Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 januar 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, søndag 29. januar.

Stoltenberg på Asia-besøk

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg besøker Sør-Koreai dag og i morgen og Japan i morgen og tirsdag. I Seoul skal Stoltenberg møte utenriksminister Park Jin og forsvarsminister Lee Jong-Sup, mens han i Tokyo skal møte statsminister Fumio Kishida.

Annonse
Annonse

Valg i Tunisia

Andre runde holdes i valget på ny nasjonalforsamling i Tunisia. I første runde i desember var det bare én av ti av de stemmeberettigede som deltok. Mange partier oppfordret da til boikott. Tunisia ble regnet som det eneste landet der den såkalte arabiske våren i 2011 førte til demokratiske endringer over tid. Men med Kais Saied som president har utviklingen gått motsatt vei. I fjor suspenderte han nasjonalforsamlingen.

Blinken i Egypt

USAs utenriksminister Antony Blinken møter Egypts president Abdel Fattah el-Sisi i Egypt i dag. Deretter drar Blinken videre til nabolandet Israel og den palestinske Vestbredden. Blinkens besøk kommer trolig til å fokusere tungt på å dempe den spente situasjonen mellom Israel og palestinerne.

Scholz til Chile

Tysklands statsminister Olaf Scholz besøker Chile i dag og i morgen. Reisen til Sør-Amerika ble innledet i Argentina i går, der han møtte landets president Alberto Angel Fernandez for å diskutere blant annet handel. Scholz skal også besøke Brasil.

Ny biskop vigsles i Hamar domkirke

Ole Kristian Bonden (52), den nye biskopen i Hamar bispedømme, blir søndag vigslet i Hamar domkirke. Kong Harald er til stede. Bonden var tidligere prost i Sør-Østerdal.

Annonse
Annonse

Klima- og miljøministeren fortsetter besøke på forskningsstasjonen Troll i Antarktis

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) besøker den norske forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud Land. Reisen skal belyse stasjonens betydning for norsk antarktisforskning og -politikk, tilstanden ved dagens stasjon, behovet for tiltak og de ulike konseptene for oppgradering av stasjonen.

KrFs landskonferanse

Søndag fortsetter Kristelig Folkepartis landskonferanse på Gardermoen. Konferansen skal skolere partiets tillitsvalgte før lokalvalget i høst.

Søndag skal KrFs eldrepolitik, ruspolitikk, abordebatten og bistandspolitikken drøftes.

I tillleg får partiet besøk fra den demokratiske opposisjonen i Belarus og Ukrainas ambassadør til Norge,Lilia Honcharevych, skal orientere om situasjonen i Ukraina.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse