferansen på Scandic Seilet i Molde.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Fikk skryt for samarbeidet i fylket

– Tusen takk for at juryen løfter frem et næringslivssamarbeid til «Årets regionbygger». Det setter vi utrolig stor pris på, sa daglig leder Britt Flo i Molde Næringsforumer da hun takket for prisen. Flo fortalte om Bli med hjem – et samarbeid mellom de tre næringsforumene for å etablere kontakt mellom næringslivet i fylket og potensielle jobbsøkere.

– Da vi arrangerte Bli med hjem i Oslo i 2022 var statssekretær Halvard Ingebrigtsen der. Han sa: «Jeg misunner Møre og Romsdal det samarbeidet dere har fått til med Bli med hjem.» Det var veldig godt å kjenne på at noen misunne oss samarbeidet. Det er ikke ofte vi får høre at Møre og Romsdal er gode på samarbeid, sa Flo.

– Næringslivet er vårt sterkeste kort

Daglig leder Lene Trude Solheim i Næringsforeningen Ålesundregionen sa i sin takketale at Møre og Romsdal ikke er det største fylket i landet, og at det er en kamp om ressurser og kompetanse.

– Et av de sterkeste kortet vi har er næringslivet i fylket, som konkurrerer internasjonalt og eksporterer mye. I tillegg er det mye godt samarbeider mellom kommuner, fylkeskommune og ikke minst akademiene og dette må vi bygge videre på, sa Solheim.

– En inspirasjon til å jobbe videre sammen

Daglig leder Ole Rugset i Kristiansund og Nordmøre Næringsforumer sa at prisen gir dem en kjempeinspirasjon til å jobbe videre sammen.

– Og så er det godt å se at samarbeidet blir lagt merke til. Det gir oss også en boost til å fortsette samarbeidet for fylket og for de tre regionene.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– I 2023 har vi sett omdømme og rekruttering på dagsorden, som et felles prosjekt. Vi vil styrke omdømmet til fylket og de tre regionene. Så vil vi invitere til et enda bredere samarbeid også internt i de tre ulike regionene. Vi trenger at alle jobber sammen for å løfte fylket og de tre regionene Nordmøre, Romsdal og Sunnmøre, sa Rugset.

Fylkesordføreren: – Ekstremt stas

Det var fylkesordfører Line Hatmosø Hoem som delte ut prisen. Hun sa at det var ekstremt stas med de tre prisvinnerne, og fortalte hvorfor:

– Jeg har en hjertesak for fylket vårt. Og det er at vi klarer å jobbe mer sammen. Nyttårkonferansen er blitt et godt eksempel på hvordan vi gjør det. Med de demografiske utfordringene vi har i fylket vårt, så ser jeg behovet for at vi trekker i samme retning i mange saker. Og at vi ikke alltid tenker at konkurransen er innen fylket vårt, men at mye av konkurransen er utenfor fylket og i de store byene rundt oss, sa Hoem.

Her er juryens begrunnelse:

«I en tid hvor rekruttering er viktigere enn noen gang før, har Molde Næringsforumer, Kristiansund og Nordmøre Næringsforumer og Næringsforeningen Ålesundregionen gjennom sitt samarbeid om «Bli med hjem» og det planlagte rekrutteringsprosjektet vært en samlende kraft for tilflytting til fylket vårt.

De har skapt nye møteplasser mellom bedrifter, organisasjoner og kommuner i Møre og Romsdal og studenter i Trondheims– og Osloregionen.

På sine arrangement vis deg frem den attraktive arbeidsmarkedet i fylket vårt, men også kvaliteter ved kulturliv og friluftsliv med et felles mål om å sammen tiltrekke seg gjentatte tilflyttere.»

Fakta om «Årets regionbygger»

Prisen «Årets regionbygger» blir delt ut av Møre og Romsdal 2025 og Nyttårskonferansen til en person, organisasjon, bedrift eller offentlig aktør som:

«har utmerket seg i en enkeltsak eller over tid som en samlende kraft i fylket, eller har tatt spesielt initiativ som bygger Møre og Romsdal sammen. Prisen består av diplom og kunstverket «Bombus» av Karin Augusta Nogva.»

Tidligere vinnere:

  • 2020: Stikk Ut!
  • 2021: Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal
  • 2022: Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Molde Næringsforum og Næringsforeningen Ålesundregionen
Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse