Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
23 februar 2023 15:13
Del på Facebook
Tidligere lærling Natasja Hansen (t.v.) og nåværende lærling Ragnhild Larsen (t.h.) sammen med veileder Daniel Karlsrud. Foto: Aleksander Heggdal / Kristiansund kommune
Tidligere lærling Natasja Hansen (t.v.) og nåværende lærling Ragnhild Larsen (t.h.) sammen med veileder Daniel Karlsrud. Foto: Aleksander Heggdal / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund kommune har alltid et stort behov for gode helsefagarbeidere, samtidig som det er mange dyktige personer som jobber i kommunen som vil gå inn i yrkene, men mangler fagbrev.

Fagbrev på jobb er en ordning der personer som er i et arbeidsforhold i Kristiansund kommune muligheten til å ta et fagbrev som helsefagarbeider mens de får opplæring på arbeidsplassen. Søknadsfrist for årets kull er 1. mars.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

For Natasja ble Fagbrev på jobb løsningen på et 15 års opphold i utdanningen, og en gyllen mulighet til å jobbe i et yrke hun trives. Ragnhild bestemte seg for å skifte yrke i for tre år siden. Da var Fagbrev på jobb avgjørende for å kunne få den nødvendige kompetansen og samtidig ha fast inntekt.

En gyllen mulighet

Natasja Hansen (34 år) er utdannet helsefagarbeider gjennom Fagbrev på jobb. For henne var det avgjørende at ordningen la til rette slik at hun kunne ha fast inntekt, jobbe sammen med kollegaene sine og utforske yrket hun ville få mer kompetanse på mens hun var lærling.

– Fagbrev på jobb er noe av det beste som har skjedd med meg. Opplæringen var veldig koblet til praksis. Vi så at det vi lærte brukes og er nyttig i jobben vi gjør. Det skapte mange læringsmuligheter i den daglige jobben også. Støtten vi fikk av kollegaene våre, veileder og lærere var essensiell for at jeg skulle lykkes, sier Natasja Hansen.

Natasja forteller at Fagbrev på jobb for henne var en unik mulighet til å ta en utdanning i et kjekt yrke, og samtidig ha en forutsigbar hverdag økonomisk. Noe av det som motiverte henne til å søke på ordningen var at hun kan jobbe mange steder i kommunen i etterkant av lærlingetiden.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Ville prøve noe nytt

Ragnhild Larsen (57 år) er for tiden lærling gjennom Fagbrev på jobb.

– Det var en mulighet til å få endring i hverdagen, jeg gleder meg til å prøve noe nytt, sier Ragnhild Larsen.

Hun opplever at det å ta utdanningen samtidig som hun jobber på feltet som assistent gjør sammenhengene i det de lærer og det de gjør tydelige. Samtidig opplever hun at erfaringene hun har fra andre yrker er veldig verdifulle i sitt nye yrke.

– Samlæringen vi får gjennom programmet har vært veldig verdifull, og vi får veldig mye ut av den praktiske undervisningen. For meg har ordningen vært en gave, rett å slett, sier Larsen

Hva er «Fagbrev på jobb»?

Ordningen startet i januar 2021 og stiller de samme kravene til eksamen og fagprøve som for andre lærlinger. Mens den ansatte er lærling i ordningen jobber de i en 80 prosent og får erfaring fra ulike seksjoner av kommunen, kombinert med undervisning. Søknadsfrist for årets opptak er 1. mars 2023.

For å kunne ta Fagbrev på jobb må personen ha fullført grunnskole eller tilsvarende, og de må ha minst mellom ett til fire års arbeidserfaring fra helse- og omsorg. Gjennom ordningen blir lærlingene fulgt opp helt frem til bestått fagprøve som helsefagarbeider.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse