Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 februar 2023 11:32
Del på Facebook
Hadia Tajik bør gjeninnsettes som Arbeiderpartiets nestleder, mener Rogaland Ap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Hadia Tajik bør gjeninnsettes som Arbeiderpartiets nestleder, mener Rogaland Ap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rogaland Ap bekrefter at de ønsker Hadia Tajik som nestleder i Ap. Tajik gikk av som nestleder og statsråd for ett år siden etter pendlerboligavsløringen.

– Rogaland Ap ønsker og går sterkt inn for Hadia Tajik som ny nestleder i Arbeiderpartiet. Styret hadde møte mandag og har bedt meg formidle en krystallklar melding, og det er at vi ønsker Hadia Tajik som nestleder i Ap igjen, sier fylkesleder Frode Fjeldsbø i Rogland Ap til VG.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Han skal sitte i partiets valgkomité, som ledes av LO-sjef Peggy Hessen Følsvik.

Den ene av de to nestlederplassene har stått tom etter at Tajik gikk av i fjor vår som følge av pendlerboligsakene. Fiskeriminister Bjørnar Skjæran er i dag Aps eneste nestleder. AUF flagget tidligere i måneden støtte til kunnskapsminister Tonje Brenna som nestleder, og nå gir altså fylkeslaget i Rogaland sin støtte til Tajik.

– Vi oppfatter at Hadia har beklaget de feilene hun har gjort, stått til rette for det, trukket seg og gjort opp for seg. Så mener vi at nå må hun som den fabelaktig dyktige politikeren hun er, få komme tilbake, sier fylkesleder Fjeldsbø.

Glad for tilliten

Hadia Tajik sier selv at hun er glad for tilliten, og at hun er klar for toppverv igjen hvis partiet vil ha henne.

– Jeg er glad for å ha hjemfylket mitt i ryggen og takknemlig for at så mange folk fra hele landet i organisasjonen vår har oppfordret meg til å stille. Hvis valgkomiteen og landsmøtet også vil det, så er jeg klar for å ta ansvar i ledelsen av partiet, sier Tajik.

– Utover dette har jeg ikke tenkt å si så mye mer om dette nå, det er viktig at valgkomiteen får ro til å jobbe, og at prosessen får gå sin gang.

Tajik sitter i dag i Stortingets energi- og miljøkomité. Hun trakk seg som Ap-nestleder og arbeids- og inkluderingsminister i mars i fjor etter pendlerboligsakene. Hun har beklaget og etterbetalte 200.000 skattekroner i etterkant av avsløringene.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det er LO-leder Peggy Hessen Følsvik som leder valgkomiteen i Arbeiderpartiet. For et år siden kritiserte hun Tajik i pendlerboligsaken. Men i januar sa Følsvik til TV 2 at historien ikke står i veien for at den tidligere nestlederen kan bli nominert på nytt.

Valgkomiteen skal ha sitt første møte denne uka, får NTB opplyst.

Utelukker ikke comeback

NTB har bedt partileder og statsminister Jonas Gahr Støre om en kommentar til Tajiks kandidatur.

– Nå skal valgkomiteen få gjøre sin jobb, som jeg har tillit til at de kommer til å gjøre både grundig og godt. Og til slutt er det partidemokratiet som skal få avgjøre dette på landsmøtet, slik det bør være, uttaler han.

Støre har ikke utelukket at Tajik kan komme tilbake, et budskap han gjentok overfor NRK:

– Jeg sa da Hadia gikk av at hun er en veldig dyktig politiker og jeg tror vi kommer til å høre mer fra henne i ledende verv i Norge fremover, og det står jeg for.

Støre har ellers sagt at han mener det er gode argumenter for å ha to nestledere i partiet.

En Kantar-måling i TV 2 viste nylig at én av tre Ap-velgere vil ha kunnskapsminister Tonje Brenna som nestleder. 19,3 prosent av velgerne ønsket Trond Giske, mens 18,5 prosent ønsket Tajik.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse