Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 februar 2023 14:39
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er kritisk til prishopp på en rekke matvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er kritisk til prishopp på en rekke matvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er kritisk til at prisene i matbutikkene har gått kraftig opp. Favorittdesserten hans er nå 15 kroner dyrere å lage.

Onsdag økte prisene på en rekke matvarer i dagligvarebutikkene.

– Det er jeg kritisk til, der det er en kraftig økning. Vi må ha, og vil ha, et matvaremarked som har effektiv konkurranse og det må virke slik at den enkelte forbruker erfarer det, sier Støre til NTB.

Han påpeker at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har tatt flere initiativ på området. Blant annet skal regjeringen gjennomføre en studie for å se på hvordan prisene dannes. I tillegg kommer det flere lovendringer.

– Mat er noe du må ha. Og for folk med anstrengt økonomi, er økende matpriser noe som slår direkte inn i hverdagslivet. Det er for mange historier nå om folk som sliter med å få endene til å møtes. Særlig er det vondt å se når rammer barn og eldre, sier Støre.

annonse

Desserten til Støre ble 15 kroner dyrere hos Meny

I et intervju med VG julaften i fjor delte statsministeren sin oppskrift på vaniljeis med Daim-sjokolade og appelsin. For åtte år siden delte han også en oppskrift på vafler på sin Facebook-side , hentet fra kokeboka «Mat på norsk» som er redigert av tidligere Ap-landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen.

NTB sjekket prisene på ingrediensene til dessertene hos Rema 1000 og Meny mandag denne uken, og igjen onsdag etter det varslede prishoppet. Hos Rema 1000 koster handlekurven med ingrediensene 7 kroner og 10 øre mer – en økning på 2,7 prosent. Hos Meny økte prisen på ingrediensene med 15 kroner, eller 4,7 prosent.

Varen som økte mest i pris i sammenligningen var appelsinene hos Meny, som hadde et hopp i kiloprisen fra 19,90 kroner til 29,90 kroner.

– Husholdningsbudsjettet blir dyrere

– Den isen består av vaniljeis, sjokolade og appelsin. Det tror jeg er varer som mange familier kjøper, sier Støre, og fortsetter:

– Det er en fortelling om at husholdningsbudsjettet blir dyrere. Vi er opptatt av å få prisveksten tilbake til et stabilt og lavt nivå. Og det området hvor vi merker at dette er ute av lage på aller mest, er på det vi kjøper hver dag. Nemlig matvarer.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Bom! Eller passer det bedre med skivebom?245,- for en retning, for en liten del av strekningen? Dvs. den minst ønskede ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu leste ikke hva jeg  skrev du? EN gang til da, jeg skrev I K K E om ferger, men ...
@Rolf Erik PedersenDe fornuftige politikerne sitter på Stortinget, og de har ingen agenda sammen med Møreaksen AS. Også Nye Veier AS har ...
@Rolf Erik PedersenDet er bare en forskjell på rundt 20 lastebiler mellom Eksportveien og Møreaksen. Å beregne %-andeler gir bare mening når ...
@Rolf Erik PedersenSå du mener at et mindretall på 25% bør prioriteres framfor flertallet?
@Roger DragsethKostnadsøkningen på Møreaksen er akkurat som på alle andre samferdselsprosjekter. Altså nøyaktig som forventet, ifølge Statens vegvesen.Det samme problemet som ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte